10. april 2012

(Top Ten Tuesday) Bøker jeg håper å få lest i løpet av våren.Ser det er flere norske bokbloggere som lar seg inspirere av topp 10 på tirsdager og tenkte jeg kunne bare slenge meg på jeg også. Lister er tross alt spennende. I hvert fall når det gjelder bøker. Og temaet denne gang var spennende nok til at jeg ville være med. Temaet er laget av Anita, og etter å ha sett hennes liste og Astrid Terese sin, fikk jeg også lyst til å lage meg en. Håper det går greit:)

Temaet denne gang er bøker jeg gleder meg til å lese i løpet av våren. Håper jeg rekker det i alle fall fordi tiden går så sykt fort. Jeg rekker ikke å få med meg noe av dagen før den er over. Tar vel for lange middagsblunder hehe...det må jeg snart slutte med og heller lese mer! Men dette er i alle fall bøker jeg gleder meg til å lesei nærmeste fremtid:

(Har ikke tenkt å si så mye om hva bøkene handler om siden dette skal være en kort og konkret liste og heller si litt om hvorfor jeg gleder meg til hver enkelt bok).


1. Caught - Harlan Coben

Kjøpte denne for over ett år siden. Og grunnen til at jeg gleder meg og håper å få lest den i løpet av våren? Fordi det er en bok av Harlan Coben. Stephen King er mesteren i grøssersjangeren og Harlan Coben er mester når det gjelder thriller. Og jeg føler det er altfor lenge siden sist jeg koste meg med en Coben bok. Bøkene hans er en fryd å lese. I alle fall de fleste.2. Beautiful Creatures - Kami Garcia og Margaret Stohl

En urban fantasy bok for ungdom som jeg har hørt mye positivt om og som jeg bare må få lest. Silje var så snill og ga meg et eksemplar og hun har rost denne opp i skyene. Positiv omtale fra henne er mer enn god nok grunn til å glede seg til denne!3. Ritual - Mo Hayder

Denne dama imponerte meg med Fuglemannen, Kuren og Tokyo. Hennes skrivemåte er herlig morbid og nå er det altfor lenge siden sist jeg leste noe av henne og jeg har flere uleste bøker av denne forfatteren stående. Og Ritual må jeg bare få med meg siden det er en del av en politimannserie. Fuglemannen og Kuren var de to tidligere bøkene så derfor må jeg bare få med meg fortsettelsen.4. The Shack - William Paul Young

Denne boka har et religiøst konsept. Jeg er langt i fra religiøs, men syntes at boka virket såpass spesiell at jeg ble nysgjerrig nok til å skaffe den i boksamlingen. Om en mann som fører samtaler med Gud etter at datteren forsvinner og blir revet bort på brutalt vis. Som sagt. Jeg er ikke religiøs og kommer aldri til å bli det. Men å utvide horisonten angående lesestoff skader ikke.5. Trusselen - Guillermo del Toro og Chuck Hogan

I år var jeg ikke på mammutsalg. Bank i bordet! Foreldrene mine spurte om jeg var syk, men det skader vel ikke om jeg står over et år. For det første så har jeg mange uleste bøker som jeg gjerne vil lese, dessuten har jeg også en del bøker på vent på iPaden. Jeg vil jo rekke å lese bøkene også. Og jeg føler at mange av titlene på mammutsalgene går igjen år etter år så jeg tenkte at det skadet ikke om jeg sto over ett år. Jeg hadde ikke min første bokinnkjøp (tre pocketbøker) før forrige uke. Det første bokinnkjøpet i år. Men hadde da vært lenge sterk. 

Kjøpte denne boka på mammutsalg i fjor. Og dette er en vampyrserie for voksne og det er første boka i en triologi (om jeg ikke er helt på bærtur). Grunnen til at jeg gleder meg til denne er at del Toro har vært med på å skrive boka. Regissøren av den fantastiske filmen Pan's Labyrinth. Ikke sett den, sier du? Unnskyld språket, men faen er det du venter på?!:) Så håper at denne boka har en litt lignende atmosføre om dere skjønner hva jeg mener selv om Pan's Labyrinth overhodet ikke er en vampyrfilm.
6. Before I go to sleep - S.J. Watson

Nevnte denne i et tidligere innlegg for ikke altfor lenge siden så har ikke tenkt å si å mye annet om den. Det var en av de tre bøkene jeg kjøpte i forrige uke. Og handligen virker gyselig. Og jeg savner gyselig litteratur. Litteratur som får det til å gå kaldt nedover ryggen. Er det jeg som er for lite påvirkelig? Jeg savner en god, uhyggelig bok som huskes lenge etterpå og jeg bare håper at det er en slik bok.7. Hunden frå Baskerville - Sir Arthur Conan Doyle

En av bøkene jeg kjøpte på mammutsalg i fjor. Jeg har lest altfor få klassikere og at oversettelsen er på nynorsk skremmer ikke meg. Jeg hadde nynorskangst på skolen, men etter å ha lest Skråninga av Carl Frode Tiller for noen år siden, er jeg kurert og er villig til å lese mer sidemål. 8. The Book Thief - Markus Zusak

Kjøpte denne for lenge, lenge siden og aner ikke hvorfor jeg har utsatt den så forferdelig lenge med tanke på at jeg bare har hørt positive ting om boka. Og boka er såpass kjent at jeg har ikke tenkt å si så mye om handlingen, men jeg må ha litt vemodig lesestoff blant grøssere og thrillere, også. Ja takk til variasjon.


