24. februar 2023

Helgelektyre(579)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Hidden Pictures av Jason Rekulak, Rooms of Wonder av Johanna Basford og Summer Nights av Hanna Karlzon,
er fra egen boksamling
 


Bastarden - Tonny Gulløv

Hidden Pictures - Jason Rekulak

Mødrenes synder - Frøydis Lilledalen

 

Mandag leste jeg ut denne:

 
Oppskrift mot ånder som knuser ting - Tyra Teodora Tronstad
 
Oppskrift mot ånder som knuser ting av Tyra Teodora Tronstad. Fantasy for ungdom utgitt i 2022.
Henry mistet moren sin i svært ung alder, og det er bare ham og faren. Faren strever fordi karrieren hans ikke er som før. Før i tiden var han en kjent sanger, men nå får han bare små teaterroller. Henry får trøbbel på skolen fordi hans gode venninne Victiora tvang ham til å si navnet morens navn. Han kan ikke nevne moresn navn, for da blir ting knust, ødelagt eller ulykker skjer. I et ubetenksomt øyeblikk, blir Henry provosert til å si navnet hennes, og dermed blir bestevenninnen hans skadet, og det gir Henry alvorlige konsekvenser. Vil han noen gang få si morens navn uten at noe skjer?

 
Natt til onsdag leste jeg ut denne:

 
Tom: den andre viljen - Runar K. Dahle
 
 
Tom: den andre viljen av Runar K. Dahle. Skrekk utgitt i 2022.
Christine er mutt og holder seg for seg selv. Foreldrene er bekymret fordi det virker som om hun har en fantasivenn og trekker seg mer og mer unna forleldrene sine også. Derfor blir Christine henvist til BUP. Samtidig sklir foreldrene mer fra hverandre. Kommer familien til å bli til det normale igjen, og er Tom virkelig bare en fantasivenn?
 
Flere bøker har jeg ikke blitt ferdig med hittil. 
 

I helga leser jeg videre i disse:

Bastarden av Tonny Gulløv. Historisk roman utgitt på norsk i 2022.
Ulv Palnatoke er i trøbbel, som vanlig, men ikke bare ham, men resten av familien også. Han får vite av noen andre at hans to sønner og hans kone er blitt kidnappet av Ott. Ott er Ulvs søskenbarn og det viser seg at Ott har brutt fredsavtalen deres. Han er nødt til å finne dem før det blir for sent. Dette er tredje bok i Tusenårsriket.

 
Hidden Pictures av Jason Rekulak. Horror utgitt i 2022.
Mallory søker jobben som barnepike for en velstående familie. Hun er redd for hva de vil synes om henne da hun tidligere har slitt med narkotika, men etter å ha vært ren i en periode, er hun klar for å ta fatt på hverdagen igjen, og skaffe seg en jobb. Moren er positivt innstilt til henne, men faren i familien er skeptisk med tanke på hennes bakgrunn. Hun får omsider jobben, og mens hun er der oppdager hun at Teddy som hun passer på hver dag, tegner, men etter hvert som han tegner, blir motivene hans både mørkere og nifse. Bør hun varsle foreldrene hans om det?
 

Mødrenes synder av Frøydis Lilledalen. Krim utgitt i 2022.
Krimbok om et behandlingssted for pasienter med samensatte lidelser. Noen diagnoser er vanskeligere å finne ut av enn andre. Noe disse pasientene har fått føle på. Den er om en ung gutt som ikke klarer å styre sin egen kropp fordi han blir fort sliten og svimmel for ingenting. Derfor blir han henvist dit. Mer har ikke skjedd de sidene jeg har lest i boka, så mer oppsummering kommer senere når jeg har kommet mer inn i handlingen.
 

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:
 




Motivene er fra denne boka:

 
Summer Nights - Hanna Karlzon
 
 

 

Motivene er fra denne boka:

 
Rooms of Wonder - Johanna Basford

God helg.

Ukas låt: A Woman Destroyed - Garbage

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar