19. april 2012

(Boktema) Min favoritt tegneserie!


Har nettopp våknet etter en laaaang og god blund. Skjønner ikke at det går an å ta så lange middagslurer. De kan vare fra 2-5 timer. Helt utslitt hehe. Det er vel jeg som begynner å bli gammel...

Det er torsdag og jeg husket nettopp på at det er dagen Anette arrangerer et boktema og jeg var nysgjerrig på hva det gikk ut på denne gang, og denne torsdagen er temaet et område jeg har lite kjennskap til for å være helt ærlig.

Jeg liker tegneserier, men har aldri vært avhengig, bortsett fra Donald Duck som jeg oppvokste med og leste  hver uke, noe jeg ikke har gjort siden, i hvert fall de siste 6 - 7 årene, noe som er synd, men det har bare blitt sånn. Husker jeg var avhengig av Donald fordi det var fascinerende historier, spesielt rampestrekene mellom ham og nevøene hans, Ole, Dole og Doffen, og ikke minst, nabo Jensen. Dessuten minner Donald mye på meg. Vi har begge veldig kort lunte, og har utrolig mye uflaks. Jeg kjente meg godt igjen i ham. Også har vi tydelig kroppspråk når vi er sinte. Jeg så meg selv i ham mange ganger. Kanskje jeg bør begynne å lese Donald igjen?En annen tegneserie jeg brukte å lese før i tiden da jeg fant de i butikkene, men som ikke selges nå lenger, og som jeg syntes var veldig fiffig var Tales from the crypt (som også var en tv-serie før i tiden som jeg selvfølgelig så). Tegneserien het Iskalde Grøss på norsk så vidt jeg husker.

Det var en tegneserie med et monster som introduserer hver historie, og hver historie er ganske grotesk og har en slutt som alltid er sjokkerende. Historiene kunne være om monstre, mord og hverdagslige ting. Husker at disse morbide historiene alltid fikk meg til å dra på smilebåndet. Og hvem skaperen/skaperne er vet jeg ikke. Det er ganske lenge siden jeg leste disse tegneseriene. Det var vel da jeg gikk på slutten av barneskolen (begynte å like grøss veldig tidlig). Og har ikke hatt tid til å gjøre noen nærmere undersøkelser nå. Har nettopp våknet og er for lat til å gjøre faktaarbeid i skrivende stund.Og det er disse tegneseriene jeg kan komme på som jeg har lest og underholdt meg med. Har prøvd å lese Nemi, Pondus osv, men fant ut fort at det ikke var helt for meg.

Kan også nevne at Knoll og Tott var favoritter i barndommen. Jeg elsket å lese om rampestrekene deres!

Ellers i det siste har det vært veldig lite tegneserielesing. Har holdt meg mest til bøker. Det har bare blitt sånn. Litt trist i grunn, men kanskje jeg begynner å lese tegneserier igjen en dag. Leser jo noen striper i avisa i ny og ne. Bedre det enn ingenting:)

12 kommentarer:

 1. Flott innlegg, Rufsetufsa! Donald er jo en kjernekar trass sitt noe heftige temperament, men de zombiene ble litt for hard kost for meg, he he :)

  SvarSlett
 2. Takk:) enig med deg. Donald er tross alt en kjernekar mellom de hissige utbruddene sine. Han stiller opp for andre når det trengs og er en rettferdig type. Man må jo bare like ham. Og Tales from the crypt var herlig. Mange spennende historier med morbid humor. Nesten som filmene Creepshow.

  SvarSlett
 3. tales from the crypt har eg ikke hørt om, men donald er festlig :) da eg var yngre leste eg det hver uke, og spesielt godt likte eg bestemor duck og guffen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Donald var nok en stor del av barndommen for mange:)

   Slett
 4. Å, Iskalde grøss husker jeg godt. Min bror abonnerte på det og jeg synes det var kjempespennende å snike meg til å lese de bladene. De var både ekle og morsomme. Husker spesielt et monster som hadde menneskeansikt på fremsiden og monsteransikt på baksiden.
  Jeg måtte undersøke litt og fant ut at det i år gis ut et nytt blad som heter Støkk (Egmont gir det ut) som skal ta opp tråden fra Iskalde grøss. Visstnok ble det litt for hard kost for mange den gangen (først og fremst i USA), så de sluttet å gi det ut.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg likte den tegneserien så godt nettopp fordi det var hard kost. Morbid og mørk humor. Me like:)Hmmm kanskje Støkk blir noe for meg. Takk for informasjonen:)

   Slett
 5. He he, jeg leste også Iskalde Grøss - jeg var et ganske pysete og lettskremt barn, så jeg ble egentlig ganske redd :-) Godt at jeg har blitt litt mer herdet med årene, nå er jo grøss og gru blandt favorittene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Grøss og gru er bare herlig. Ble lettere skremt før jeg også, men det var også på en måte en slags fryd. Det er bare sunt å bli skremt noen ganger. Synd det skjer sjeldnere. Har visst blitt kurert når det gjelder både horrorbøker og skrekkfilmer. Jeg sover like godt etterpå.

   Slett
 6. Det er noen filmer som fremdeles skremmer vannet av meg; Paranormal Activity, Ringu, Ju - On - men jeg liker dem veldig godt :-D

  SvarSlett
 7. Jeg så dem jeg også, men ble ikke påvirket, selv om det var gode historier. Jeg ble mer fascinert enn skremt:)

  SvarSlett
 8. Herlig liste med tegneserier:) Donald er vel den mest leste tegneserien for min del også, herlig karakter i Donald:) Likte spesielt B- Gjengen og at dem bestandig havnet i trøbbel:)

  Ønsker deg en fin søndag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja, B-Gjengen var også noe for seg selv. Og Magica fra Tryll.

   God søndag til deg også:)

   Slett