9. What the night knows - Dean Koontz

Bestilte denne gjennom Ark Bokhandel for godt over ett år siden. Vet ikke hva jeg har somlet med. Jeg må skjerpe meg og få lest den. Nok en horror som jeg håper blir gyselig og få meg til å grøsse. PS: Jeg har en annen utgave.


10. Needful things - Stephen King

Jeg har lenge forsømt min store favorittforfatter, Stephen King. Leste ikke så mye av ham i fjor, men i 2010 husker jeg at jeg leste en god del bøker av ham og kjente jeg trengte å ta litt avstand for å lese litt av andre forfattere også. I det siste har jeg savnet King voldsomt og mursteienen Needful Things har jeg kastet mange nysgjerrige blikk på etter at den havnet i hylla mi. Jeg kjenner det er på tide å lese en real King bok igjen. The master of horror. Jeg har savnet deg. Så i vår kommer jeg til å ta den frem igjen. Har savnet en god King bok voldsomt i det siste og håper jeg får tid til å lese den! Har sett filmen og den er litt fiffig.


Det var min liste og håper jeg rekker å komme meg over bøkene i løpet av våret på en eller annen måte. Bare så synd at tiden bare raser av gårde. Hvor blir den av?! Syns ikke det var lenge siden det var jul.

8 kommentarer:

 1. Mye spennende her. Jeg har også Caught liggende på nattbordet og er klar når jeg trenger til Cobensk action og spenning. Jeg har lest to av Mo Hayder-bøkene du nevner, og vil lese Tokyo som jeg har hørt mye bra om. Hennes nye Hanging Hill er jeg også veldig spent på. Jeg laget tilsvarende liste for ikke lenge siden, men den kunne godt inneholdt ti andre bøker hvis jeg laget den i dag:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Er spent på hva du syns om boka Caught av Coben! Og Hayder må jeg bare lese mer av. Altfor lenge siden sist! Hun skriver så morbid og det liker jeg veldig godt. Hun har en herlig skrivemåte:)

   Du kan jo lage en ny tilsvarende liste. Hadde vært spennende å få se den:)

   Slett
 2. Anonym13:07

  Her var det mye spennende! Jeg er nettopp ferdig med Før jeg sovner og den ga jeg terningkast 6. Hvis jeg ikke husker feil ga jeg The Shack (eller Skjulet som den heter på norsk) en 6er også. Deen Koontz og Stephen King er jo alltid bra og Hunden fra Baskerville liker jeg kjempegodt! Boktyven er også en bok jeg husker med glede :-)

  SV: Ja, nå har du skrudd forventningene mine høyt opp :-D Jeg leste forresten nettopp Norsk attraksjon av Linda Eide og der prøver de å finne vannet som Henny Moan står ved i filmen De dødes tjern. Det viste seg veldig vanskelig og de ente opp med en hel haug tjern det kunne være. Til slutt tok de Henny Moan til det mest sannsynlige vannet og tok et nytt bilde av henne der. Det var stilig :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå gleder jeg meg i alle fall til Before I go to sleep! En 6er er jo alltid lovende og jeg vet at du ikke gir hvilken som helst bøker seksere. Det blir jo feil og jeg tror også vi har veldig lik litteratursmak:) Så nå gleder jeg meg til å få lest den i løpet av våren.

   Og jeg så klippet av det du leste med Linda Eide og Henny Moan. Der de to sammen gikk for å prøve å finne akkurat den stripa hvor Moan gikk mot tjernet, men at det var så gjengrodd at det nesten var vanskelig å finne det. Men et morsomt og spennende klipp fra Norsk attraksjon var det:) Jeg flirer også den dag i dag av Brødrene Dals parodi på De dødes tjern:)

   Slett
 3. Fin liste med vårbøker:) Har selv bare lest The Book Thief og Before I go to sleep, og jeg likte begge veldig godt:)Beautiful Creatures, har jeg lyst å lese. Hører den kommer på norsk, kanskje jeg leser den da:) Kos deg masse med bøkene:) Ønsker deg en fin helg!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha. Kos deg med bøker du også, Isabella:) Og ha en riktig fin helg!:)

   Slett
 4. Her var det mange spennende bøker, og jeg gleder meg til å lese hva du synes om dem. Before I go to sleep, Ritualer, Trusselen og Dean Koontz er jeg ekstra nysgjerrig på. Og så håper jeg du kommer til å like Beautiful Creatures :-) (Takk for link også :-)).

  Ønsker deg en fortsatt god helg, Ina!

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper å få komme meg gjennom bøkene i løpet av våren i hvert fall, men tiden går jo så fort! Så vi får se hva jeg rekker:)
   PS: Ingen årsak!

   Ha en god søndag videre, Silje:)

   Slett