28. februar 2023

Bøker jeg skal lese i mars

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The House at the End of the World av Dean Koontz og Chasing the Boogeyman av Richard Chizmar,
er fra egen boksamling

 

Anomalien - Hervé Le Tellier

Det fins ikke monstre 2. Den hjemsøkte skolen - Kory Merritt

Løgnere - Trude Teige

The House at the End of the World - Dean Koontz

Chasing the Boogeyman - Richard Chizmar

La meg få vandre i min sannhet - Levi Henriksen


Det nærmere seg lysere tider. Æsj. 😈 Får håpe vinteren og mørketiden varer litt til. I mars har jeg planlagt å lese noen nye utgivelser,  og noen fra i fjor som jeg ikke rakk å få med meg.

 

Anomalien: En bok jeg har hatt liggende en god stund og som jeg har vært nysgjerrig på fordi den virker noe annerledes enn det jeg vanligvis leser, men interessert i konseptet.

 

(Fra forlagets hjemmeside):

 

Forrykende pageturner fra Frankrike – en av historiens mestselgende Prix Goncourt-vinnere – solgt i over en million eksemplarer i Frankrike

Hva gjør du når livet du lever ikke lenger er ditt eget?

Idet Air France 006 flyr inn i en voldsom storm i mars 2021, skjer det noe helt uforklarlig – flyet dupliseres. For hver passasjer om bord på flyet denne dagen, finnes det nå to identiske personer med samme sinn, kropp og minner. Bare én ting skiller dem fra hverandre. Det ene flyet flyr ut av stormen samme dag, det andre lander ikke før tre måneder senere, noe som får alarmen til å gå blant verdens ledere. Ingen vitenskap, religion eller teorier kan forklare denne enestående hendelsen.

Men for passasjerene er det mye mer som står på spill. Hva skjer med dem, nå som livene deres er delt? Hva vil skje med de som landet i juni, når deres mars-utgaver foretar beslutninger som vil forandre livet deres for alltid? Etter hvert som dobbeltgjengerne forbereder seg på å møtes, oppstår det største dilemmaet: Hvis det er to av dem og bare ett liv – hvem får da lov til å leve?

Anomalien er en pulserende og lynende intelligent spenningsroman hvor logikk møter magi, og som utforsker de delene av oss selv som glipper for oss.

 

Det fins ikke monstre 2: Den hjemsøkte skolen: Den andre boka i Det fins ikke monstre. Den første boka havnet på mine fem beste jeg leste i fjor. Listen kan leses her hvis det er av interesse. Forfatteren skriver og lager illustrasjonene selv, og synes både oppsettet og måten han forteller på, er kreativt. Så er spent på denne. Vet man ikke skal ha forventninger, for det lønner seg ofte ikke.

 

(Fra forlagets hjemmeside):

 

Stormen er på vei. Hvem kommer til å overleve?

Boojumen er bekjempet og de forsvunne barna tilbake. Dessverre plages Bekkeblomholm fremdeles av underlige og skremmen-de hendelser. Over natten fylles hele byen av skumle snømenn, og en storm tvinger elevene til å barrikadere seg inne på skolen. De oppdager snart at den største trusselen av dem alle er innesperret sammen med dem …


Løgnere: Jeg har ikke lest mange bøker av Trude Teige, men har lagt merke til bøkene hennes. Jeg har lest Morfar pustet med havet av henne som er en  krigsroman, så det blir spennenede å se hvordan hun er som krimforfatter.

 

(Fra forlagets hjemmeside):

 

Hvordan avsløre den skyldige når alle lyver?

En mann pisser på en gravstein.
En liten gutt har hengt en katt i et tre.
Gamle levninger av et menneske blir funnet i Nordmarka.
I en liten idyllisk veistump fører en forbrytelse til at mørke hemmeligheter blir avslørt.

Alt henger sammen.

Journalisten Kajsa Coren lager en dokumentarfilm om venninnen, Anki, som hevder at hun er blitt voldtatt hjemme i sin egen seng. Samboeren hennes, politiførstebetjent Karsten Kjølås, etterforsker funnet av et gammelt skjelett i Nordmarka, og etterforskningen fører politiet til Kajsas venninne.

Men en dag forsvinner Anki.


The House at the End of the World: Den nyeste boka av Dean Koontz som ble utgitt i januar. Jeg fikk lyst til å lese denne fordi denne virket mer horroraktig enn hans nyere utgivelser har vært i det siste. Har likt noen av hans nyere utgivelser, selv om de har vært mer thriller enn horroraktig. Koontz sine bøker var mer horroraktig i gamle dager, så håper denne har litt av den samme stilen.


(Fra Goodreads):

 

In retreat from a devastating loss and crushing injustice, Katie lives alone in a fortresslike stone house on Jacob’s Ladder island. Once a rising star in the art world, she finds refuge in her painting.

The neighboring island of Ringrock houses a secret: a government research facility. And now two agents have arrived on Jacob’s Ladder in search of someone—or something—they refuse to identify. Although an air of menace hangs over these men, an infinitely greater threat has arrived, one so strange even the island animals are in a state of high alarm.

Katie soon finds herself in an epic and terrifying battle with a mysterious enemy. But Katie’s not alone after all: a brave young girl appears out of the violent squall. As Katie and her companion struggle across a dark and eerie landscape, against them is an omnipresent terror that could bring about the end of the world.

 

Chasing the Boogeyman: En bok jeg vet særdeles lite om. Noe jeg foretrekker før jeg leser bøkene. Jeg vil vite så lite om dem som mulig. Men tror det er horror og metafiksjon, og det virker spennende. For har ikke lest så mye metafiksjon.

 

(Fra Goodreads):

 

In the summer of 1988, the mutilated bodies of several missing girls begin to turn up in a small Maryland town. The grisly evidence leads police to the terrifying assumption that a serial killer is on the loose in the quiet suburb. But soon a rumor begins to spread that the evil stalking local teens is not entirely human. Law enforcement, as well as members of the FBI are certain that the killer is a living, breathing madman—and he’s playing games with them. For a once peaceful community trapped in the depths of paranoia and suspicion, it feels like a nightmare that will never end.

Recent college graduate Richard Chizmar returns to his hometown just as a curfew is enacted and a neighborhood watch is formed. In the midst of preparing for his wedding and embarking on a writing career, he soon finds himself thrust into the real-life horror story. Inspired by the terrifying events, Richard writes a personal account of the serial killer’s reign of terror, unaware that these events will continue to haunt him for years to come.

A clever, terrifying, and heartrending work of metafiction, Chasing the Boogeyman is the ultimate marriage between horror fiction and true crime. Chizmar’s writing is on full display in this truly unique novel that will haunt you long after you turn the final page.

 

La meg få vandre i min sannhet: Jeg har ikke lest en eneste bok av Henriksen, men har selvfølgelig hørt mye om bøkene hans. Det eneste jeg har lest av ham er en novelle som var med i Om å elske. En novellesamling av forskjellige forfattere. Så er spent på å lese min første bok av ham, for å se om det er noe for meg eller ikke.

 

(Fra forlagets hjemmeside):

Levi Henriksen er en av våre største historiefortellere. I La meg få vandre i min sannhet skriver han om hvordan han ble forfatter og musiker. Det handler om bøkene og sangene han har skrevet, om forfatterne og musikerne som har inspirert ham, om Kongsvinger og Amerika og om Hemingway og Johnny Cash. 


Dette er da bokvalgene mine for mars, og selvfølgelig kommer jeg til å smette inn andre bøker underveis. Vet at jeg ofte smetter inn mange bøker slik at det går utover de planlagte bøkene, men sånn er det når det er en del bøker man vil gjerne få med seg. 😈


27. februar 2023

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Hidden Pictures av Jason Rekulak, 1922 og Fairy Tale av Stephen King, og The Toll House av Carly Reagon,
er fra egen boksamling
 
 

  Bøker som ble lest i forrige uke:

Oppskrift mot ånder som knuser ting - Tyra Teodora Tronstad
Tom: den andre viljen - Runar K. Dahle
Hidden Pictures - Jason Rekulak

Antall leste sider:

739 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

1922 - Stephen King
Oppskrift mot ånder som knuser ting - Tyra Teodora Tronstad

Bøker som leses nå:

📖 Bastarden - Tonny Gulløv
📖 Etterklang - Helga Flatland
📖 Aftentid og morgengry - Ken Follett
📖 Fairy Tale - Stephen King
📖 Mødrenes synder - Frøydis Lilledalen
📖 The Toll House - Carly Reagon

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Profeten og idioten - Jonas Jonasson
⃞   Anomalien - Hervé Le Tellier

I forrige uke hadde jeg som mål å bli ferdig med disse bøkene: Bastarden av Tonny Gulløv, Hidden Pictures av Jason Rekulak og Tom: den andre viljen av Runar K. Dahle. Jeg ble ferdig med to av tre. Bastarden ble jeg selvfølgelig ikke ferdig med, som vanlig, men jeg ble ferdig med Hidden Pictures av Jason Rekulak og Tom: den andre viljen av Runar K. Dahle. Jeg leste også ut boka: Oppskrift mot ånder som knuser ting av Tyra Teodora Tronstad.

Forrige mandag leste jeg ut Oppskrift mot ånder som knuser ting av Tyra Teodora Tronstad, som er fantasy for barn. Den ble utgitt i fjor og likte den godt, spesielt på grunn av fortellerstemmen som er kreativ og særegen. Selv om det var forustigbart for meg som ikke er i målgruppa, var det en god bok. Likte både karakterene og den stemningsfulle handlingen.

Natt til onsdag leste jeg ut Tom: den andre viljen av Runar K. Dahle som er skrekk for voksne som også ble utgitt i fjor. Det tok litt tid å bli ferdig med den siden jeg leser i forskjellige bøker. Godt å se at norsk skrekk blir utgitt i ny og ne. Vet at det er en sjanger som ikke blir tatt seriøst, dessverre, derfor er det ekstra hyggelig å se at noen norske skrekkbøker blir utgitt, og dette var en av de bedre. Ikke spesielt originalt, men likte vinklingen på det hele. En fantasivenn i skrekksjangeren er ikke originalt, men likte at forfatteren skrev det på en litt annen måte.

Natt til søndag leste jeg ut Hidden Pictures av Jason Rekulak. Den er stemplet som horror, men synes det heller det er enten thriller med horrorelementer eller psykologisk horror, for det er ikke ren horror. Synes amerikanske forlag var flinkere til å treffe på sjangeren før i tiden, men nå er det vanskelig å finne ren horror. Ofte har jeg opplevd bøker som er stemplet som horror, egentlig er en thriller. Jeg likte de første hundre sidene, og barneillustrasjonene fordi den handler om et barn som er besatt av å tegne og illustrasjonene blir stadig dystrere. Men etter hvert ble det bare dummere og slutten ble en komedie. Jeg hadde 167 sider igjen, og det er ikke ofte jeg leser så mange sider i et strekk, men denne gang gjorde jeg det, da jeg bare ville bli ferdig, og klokka 05:20 ble jeg ferdig med boka. En av de store skuffelsene i år.

Bastarden av Tonny Gulløv ble jeg da dessverre ikke ferdig med. Jeg leste nemlig ikke så mye i den i helga selv om jeg var innstilt på det, og selv om jeg liker den, var det andre bøker som fristet mer. Når man har lest i samme bok i flere uker, er det jo lov å gå lei av og til, og tanken på andre bøker blir da desto større. Men skal prøve å bli ferdig med den innen februar, for vil ikke at det skal bli en bok jeg leser i måned etter måned. Men som sagt, den er stor og den inneholder mye historie, derfor lesingen går litt tregere med denne.

Etterklang begynte jeg å lese i natt. Har lest bare en bok av Flatland tidligere og det er Et liv forbi. Etterklang er en roman som ble utgitt i fjor. Hvordan jeg liker den er for tidlig å si, må da lese mer enn tretti sider for å se hvordan man liker en bok.

Aftentid og morgngry av Ken Follett og Fairy Tale av Stephen King kom jeg ikke videre i, ofr jeg har hatt fokus å bli ferdig med bøker jeg har kommet et stykke i, før februar er over. Så jeg får heller prioritere dem mer i mars. Som nevnt tidligere, er det bøker jeg bruker som avveksling og leser når jeg vil i. Bøker jeg gjerne bruker tid på.

Men har dog begynt på og lest litt i Mødrenes synder av Frøydis Lilledalen. Det er krim som ble utgitt i fjor. Så langt er den noe rolig, men liker tematikken og begynnelsen er god.

