20. februar 2023

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
1922 og Fairy Tale av Stephen King, The Toll House av Carly Reagon, Clown in a Cornfield av Adam Cesare og Bone Harvest av James Brogden,
er fra egen boksamling
 
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Clown in a Cornfield - Adam Cesare
Parmiddagen - Martin Österdahl
1922 - Stephen King

Antall leste sider:

586 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

✎  Bone Harvest - James Brogden
✎ Clown in a Cornfield - Adam Cesare
Parmiddagen - Martin Österdahl

Bøker som leses nå:

📖 Bastarden - Tonny Gulløv
📖 Hidden Pictures - Jason Rekulak
📖 Aftentid og morgengry - Ken Follett
📖 Fairy Tale - Stephen King
📖 Tom: den andre viljen - Runar K. Dahle
📖 The Toll House - Carly Reagon

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Etterklang - Helga Flatland
⃞   Profeten og idioten - Jonas Jonasson

I forrige uke hadde jeg som mål å lese ferdig med Bastarden av Tonny Gulløv, Tom: den andre viljen av Runar K. Dahle og 1922 av Stephen King. Jeg leste ferdig 1922 av Stephen King og noen andre bøker i stedet ....

Det virker som jeg leser og leser og leser, men at prosessen ikke er synlig i det hele tatt. Men noen bøker ble jeg ferdig med.

Natt til tirsdag hørte jeg ferdig Clown in a Cornfield av Adam Cesare som er horror/slasher for ungdom som ble utgitt i 2020. Jeg liker konsept med klovner i, spesielt killer clowns, noe denne hadde. Men dessverre likte jeg ikke handlingen noe særlig. Syntes det var veldig standard til tenåringshorror å være. Det ble for åpenbart i det hele. Tror jeg liker horror for ungdom bedre på film enn i bokformat.

Natt til torsdag leste jeg ut Parmiddagen av Martin Österdahl som er en blanding av psykologisk thriller og suspense. Syntes konseptet var noe underlig og ble derfor nysgjerrig på boka. Men her var karakterene mer interessante enn selve handlingen, som var svært kjedelig og for lett å gjette seg frem til.

Natt til lørdag leste jeg ut 1922 av Stephen King. Den ble utgitt som egen bok i fjor, men novellen er egentlig utgitt for første gang i novellesamlingen Full Dark, No Stars som ble utgitt i 2010. En av de beste novellene jeg har lest av King. Han beskriver drap, samvittighet og overlevelse på en svært troverdig og dyster måte. Synes også avslutningen var en av hans bedre. Fascinerende karakterer og interessant tid å lese om. Novellen er blitt til film på Netflix.

Flere bøker ble jeg ikke ferdig med. Gleder meg til å bli ferdig med Bastarden av Tonny Gulløv. Jeg liker boka, men er lei av å plukke opp den samme boka uke etter uke, når man er klar for andre bøker. Men denne er tidskrevende. Det er mye historie og boka er på nesten seks hundre sider, derfor det tar mer tid enn planlagt. Håper å bli ferdig med den denne uka, i hvert fall før februar er over, slik at jeg slipper å bruke enda en måned på den. Men det er en sterk tredjebok og Ulv Palnatoke viser flere sider av seg selv enn tidligere.

I helga begynte jeg å lese Hidden Pictures av Jason Rekulak. Den ble utgitt i 2022 og vant Goodreads Choice Award for Best Horror. Det morsomme med denne boka, er at det er med illustrasjoner som skal forestille barnetegninger. Når noen ser en barnetegning hengende på et kjøleskap, får vi se det, og hvis de blar i en tegnebok, får vi leserne også se tegningene osv. Det er et morsomt og annerledes konsept.

Jeg leste ikke videre i Aftentid og morgengry av Ken Follett eller Fairy Tale av Stephen King, for som sagt er det bøker jeg leser når jeg vil i, og jeg ble opptatt med å lese videre i bøkene jeg prøvde å bli ferdig med.

Tom:den andre viljen av Runar K. Dahle ble jeg ikke ferdig med, men leste et godt stykke videre i den i helga. Blir nok ferdig med den i dag eller i morgen da jeg har under hundre sider igjen. Selv om fantasivenn ikke er spesielt originalt i horrorsjangeren, og boka er heller ikke skummel, er den heller interessant og liker vinklingen til fortellerstemmen som er litt annereldes. Så er spent på hvordan boka slutter.

Jeg leste litt videre i The Toll House av Carly Reagon som er horror som ble utgitt i fjor. Starten er litt treg og det har ikke hendt så mye på de førti sidene jeg har lest, men jeg liker stemningen som er mystisk.

De neste bøkene på leselista denne gang er Profeten og idioten av Jonas Jonasson som ble utgitt på norsk tidligere i år, og Etterklang av Helga Flatland som ble utgitt i fjor. Har lest en bok av begge tidligere. Av Jonasson har jeg lest: Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant, og av Flatland har jeg lest Et liv forbi. Så vet da omtrent hva slags bøker det blir når det gjelder bøkene av dem jeg skal lese.

Også håper jeg å få lest mest mulig denne uka fordi jeg ligger fremdeles litt etter med lesebunken. Denne uka har jeg som mål å bli ferdig med disse: Bastarden av Tonny Gulløv, Hidden Pictures av Jason Rekulak og Tom : den andre viljen av Runar K. Dahle. De andre trenger jeg mer tid på siden de er store bøker. Jeg foretrekker store bøker fordi jeg har lettere for å leve meg inn i dem fremfor de korte bøkene.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar