8. april 2016

Helgelektyre(136)

 Vinternatt (norske kriminalfortellinger) - utvalgt av Nils Nordberg
Steinengler - Kristina Ohlsson
The Outsiders - S.E. Hinton

Det blir ingen collage i helgelektyreinnelgget i dag fordi programmet jeg bruker nekter å samarbeide, så jeg orker ikke å bruke mer tid på det etter å ha sittet med det i tre timer. Jeg er som regel sta nok til å sitte i timesvis, helt til jeg løser problemet når noe teknisk feil oppstår, men i dag gidder jeg ikke. Så jeg måtte ta bilde selv istedet, noe som jeg ikke er fan av. Likte å ta bilder før i tiden, men har mistet interesse for det. Det er ikke alle hobbyer og interesser som varer evig. Sånn er det bare.

Vinternatt (norske kriminalfortellinger) utvalgt av Nils Nordberg begynte jeg på forrige søndag. Det er en murstein på litt over 700 sider. Heldigvis er jeg ikke redd mursteiner, men de tar lengre tid. Det gjør ikke noe og bøker skal ikke styrtleses. Natt til onsdag begynte jeg på Steinengler av Kristina Ohlsson som jeg skal fortsette med. Regner med at jeg blir ferdig med den før Vinternatt og da skal jeg begynne på den moderne klassikerenThe Outsiders av S.E. Hinton. Har ikke sett filmen før (ja, jeg skjemmes), men tenkte da å lese boka først. Først boka, senere filmen. Det er den riktige rekkefølgen. Blir vel ikke ferdig med den i helga. Kan ikke gape over mer enn det man rekker. Kunne tenkt meg å lese en bok pr.dag, men det er ikke mulig. Det spørs hvor store bøkene er og hvor interessante de er.

Og flere bokanmeldelser kommer det selvfølgelig i helga siden det har blitt bare en så langt denne uka. Jeg jobber med saken. Trust me.

Har dere lest noen av disse bøkene og hva leser dere i helga?

Ukas låt: 21 Guns av Green Day11 kommentarer:

 1. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har lest Outsiders. Absolutt en av mine favoritter som ungdom. Lenge siden sist nå så får vel ta den opp igjen. Anbefaler også Rumble Fish av samme forfatter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har hatt The Outsiders stående i hylla ulest i flere år så tenkte at nå er det på tide. Og selv om jeg ikke har lest boka og heller ikek sett filmen ennå så er konseptet så kjent at jeg kjenner til handlingen godt allerede:) Spørs om jeg kommer til å like skrivemåten. Vi får se. Jeg gir ikke opp en forfatter før jeg leser minst to bøker av samme forfatter, så ser ikke bort i fra at jeg kommer til å lese Rumble Fish også. Om jeg blir fan kan jeg ikke love. Vi får se;)

   Slett
 2. Jeg har ikke lest noen av bøkene, men har sett filmen "The Outsiders" fra 1983 som er basert på boken. Kunne godt tenkt meg å ta en titt på Nils Nordbergs utvalgte. Jeg har lest ferdig "Olive Kitteridge" denne uken, og nå står valgets kval mellom å begynne på "Jeg lar deg gå", eller Val McDermid-boken som kom i posten i dag. Ønsker deg en riktig god helg! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet at filmen er basert på boka og jeg har hatt den ulest i hylla i flere år. Har lyst til å se filmen, men da må jeg lese boka først. Å lese en bok etter å ha sett filmen blir ikke det samme og jeg vet også at mange av skuespillerne som var med i filmen debuterte da som skuespillere:)

   Olive Kitteridge har jeg ikke hørt om, men skal sjekke det ut. Blir alltid nysgjerrig.Anbefaler gjerne Jeg lar deg gå. Jeg ga den en firer, men likevel er den god:)

   Lenge siden jeg har lest noe av Val McDermid nå. Det må være flere år siden, men har lyst til å lese mer av henne. Likte godt tv-serien Arr i sjelen. Hadde sansen for Tony i den serien fordi han var fantastisk sarkastisk:)

   Ønsker deg ogspå god helg og håper både jeg og du får lest masse:)

   Slett
  2. Jeg har lest flere av Tony Hill/Carol Jordan-bøkene til McDermid, også oppdaget jeg gjennom CrimeFictionLovers at hun hadde gitt ut en ny bok om dem på høsten i fjor. Boken heter "Splinter the Silence". Gleder meg til å lese den, men jeg begynte på "Jeg lar deg gå" først. :)

   Slett
  3. Spent på hva du mener om Jeg lar deg gå, til slutt. Hvis jeg skal begynne på Tony Hill så må jeg nok begynne på den første boka. Er noe nysgjerrig på hvordan bøkene er i forhold til serien:) Kos deg med Jeg lar deg gå:)

   Slett
 3. En bok pr dag; nei det tenker jeg blir mye uansett. Sjefen min småpresset meg på et jobbseminar denne uken, tre dager hjemmefra. Trodde jeg skulle klare å lese flere bøker. På fly og flybuss. Men nei, de leser jeg best hjemme - jeg trives best hjemme i eget selskap. Sært, men sant :) Men det har tatt mange år og innse at det er noe jeg kan endre på. Vi er som vi er, ikke som andre vil vi skal være.

  SvarSlett
  Svar
  1. Mente "ikke kan endre på".

   Slett
  2. Jeg kan godt snakke med sjefen din om at han ikke kan sende deg på jobbseminar mer for jeg er ikke konfliktssky:) Jeg liker det ikke, men er ikke redd for å ta opp ting, hehe:)

   Jeg liker meg best alene jeg også. Du er ikke den eneste. Slik har det vært siden barndommen. Greit å være med folk en gang i blant, men blir lei av folk etter fem minutt, haha. Jeg kan ikke noe for det og når man er alene så er det ingen som irriterer seg over meg:)
   Håper det blir mer lesing på deg nå fremover:)

   Slett
 4. Har ikke lest noen av de tre bøkene du leser i helgen, men skjønner på kommentarene over her at du kan se frem til en fin helg. Selv skal jeg høre ferdig Matilda mens jeg går årets første langtur over fjellet i morgen (yessss nydelig vær i Bergen...) Hjemme i stuen mens jeg pleier mine ømme ben, skal jeg lese ferdig fanget og kanskje få begynt på Heksene :) takk for supert tips på bloggen min! Må også bortom biblioteket og hente Kjøbmannen i Venedig, som jeg gleder meg til å lese etter jeg leste Howard Jacobsons gjendiktning av boken forrige helg. Ønsker deg en fin en Ina!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja vi får se på det, det har seg ofte sånn at bøker andre liker faller ikke smak hos meg og omvendt, så vi får se om det klaffer denne gang eller ikke:)

   Det er bra det er fint vær i Bergen. Her i Trøndelag har det regnet stort sett de siste to ukene og det er sånn jeg liker det, men likevel er dagene for lyse etter min sma:)

   Spent på hva du synesom Heksene. Den leste jeg så mange ganger i barndommen og så på filmen til den ble utslitt. Så håper du også skal se filmen. Uansett, boka er god og jeg digger den historien. Det er litt av et eventyr for å si det sånn. Spent på hva du mener om boka. Personlig synes jeg at den er bedre enn Matilda selv om mange har omvendt mening der også:)

   God fjelltur i morgen og lytting og lesing:) Riktig god helg til deg også, Tine:)

   Slett