Samlesingen i The Toll House av Carly Reagon ble dessverre noe forsømt i forrige uke fordi jeg konsentrerte meg om andre bøker, men får bedre tid denne uka til å ta fatt på den igjen. Den er rolig og ikke mye har skjedd så langt, men liker stemningen.

De neste på leselista, er disse bøkene: Profeten og idioten av Jonas Jonasson. Jeg har lest bare en bok av ham tidligere og det var Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant. Den ble lest for akkurat ti år siden. Så det har gått en stund. En annen bok jeg har tenkt å begynne på, er av en ukjent forfatter, og boka er: Anomolien av Hervé Le Tellier. Har hatt den en god stund, og tenkte det var på tide å gjøre noe med det.

Denne ukas mål er å lese ut: Bastarden av Tonny Gulløv (som vanlig), Etterklang av Helga Flatland og Mødrenes synder av Frøydis Lilledalen. Det blir litt av alt, ser det ut som.😈

26. februar 2023

Oppskrift mot ånder som knuser ting av Tyra Teodora Tronstad - kreativt og småfestlig plot

Eksemplar fra Aschehoug, mot en ærlig anmeldelse

     "Ingenting kommer til å bli ødelagt."

    Ida kikket lattermildt på dem begge.

    "Dette kommer til å gå kjempebra. Det blir helt

knall. Det kommer til å bli så sterkt å se femtogrammet,

jeg lover."


Tronstad er en produktiv forfatter for unge lesere, og hennes nyeste bok: Oppskrift mot ånder som knuser ting, er så langt hennes beste.

24. februar 2023

Helgelektyre(579)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Hidden Pictures av Jason Rekulak, Rooms of Wonder av Johanna Basford og Summer Nights av Hanna Karlzon,
er fra egen boksamling
 


Bastarden - Tonny Gulløv

Hidden Pictures - Jason Rekulak

Mødrenes synder - Frøydis Lilledalen

 

Mandag leste jeg ut denne:

 
Oppskrift mot ånder som knuser ting - Tyra Teodora Tronstad
 
Oppskrift mot ånder som knuser ting av Tyra Teodora Tronstad. Fantasy for ungdom utgitt i 2022.
Henry mistet moren sin i svært ung alder, og det er bare ham og faren. Faren strever fordi karrieren hans ikke er som før. Før i tiden var han en kjent sanger, men nå får han bare små teaterroller. Henry får trøbbel på skolen fordi hans gode venninne Victiora tvang ham til å si navnet morens navn. Han kan ikke nevne moresn navn, for da blir ting knust, ødelagt eller ulykker skjer. I et ubetenksomt øyeblikk, blir Henry provosert til å si navnet hennes, og dermed blir bestevenninnen hans skadet, og det gir Henry alvorlige konsekvenser. Vil han noen gang få si morens navn uten at noe skjer?

 
Natt til onsdag leste jeg ut denne:

 
Tom: den andre viljen - Runar K. Dahle
 
 
Tom: den andre viljen av Runar K. Dahle. Skrekk utgitt i 2022.
Christine er mutt og holder seg for seg selv. Foreldrene er bekymret fordi det virker som om hun har en fantasivenn og trekker seg mer og mer unna forleldrene sine også. Derfor blir Christine henvist til BUP. Samtidig sklir foreldrene mer fra hverandre. Kommer familien til å bli til det normale igjen, og er Tom virkelig bare en fantasivenn?
 
Flere bøker har jeg ikke blitt ferdig med hittil. 
 

I helga leser jeg videre i disse:

Bastarden av Tonny Gulløv. Historisk roman utgitt på norsk i 2022.
Ulv Palnatoke er i trøbbel, som vanlig, men ikke bare ham, men resten av familien også. Han får vite av noen andre at hans to sønner og hans kone er blitt kidnappet av Ott. Ott er Ulvs søskenbarn og det viser seg at Ott har brutt fredsavtalen deres. Han er nødt til å finne dem før det blir for sent. Dette er tredje bok i Tusenårsriket.

 
Hidden Pictures av Jason Rekulak. Horror utgitt i 2022.
Mallory søker jobben som barnepike for en velstående familie. Hun er redd for hva de vil synes om henne da hun tidligere har slitt med narkotika, men etter å ha vært ren i en periode, er hun klar for å ta fatt på hverdagen igjen, og skaffe seg en jobb. Moren er positivt innstilt til henne, men faren i familien er skeptisk med tanke på hennes bakgrunn. Hun får omsider jobben, og mens hun er der oppdager hun at Teddy som hun passer på hver dag, tegner, men etter hvert som han tegner, blir motivene hans både mørkere og nifse. Bør hun varsle foreldrene hans om det?
 

Mødrenes synder av Frøydis Lilledalen. Krim utgitt i 2022.
Krimbok om et behandlingssted for pasienter med samensatte lidelser. Noen diagnoser er vanskeligere å finne ut av enn andre. Noe disse pasientene har fått føle på. Den er om en ung gutt som ikke klarer å styre sin egen kropp fordi han blir fort sliten og svimmel for ingenting. Derfor blir han henvist dit. Mer har ikke skjedd de sidene jeg har lest i boka, så mer oppsummering kommer senere når jeg har kommet mer inn i handlingen.
 

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:
 




Motivene er fra denne boka:

 
Summer Nights - Hanna Karlzon
 
 

 

Motivene er fra denne boka:

 
Rooms of Wonder - Johanna Basford

God helg.

Ukas låt: A Woman Destroyed - Garbage

22. februar 2023

1922 av Stephen King - King på sitt beste når det gjelder karakterbeskrivelser


     'I never said-'

'Henry!' I called. 'Come over here a minute!'

    Henry came with his head down and his feet drag-

ging in th dust. He looked worried, maybe even guilty,

but that was all right. 'Yes, sir?'


King er mest kjent for horror, men han har skrevet mange andre sjangre også, blant annet fantasy. Han beviser gang på gang at han ofte mestrer de fleste sjangre. For min del synes jeg han er best når han skriver horror og thrillere.

