30. september 2011

Evermore av Alyson Noël - fantasy/paranormal for nybegynnere

Ever since I became psychic, I'm no longer required to study. I'm not even required to read. All I have to do is place my hands on a book, and the story appears in my head. And as far as tests go? Well, let's just say there's no more "pop" in the qiuz. I just brush my fingers over the questions and the answers are instantly revealed.

Kan man få spesielle evner etter dramatiske hendelser?


Ever er den eneste som overlever en dramatisk bilulykke. I bilen var resten av familien hennes. Etter ulykken merker hun nye sider ved seg selv. Hun har evner hun ikke før har hatt. Hun kan lese tanker og auraer, og vite mye om en person bare ved å røre dem. Hva er det som skjer med henne? Hvorfor har hun disse egenskapene først nå? Og livet hennes blir også forandret når hun møter Damen.  Hvem er han og hvorfor føler hun seg dratt mot ham?

Denne boka/serien er både hatet og elsket av fantasyfans. Har lest mange delte meninger både på goodreads og bokelskere. Det er spennende å se hvor forskjellige folk opplever en bok. Selv var jeg litt skeptisk, men jeg liker å utforske bøker/sjangre og finne ut hva jeg liker og ikke liker. Det skader tross alt ikke å utvide horisonten litt heller, da.

Min oppfatning av boka var veldig lunken. Skrifta er stor og språket veldig lett og en smule barnslig, i alle fall for min del. Handling er  typisk: foreldre/familie dør i en stygg ulykke, hun har/får evner, en mystisk gutt begynner på skolen og hovedpersonen blir nysgjerrig på ham. Skjønner? Har lest noen bøker nå av samme oppskrift og jeg har lest dem bedre enn dette.

Evermore ble for tynn, både i handling og personbeskrivelser. Historien var heller ikke voldsomt fengende. Syns den ble for vanlig og bød på lite nytt i denne sjangeren.  Og etter å ha lest boka følte jeg nærmest ingenting. Den ga meg ingenting. Spenningen var som regel fraværende, jeg brydde meg ikke noe særlig om personene og jeg gledet meg stort sett til å begnne på en annen bok mens jeg leste. Og det er jo ikke slik det skal være. En stor og kjedelig leseopplevelse. Kommer nok ikke å lese resten av serien.

Passer vel best for lesere som er yngre enn meg og som er helt fersk innen fantasy/paranormal sjangeren.

Bakpå

Sixteen –year-old Ever Bloom is the sole survivor of a car accident that killed her family Exiled to sunny California Ever is haunted by her little sister and by the ability to see people’s auras, hear their thoughts and know their entire life story by touching them. She wants to hide from the world, but when a stunningly handsome new guy arrives at school, she can’t seem to keep away. Falling in love with Damen is dangerous – he’s not what he seems.

But if Damen is her destiny, how can Ever walk away?

Originaltittel: Evermore (The Immortals #1)

Norsk tittel: Ever - for alltid! (De Udødelige #1)

Forfatter(e): Alyson Noël

Sjanger: Paranormal Romance

Målgruppe: Ungdom

Antall sider: 373

Forlag: St. Martin's Griffin / Kagge Forlag

Utgitt: 2007

Min utgave: 2009 (Pocket)

Lest: 25 - 27 september (2011)

Kilde: Kjøpt

Plot: 2

Tittel: 3

Omslag: 4

Baksidetekst: 2

Persongalleri : 2

Skrivemåte: 2

Slutten: 4

Høydepunkt: Nydelig cover og lovende konsept.

Lavpunkt: Mye svarte ikke til forventingene og da blir jeg selvfølgelig skuffet.

Terningkast: 2

Leseutfordring: 100 Books In a Year Reading Challenge, Summer Romance Reading Challenge

6 kommentarer:

 1. Evermore har jeg vært skeptisk til uten å ha lest den, og det er jeg fortsatt ;-) Fin omtale, Rufsa!

  SvarSlett
 2. rufsetufsa20:48

  Takk Silje :)
  Jeg var også meget skeptisk til denne. Mange delte meninger, men så er jeg så nysgjerrig da vettu og må lese og finne ut det selv om det er så bra eller så dårlig man sier en bok/serie er. Men fant fort ut at jeg ikke skal fortsette med denne serien. Den ble litt for flat og unødvendig rett og slett :)

  SvarSlett
 3. norlenningen11:17

  Det må være veldig rimelig for psychiker? De slipper å kaste bort penger på bøker, de kan bare legge hendene over dem - og legge vekk boka? :-)

  Billy Joel - "Famous last words"
  http://www.youtube.com/watch?v=Gpb6qVB9u6o

  SvarSlett
 4. rufsetufsa22:14

  Tenk hvor mange bøker jeg kunne ha lest da bare ved å røre på bøkene ;) Det hadde jo vært kjekt, men dessverre har jeg ikke den evnen :)

  SvarSlett
 5. Anonymous20:18

  Jeg elsssssssker denne boka, jeg syns at den er kjempe bra !

  SvarSlett
 6. rufsetufsa19:11

  Det er bra at vi har forskjellig lesesmak for tenk hvor kjedelig det hadde vært om alle likte de samme bøkene hele tiden. Det hadde vært kjedelig :)

  SvarSlett