20. februar 2023

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
1922 og Fairy Tale av Stephen King, The Toll House av Carly Reagon, Clown in a Cornfield av Adam Cesare og Bone Harvest av James Brogden,
er fra egen boksamling
 
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Clown in a Cornfield - Adam Cesare
Parmiddagen - Martin Österdahl
1922 - Stephen King

Antall leste sider:

586 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

✎  Bone Harvest - James Brogden
✎ Clown in a Cornfield - Adam Cesare
Parmiddagen - Martin Österdahl

Bøker som leses nå:

📖 Bastarden - Tonny Gulløv
📖 Hidden Pictures - Jason Rekulak
📖 Aftentid og morgengry - Ken Follett
📖 Fairy Tale - Stephen King
📖 Tom: den andre viljen - Runar K. Dahle
📖 The Toll House - Carly Reagon

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Etterklang - Helga Flatland
⃞   Profeten og idioten - Jonas Jonasson

I forrige uke hadde jeg som mål å lese ferdig med Bastarden av Tonny Gulløv, Tom: den andre viljen av Runar K. Dahle og 1922 av Stephen King. Jeg leste ferdig 1922 av Stephen King og noen andre bøker i stedet ....

Det virker som jeg leser og leser og leser, men at prosessen ikke er synlig i det hele tatt. Men noen bøker ble jeg ferdig med.

Natt til tirsdag hørte jeg ferdig Clown in a Cornfield av Adam Cesare som er horror/slasher for ungdom som ble utgitt i 2020. Jeg liker konsept med klovner i, spesielt killer clowns, noe denne hadde. Men dessverre likte jeg ikke handlingen noe særlig. Syntes det var veldig standard til tenåringshorror å være. Det ble for åpenbart i det hele. Tror jeg liker horror for ungdom bedre på film enn i bokformat.

Natt til torsdag leste jeg ut Parmiddagen av Martin Österdahl som er en blanding av psykologisk thriller og suspense. Syntes konseptet var noe underlig og ble derfor nysgjerrig på boka. Men her var karakterene mer interessante enn selve handlingen, som var svært kjedelig og for lett å gjette seg frem til.

Natt til lørdag leste jeg ut 1922 av Stephen King. Den ble utgitt som egen bok i fjor, men novellen er egentlig utgitt for første gang i novellesamlingen Full Dark, No Stars som ble utgitt i 2010. En av de beste novellene jeg har lest av King. Han beskriver drap, samvittighet og overlevelse på en svært troverdig og dyster måte. Synes også avslutningen var en av hans bedre. Fascinerende karakterer og interessant tid å lese om. Novellen er blitt til film på Netflix.

Flere bøker ble jeg ikke ferdig med. Gleder meg til å bli ferdig med Bastarden av Tonny Gulløv. Jeg liker boka, men er lei av å plukke opp den samme boka uke etter uke, når man er klar for andre bøker. Men denne er tidskrevende. Det er mye historie og boka er på nesten seks hundre sider, derfor det tar mer tid enn planlagt. Håper å bli ferdig med den denne uka, i hvert fall før februar er over, slik at jeg slipper å bruke enda en måned på den. Men det er en sterk tredjebok og Ulv Palnatoke viser flere sider av seg selv enn tidligere.

I helga begynte jeg å lese Hidden Pictures av Jason Rekulak. Den ble utgitt i 2022 og vant Goodreads Choice Award for Best Horror. Det morsomme med denne boka, er at det er med illustrasjoner som skal forestille barnetegninger. Når noen ser en barnetegning hengende på et kjøleskap, får vi se det, og hvis de blar i en tegnebok, får vi leserne også se tegningene osv. Det er et morsomt og annerledes konsept.

Jeg leste ikke videre i Aftentid og morgengry av Ken Follett eller Fairy Tale av Stephen King, for som sagt er det bøker jeg leser når jeg vil i, og jeg ble opptatt med å lese videre i bøkene jeg prøvde å bli ferdig med.

Tom:den andre viljen av Runar K. Dahle ble jeg ikke ferdig med, men leste et godt stykke videre i den i helga. Blir nok ferdig med den i dag eller i morgen da jeg har under hundre sider igjen. Selv om fantasivenn ikke er spesielt originalt i horrorsjangeren, og boka er heller ikke skummel, er den heller interessant og liker vinklingen til fortellerstemmen som er litt annereldes. Så er spent på hvordan boka slutter.

Jeg leste litt videre i The Toll House av Carly Reagon som er horror som ble utgitt i fjor. Starten er litt treg og det har ikke hendt så mye på de førti sidene jeg har lest, men jeg liker stemningen som er mystisk.

De neste bøkene på leselista denne gang er Profeten og idioten av Jonas Jonasson som ble utgitt på norsk tidligere i år, og Etterklang av Helga Flatland som ble utgitt i fjor. Har lest en bok av begge tidligere. Av Jonasson har jeg lest: Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant, og av Flatland har jeg lest Et liv forbi. Så vet da omtrent hva slags bøker det blir når det gjelder bøkene av dem jeg skal lese.

Også håper jeg å få lest mest mulig denne uka fordi jeg ligger fremdeles litt etter med lesebunken. Denne uka har jeg som mål å bli ferdig med disse: Bastarden av Tonny Gulløv, Hidden Pictures av Jason Rekulak og Tom : den andre viljen av Runar K. Dahle. De andre trenger jeg mer tid på siden de er store bøker. Jeg foretrekker store bøker fordi jeg har lettere for å leve meg inn i dem fremfor de korte bøkene.😈

19. februar 2023

Parmiddagen av Martin Österdahl - kjedelig og repeterende handling

Eksemplar fra Cappelen Damm, mot en ærlig anmeldelse

     Idet hun kommer ut på kjøkkenet, er det som om unn-

skyldningen hun akkurat har gitt Lisa, har tilbakestilt alle

verdiene i fellesskapet dem imellom. Som om forholdet

deres kan begynne på nytt fra null.


Nyttårsaften er bare trivelig, eller?

17. februar 2023

Helgelektyre(578)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
1922 av Stephen King, The Toll House av Carly Reagon, Clown in a Cornfield av Adam Cesare, Rooms of Wonder av Johanna Basford og Tarot fargelegging av Alexis E. Thomson,
er fra egen boksamling
 
 


Bastarden - Tonny Gulløv

1922 - Stephen King

The Toll House - Carly Reagon

 

Natt til tirsdag hørte jeg ferdig denne:

 
Clown in a Cornfield - Adam Cesare
 
Clown in a Cornfield av Adam Cesare. Horror/slasher for ungdom utgitt i 2020.
Quinn og faren hennes flytter til et lite sted og begynner en ny start i livet. På skolen havner hun tilfeldigvis i samme gjeng som er noe tvilsomme, og hun skjønner at hun har kommet til et sted der det ikke er mye å gjøre. Det arrangeres et låveparty som de fleste på skolen skal til, og der får de seg litt av en overraskelse. En klovn ankommer stedet og festløvene kan ikke føle seg trygge ...

Natt til torsdag leste jeg ut denne:

 
Parmiddagen - Martin Österdahl
 
Parmiddagen av Martin Österdahl. Thriller/suspense utgitt på norsk i 2022.
Lisa og Mikaels datter, Ebba har fått seg kjæreste og hun vil at foreldrene deres skal møtes, og derfor arrangeres det nyttårsmiddag hjemme hos foreldrene til Ebba. Parets foreldre har ikke møtt hverandre, og derfor er overraskelsen stor da de får vite hvem Marlons foreldre er. Det er nemlig et par som hører fortiden til, men Mikael og Lisa prøver å gjøre kvelden hyggelig, til tross for at de kjente hverandre en gang for lenge siden. En ulykke skjer som gjør at to personer dør den kvelden, og samtidig har det skjedd et alvorlig innbrudd på jobben til Lisa. Nyttårsaften blir alt annet enn rolig.

Disse bøkene skal jeg fortsette med i helga.

Bastarden av Tonny Gulløv. Historisk roman utgitt på norsk i  2022.
Tredje bok om råskinnet Ulv Palnatoke. Hans kone og to sønner er kidnappet og mistankten faller på Ott. Han skal ha brutt fredsavtalen deres. På vei til Ott, møter Ulv og hans mannskap Otts onkel som kommer med et tilbud, men vil Ulv ta i mot tilbudet?

1922 av Stephen King. Horror/thriller utgitt i 2022.
1922 ble for første gang i 2010 i novellesamlingen Full Dark, No Stars i 2010, og i fjor ble 1922 utgitt som egen bok. Den er aktuell siden den nylig er blitt til en filmpå Netflix. Nesten alt King skriver blir til Tv-serie eller film, noe som er forståelig. I denne novellen møter man Wilfred, som havner i en konflikt med kona. Han vil beholde jorda og være på gården, men hun vil selge og flytte. Sønnen deres Henry, er enig med sin far, og vil bli værende på gården fordi han er forelsket i en jente i nærområdet. På grunn av uenigheten, ender det opp med at mannen dreper hans kone og sønnen er en slags medhjelper. Men vil de klare å holde tett om det i lengden? 

The Toll House av Carly Reagon. Horror utgitt i 2022.
Ny samlesing med en annen bokblogger og denne gang er det horror. Siden jeg har bare lest tjue sider, er det for tidlig å si hva handlingen er, da det ikke har vært mye handling inntil nå. Så det får det bli en oppsummering om senere.

 

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:


Motivene er fra denne boka:


 
Rooms of Wonder - Johanna Basford
 

Motivet er fra denne boka:
 
 
Tarot fargelegging - Alexis E. Thomson (Jeg har den norske utgaven)
 
God helg.
 
Ukas låt: Sweather Weather - The Neighbourhood

14. februar 2023

Bone Harvest avJames Brogden - monoton fortellerstemme


DENNIE KEPT AWAY FROM HER ALLOTMENT FOR THE

rest of the weekend but went back again on Monday

morning because she needed to get a start on chitting her

potatoes.


Bone Harvest av James Brogden ble utgitt i 2020. 

13. februar 2023

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
1922 og Fairy Tale av Stephen King, Ghosts of Christmas Past av Neil Gaiman mfl., The Toll House av Carly Reagon, og Hidden Pictures av Jason Rekulak,
er fra egen boksamling
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Forklarelsens øyeblikk - Bjørn Bakken

Antall leste sider:

333 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

✎  Ghosts of Christmas Past - Neil Gaiman mfl.
✎   Forklarelsens øyeblikk - Bjørn Bakken

Bøker som leses nå:

📖 Bastarden - Tonny Gulløv
📖1922 - Stephen King
📖 Aftentid og morgengry - Ken Follett
📖 Fairy Tale - Stephen King
📖 Tom: den andre viljen - Runar K. Dahle
📖 The Toll House - Carly Reagon

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Hidden Pictures - Jason Rekulak
⃞   Etterklang - Helga Flatland

Er fremdeles noe hanglete etter at jeg ble rammet av kraftig influensa i begynnelsen av februar. Det sitter litt i, derfor lesingen ikke har vært helt flytende, men har i det minste fått lest mer enn uka før.

I forrige uke hadde jeg som mål å bli ferdig med Forklarelsens øyeblikk av Bjørn Bakken, Tom: den andre viljen av Runar K. Dahle, og Bastarden av Tonny Gulløv. Jeg ble ferdig med bare en av dem og det var Forklarelsens øyeblikk av Bjørn Bakken. Den leste jeg ut natt til torsdag.

Som sagt, håper på mer flyt i lesingen etter hvert i stedet for bare få sider av gangen. Det blir ikke helt det samme. 😈

Som nevnt ble Forklarelsens øyeblikk av Bjørn Bakken lest ut natt til torsdag. Jeg har ikke nettbrett, så da ble den lest på laptop og mobil. Ikke spesielt praktisk. Selv om jeg likte deler av boka, likte jeg nok forrige bok Lang lang rekke bedre for den krimsaken engasjerte mer enn det gjorde i bok nummer to. Men han har kreativiteten i orden.

I en uke til må jeg nok lese Bastarden av Tonny Gulløv. Jeg liker boka, men den er bare litt langvarig og har brukt en god del uker på den allerede, og noen ganger er det godt å være ferdig med noe. Boka har en stor dose humor som i de andre bøkene og språket er like vulgært og ufint som før. Bastarden er tredje bok i Tusenårsriket.

Om natta leser jeg 1922 av Stephen King. Det er en novelle utgitt i egen bok og novellen er originalt fra novellesamlingen Full Dark, No Stars so mble utgitt i 2010. Novellen er aktuell fordi den er blitt en film på Netflix, så vidt jeg vet. Jeg liker novellen som er både mørk og dyster. King kan å skrive om drap på en ubahegelig måte.

Jeg leste ikke videre i Aftentid og morgengry av Ken Follett eller Fairy Tale av Stephen King. Som nevnt i tidligere innlegg er det bøker jeg leser når jeg vil i, avveksling. Så det er ikke bøker jeg "stresser" med.

Men jeg leste litt videre i Tom: den andre viljen av Runar K. Dahle. Er ikke veldig glad i nynorsk, men det er en vanesak og har blitt flinkere med det i årene. Det plager meg ikke like mye som skoletiden da man leste tørre og kjedelige noveller på nynorsk. Selv om handlingen ikke er spesielt original, setter jeg pris på norsk skrekk fordi det utgis alfor sjeldent. Jeg vet det er en sjanger som ikke tas seriøst, noe som er synd.

I helga startet en ny samlesing sammen med en annen bokblogger jeg har lest mange bøker med. Denne gangen leser vi The Toll House av Carly Reagon. Det er horror som ble utgitt i fjor. Har ikke kommet så langt i den, så det er for tidlig å si hvordan jeg liker den.

De neste bøkene på lestelista er: Hidden Pictures av Jason Rekulak som er horror som også ble utgitt i fjor, og Etterklang av Helga Flatland, som blir min andre bok av henne. Har lest Et liv forbi av henne og syntes den var helt ok.

Som mål for denne uka, og håper jeg er noe mer målrettet, er å bli ferdig med disse bøkene: Bastarden av Tonny Gulløv, 1922 av Stephen King, og Tom: den andre viljen av Runar K. Dahle. Ligger noe etter med februarlesingen, og håper på å ta igjen det mest mulig.😈

12. februar 2023

Forklarelsens øyeblikk av Bjørn Bakken - ingen dårlig bok, men ikke helt krimboka for meg

PDF fra forfatter, mot en ærlig anmeldelse

     En sekser kan hun skuffet konstatere på lang avstand. Et 

lite sort hull i det hvite forteller om sleivskuddet. Ellers er 

det ni tiere. Seks sentrumsblinker. Ikke så aller verst, men

den flua til venstre irriterer meg, tenker hun og trekker 

i den rustne mekanikken for å skifte ut blinken.


Bjørn Bakken er selvpublisert forfatter og braket til med Lang lang rekke i 2020. Hadde bok nummer to den samme gnisten?

10. februar 2023

Helgelektyre(577)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
1922 av Stephen King og Summer Nights av Hanna Karlzon,
er fra egen boksamling
 


Bastarden - Tonny Gulløv

1922 - Stephen King

Tom: den andre viljen - Runar K. Dahle

 

Natt til torsdag leste jeg ut denne:

 

 
Forklarelsens øyeblikk - Bjørn Bakken
 
Forklarelsens øyeblikk av Bjørn Bakken. Krim utgitt i 2022.
Bok nummer to av Bakken. Man møter igjen Renate som har noen skjeletter i skapet. Noen vet om det, og dermed får hun trusler, men klarer hun å holde dem i skapet inntil videre? Hun kommer til å tape alt hvis det får se dagens lys.

I helga skal jeg fortsette å lese i disse bøkene:

Bastarden av Tonny Gulløv. Historisk roman utgittt i 2022.
 
Tredje bok i Tusenårsriket om Ulv Palnatoke. Han er på hevntokt etter å ha fått vite at hans kone og hans to sønner er blitt kidnappet. Han setter kursen mot Ott som inntil videre har brutt fredsavtalen, men på vei dit, møter han Otts onkel. 

1922 av Stephen King.

Det er egentlig en novelle, men jeg teller den som en bok siden den er utgitt som egen bok. Novellen er fra novellesamlingen Full Dark, No Stars som ble utgitt i 2010. Den er om en mann som tilstår at han drepte sin kone fordi hun vile selge jorda og flytte, mens han og sønnen på fjorten ville bli værende på gården.

 

Tom: den andre viljen av Runar K. Dahle. Skrekk utgitt i 2022.

Skrekk på nynorsk. Den er om en familie som er noe frynsete fordi datteren deres oppfører seg rart. Hun er en jente som holder seg mye for seg selv og stadig blir mer innesluttet. Hun leker ikke med andre enn Tom, og denne fantasivennen hennes har en dårlig innflytelse på henne. Er det på tide å søke hjelp?


Siden sist helg har jeg fargelagt dette:




Motivet er fra denne boka:


 
Summer Nights - Hanna Karlzon
 
God helg.
 
Ukas låt: Run Away from the Sun - VV

8. februar 2023

Ghosts of Christmas Past av Neil Gaiman og andre forfattere - ikke spesielt gyselige


     Here the café were already

closed, and soon the pavements grew empty. The waning

moon and risen, and though the lights of the street grew

more sparse as he emerged into the residential quarter,

his way lay bright before him.


Julebøker har blitt svært poplære, spesielt juleromanser. Selv er jeg ingen fan av sjangeren, men likevel prøver jeg få med meg noen juleromaner i året. Denne gang ville ha litt annerledes julebok, og dermed fant jeg en spøkelseshistoriesamling med jul som tema.

7. februar 2023

Månedens Bokanbefaling (januar)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Jenta uten hud av Mads Peder Nordbo, Jente, 1983 av Linn Ullmann og Ghosts of Christmas Past av Neil Gaiman mfl., 
er fra egen boksamling
 
I januar leste jeg disse bøkene:
 
 
Lest i kronologisk rekkefølge:
 
Kittyhawk savnet - Garry Disher

Den siste festen - Clare Mackintosh

Jenta uten hud - Mads Peder Nordbo

Jul for nybegynnere - Tove Braathen

Øya - Adrian McKinty

Jente,1983 - Linn Ullmann

Kartografen - Anette Hemming

Ghosts of Christmas Past - Neil Gaiman mfl.


Januar ble avsluttet med tallet 40. Det ble en beskjeden "feiring" for er allergisk mot oppmerksomhet. Føler meg ikke eldre, heller.

Men noe ble da lest i denne bursdagsmåneden, og en del variert også.

 

I januar ble bare 8 bøker lest. Jeg leste like mange bøker som i desember.

1 av 6 planlagte bøker ble lest. Skjerpings! I fjor prøvde jeg en strafferunde for hver planlagte bok jeg ikke rakk å begynne på, men det gikk i surr. Fremover blir det en strafferunde for hver måned når jeg ikke klarer å lese alle de planlagte bøkene. Se nederst i dette innlegget hvilken bok som blir min strafferunde for februar.

Den planlagte boka som faktisk ble lest, var: Kartografen av Anette Hemming.

Bøker som jeg begynte på før januar: Kittyhawk savnet av Garry Disher, Den siste festen av Clare Mackintosh, Jenta uten hud av Mads Peder Nordbo, Jul for nybegynnere av Tove Braathen, og Ghosts of Christmas Past av Neil Gaiman mfl. Nesten alle ...

Bøker som jeg smugleste: Jenta uten hud av Mads Peder Nordbo, Jul for nybegynnere av Tove Braathen, Jente,1983 av Linn Ullmann og Ghosts of Christmas Past av Neil Gaiman mfl.

I januar ble det hele to femmere.

 

Og hvilken bok likte jeg best i januar?

 

 
Kittyhawk savnet - Garry Disher
 
Bok nummer to i Peninsula serien, og bøkene kan leses frittstående. Førstebetjent Hal Challis prøver å komme seg videre i livet, men det er ikke så lett siden hans kone er fengslet. Hun er siktet for drapsforsøk og han var offeret. Han ønsker å skille seg, men vet at hun ikke vil la seg overtale så lett. Hun ringer ham jevnlig for å holde kontakt, mens han selv ønsker å kutte all kontakt. 
Selv om det nærmer seg påske, roer det seg ikke ned på jobb. En uidentifisert mann er funnet druknet, og Hallis store lidenskap er fly. På flyplassen blir han og flere andre vitne til at noen kjører bevisst mot et fly mens en kvinne sitter i det, og bilen flykter så av gårde.

Bokserien består av stort persongallerier og det er flere krimsaker i samme bok. Engasjerende lesing!


Hele anmeldelsen kan leses her.
 

Den siste festen: Mellom denne og Kittyhawk savnet var et vanskelig valg siden jeg likte begge så godt. Men Kittyhawk savnet gikk av med seieren. Den siste festen er første bok i en krimserie. Bok nummer to blir utgitt på engelsk i august. Den er om Leo og Ffion som er nye makkere. En kjendis i  landsbygda er funnet død etter å ha arrangert nyttårsfest. I et lite sted blir alle like mistenkt og Ffion må prøve å skille jobb og privat. Rhys Lloyd som blir funnet drept, hadde sine fiender. Han har også hatt en stalker som har vært ute etter ham i mange år. Er det stalkeren eller noen andre som står bak? I løpet av handlingen, dukker det opp mange mistenkte. Selv om det var litt enkelt å gjette for min del, var dette en svært underholdende og mørk krimbok, og jeg liker bøker med et stort persongalleri. Jeg liker også at det ofte skiftes perspektiv. Synes de andre bøkene hennes har vært noe tamme, men det var ikke denne.

Hele anmeldelsen kan leses her.
 

Andre bøker jeg gjerne vil anbefale videre, er:
 

Kartografen: En bok jeg leste mot slutten av januar. Likte temaet og plottet som var litt kreativt. Den er om Henrik som får vite at ekskona Lisbet er død, myrdet. Sammen har de en sønn og en datter, og han sliter med å få ting til å gå rundt i sorgen. Attpåtil frykter han at andre ser på ham som mistenkt. Han får etter hvert et kart hvor det viser seg at det er et kart av steder han har oppholdt seg i det siste. Det skumle er at også hans ekskone Lisbet også skal ha fått et tegnet kart. I mellomtiden går man tilbake i tid til 1999, da man blir kjent med mobbeofferet Robert som ikke har det enkelt på skolen eller hjemme. Hjemme blir ofte han og søsteren forsømt av moren, og på skolen blir han utsatt av den samme gjengen som er ute etter ham. Er dette en hevnehistorie, eller ligger det noe mer bak?

En god debutkrim som ble utgitt i fjor. Det var lett å lese noen sider ekstra, og boka inneholder gode karakterbeskrivelser.

Hele anmeldelsen kan leses her.


Øya: En familie på fire er på jobbreise til Australia. Heather er bare 24 år, og er allerede gift og stemor til en jente og en gutt som ikke liker henne. Selv om hun ikke er akseptert ennå, prøver hun å gjøre sitt beste. De er med ektemannen hennes, Tom på jobbreise i Australia, og da barna har lyst til å se noen kjente dyr, blir de tatt med til en øy hvor de skal få ønsket oppfylt, men de må være snare. På grunn av en alvorlig ulykke, havner de i en alvorlig klammeri med øyas innbyggere som holder seg for seg selv, og på en måte lever etter sine egne regler. Bare synd at de heller ikke har det lett for å tilgi, derfor må familien på fire prøve å rømme fra øya, hvis ikke er det stor sannsynlighet for at de kan bli drept.

Hele anmeldelsen kan leses her.


Bøker som var helt ok:

 

Jul for nybegynnere: Har blitt en del bøker av Braathen nå, men synes ikke at dette er hennes beste. Den er om Lillian som prøver seg frem i livet i godt voksen alder. Hun er prøveseparert fra sin mann, og har nettopp flyttet i en leilighet. Hun vil finne ut av ting selv og finne ut hvordan det er å være alene. Sammen har de en voksen datter som har flyttet ut for lenge siden. Da Lillian og venninnegjengen får vite at Rose kommer tilbake til Norge, må det planlegges. Rose har nemlig ingen sted å bo, og påstår at hotell er for dyrt. I mellomtiden får hun bo i leiligheten til Lillian og venninnegjengen har lovt å bidra med det de kan. Men spørsmålet er når Rose tar over Lillians liv for godt og om venninnegjengen blir den samme igjen, for Rose star ganske stor plass, og er en hun en oppriktig person?

Julebøker er nok ikke min sjanger, men prøver å få med meg noen hvert år. Selv om handlingen foregikk rett før og i jula, følte jeg ingen julestemning. Mener også samtalene og handlingene ble svært repeterende underveis.

Hele anmeldelsen kan leses her.

Hei, hyggelig at du fremdeles leser.


Bøkene jeg likte minst i januar:

Disse bøkene betyr ikke nødvendigvis at de er dårlige, men det var dessverre ikke bøker jeg fikk til å like.

 

Jenta uten hud: Første krimbok i en serie. Den er om Matthew Cave some er dansk som har dratt til Grønland. Han har nettopp vært gjennom et helvete etter å ha mistet kjæresten og deres ufødte barn i en ulykke. Han er journalist og prøver å komme seg videre i livet, uansett hor mørkt ting ser ut. Han mistet også kontakt med faren sin da han var liten og prøver å finne spor etter ham. En mumifisert viking er funnet, og da politimannen som holder vakt, blir funnet myrdet. Klarer noen å koble det til en drapsgåte som skjedde i 1973. Da fire menn ble brutalt og sadistisk myrdet. Har saken fra 1973 og det som skjer i nåtiden noe sammenheng?

Jeg liker brutale krimbøker. Jo mørkere, jo bedre, men denne ble dessverre for kjedelig for meg, og var heller ikke helt fan av språket, noe som er synd da jeg vanligvis liker dansk krim.

 

Hele anmeldelsen kan leses her.


Ghost of Christmas Past: Som sagt, julebøker er ikke min sjanger, i hvert fall ikke juleromanser, og derfor ville jeg finne en annen type julebok i stedet. Jeg er svak for spøkelseshistorier. Det er en sjanger jeg aldri går lei av.

Boka er på nesten tre hundre sider og består av både veldig gamle spøkelseshistorier og noen moderne. De lengste historiene er på litt over førti sider, men de fleste historiene er på mellom 4-8 sider. Så det er veldig overkommelige historier. Grunnen til at jeg ikke likte denne samlingen så godt, er at de ikke var spesielt nifse eller gufne. De var heller rare og noen komiske. Så fikk dessverre ingen julestemning eller gysninger fra denne spøkelseshistoriesamlingen.

Anmeldelse kommer.

 

Jente,1983: En jente bor i leilighet i New York sammen med moren sin. Hun har lyst til å dra til Paris for å bli fotografert, men moren sier nei. Jenta er seksten år, men vil bevise at hun er voksen. Etter hvert får hun dra, hvis hun lover å ta telefonen når moren ringer hotellet. En kveld er jenta alene i gatene og hun finner ikke hotellet sitt. Hun husker ikke hva det heter, hvor det ligger, og kan ikke snakke fransk. Det eneste hun har er, er adressen til fotografen som er mye eldre enn henne.

Skjønner hvorfor boka er så populær og romanen tar opp et viktig tema, men har lest lignende romaner som jeg har likt bedre. Jeg hørte denne på lydbok.

Hele anmeldelsen kan leses her.


Siden jeg ikke klarte alle de planlagte bøkene for januar, blir det som nevnt strafferunde. Boka som jeg da skal lese, er: Take Your Turn, Teddy av Haley Newlin. Den skulle jeg egentlig lese i februar i fjor, men andre bøker kom i veien. Det er horror som ble utgitt i 2020.

 

 Filmer/dokumentarer sett i januar:


 Shock (1946)

Witch Hunt (2021)

The Witches of Dumpling Farm (2018)

Beware of the Slenderman (2016)

Abandoned Dead (2015)

Devil's Pond (2003)

Corpsey (2009)

The People Across the Lake (1988)

Perfect Sisters (2014)

No One Can Hear You (2001)

6 Souls (2010)

Trick (2019)

The Disappointmens Room (2016)

Dolly Dearest (1991)

The Kiss of the Vampire (1963)

 

Serier/reality:

Robinsonekspedisjonen sesong 17

Klassen sesong 2
 

 Jeg gjør oppmerksom på at de fleste filmene/dokumentarene har 16/18 års grense!

 

Ryggperspektiv av bøkene:




















Lydbøker:

Jenta uten hud - Mads Peder Nordbo

Jente,1983 - Linn Ullmann


Kort oppsummert: Januar var kanskje ikke den store lesemåneden, men kom faktisk over noen bøker jeg likte. Håper februar blir bedre og mer fengende.


6. februar 2023

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Fairy Tale og 1922 av Stephen King og Hidden Pictures av Jason Rekulak, 
er fra egen boksamling


 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

❌ Ingen

Antall leste sider:

108 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:
Ingen

Bøker som leses nå:

📖 Bastarden - Tonny Gulløv
📖Forklarelsens øyeblikk - Bjørn Bakken
📖 Aftentid og morgengry - Ken Follett
📖 Fairy Tale - Stephen King
📖Tom: den andre viljen - Runar K. Dahle

Planlagte bøker denne uka:

⃞  1922 - Stephen King
⃞   Hidden Pictures - Jason Rekulak

Målene for forrige uke var å lese ferdig Forklarelsens øyeblikk av Bjørn Bakken, Tom: den andre viljen av Runar K. Dahle, og Bastarden av Tonny Gulløv. Jeg ble ikke ferdig med noen av bøkene, og heller ikke mange antall sider ble lest i forrige uke. Grunnen er at i begynnelsen av februar, ble jeg rammet av kraftig influensa. Derfor det har vært lite innlegg i det siste, og omtrent null lesing. Er fremdeles veldig hanglete, men kan ikke ta lenger pause siden jeg ligger etter med det meste allerede.

Bastarden av Tonny Gulløv er tredje bok i Tusenårsriket. Begynnelsen er noe treg, mest på grunn av at det er med oppsummering fra forrige bok og handlingen tar litt tid før det tar seg opp, men liker tempoet boka er i nå, da ting er i ferd med å skje, og liker at Ulv Palnatoke ikke forandrer seg så mye.

Forklarelsens øyeblikk er bok nummer to av Bjørn Bakken. Tror jeg likte plottet Lang lang rekke bedre enn denne. Er ikke så glad i røverhistorier, men det går an en gang iblant. Synes bare ikke at denne har samme tempo.

Aftentid og morgengry av Ken Follett og Fairy Tale av Stephen King ble ikke lest videre i forrige uke, og som nevnt mange ganger før, det er bøker jeg leser når jeg vil i. Avveskling fra de andre bøkene jeg leser.

Tom: den andre viljen av Runar K. Dahle er norsk skrekk og det er godt å se norsk skrekk av og til for som sagt noen ganger før, så er det synd at det er en sjanger som ikke tas seriøst. Det er synd at i USA er det kjempepopulært, men ikke her. Fantasivennkonseptet i horror er ikke speseielt originalt, men liker fortellerstemmen og handlingen. Det gjør meg ikke noe at boka er på nynorsk. Det er en vanesak.

De to neste bøkene på leselista, er det samme bøkene som sto der i forrige uke, og det er: 1922 av Stephen King og Hidden Pictures av Jason Rekulak. Man trenger litt horror i denne mørketiden. 😈

I denne uka må jeg vel klare å bli ferdig med Forklarelsens øyeblikk av Bjørn Bakken, Tom: den andre viljen av Runar K. Dahle, og Bastarden av Tonny Gulløv. Må lese en hel del hvis jeg skal rekke å bli ferdig med noe i det hele tatt i februar.