30. september 2011

Den eneste rette av Stephanie Doyon - festlig og sjarmerende "feel -good" bok

Kylling, svarte jeg. - Vil du smake?

Munnen vred seg i avsky. - Nei, ellers takk. Jeg er vegetarianer. Vet du ikke hvor grusomt de behandler kyllinger? De stapper dem sammen i små bur, og...

Jeg løftet hånden for å stanse ham, mens jeg tvang meg til å svelge den ferdigtygde munnfullen. - Takk for at du ødelegger lunsjen min, sa jeg og skjøv tallerkenen fra meg.

- Unnskyld, men det er ingenting sammenlignet med hva den stakkars kyllingen har gjennomgått.

-Jeg skulle ønske jeg hadde sagt det var tunfisk.

Jordan smilte ertende. - Da ville jeg ha fortalt deg om alle de uskyldige delfinene som går i garnet til fiskerne.

- Flott - nå kan jeg ikke spise nen av favorittene mine lenger.

Jordan begynte å irritere meg. Jeg grep saltkringleposen og holdt en av dem opp mot ansiktet hans. - Har du noe forferdelig å si om disse? Jeg er sikker på at du har en skrekkhistorie om saltkringlefabrikker hvor de stakkars små saltkringlene blir tvunget til å vri seg i unaturlige former.

Kan man tro på ekte kjærlighet?


Rebecca er elev og leder for et skoleband. Hun drømmer om å skaffe bandet hennes fete spillejobber og bli lagt merke til.  Selv om venninnen Leslie ikke er med i bandet, er de to bestevenninner og henger sammen som erteris. Og de blir begge nysgjerrige når det gjelder internett og mail for handlingen i boka skjer når de to tingene er ganske så nytt. Og det er spennende. Først får de tilgang til kun skolens nettverk hvor de under kallenavn sender ut hver sin kontaktannonse på gøy. Ting blir enda bedre når Leslies mor får pc og internett – tilgang til hele verden. Hun inviterer Rebecca hjem til seg for å teste ut chatting. I det siste har Rebecca fått kontakt med en som kaller seg Carlos og ved hjelp av Leslies hengivenhet til å la henne få låne morsens pc, får Rebecca chatte med Carlos for aller første gang etter å ha hatt kontakt på mail en stund. De snakker om å treffes, på avslutningsballet, men hvem er denne Carlos? Rebecca her helt sikker på at det er utvekslingsstudenten Antonio. Det er mye som tilsvarer det og Rebecca har et godt øye til ham, men er det virkelig ham?

Denne har stått i en av bokhyllene mine i år og dag. Fikk den da jeg var medlem i TL-Klubben i mange år. På den tiden leste jeg bare skrekk, grøss og gru. Andre bøker kjedet meg stort sett og romantiske bøker styrte jeg langt unna. Foretrekker horror nå også, men har blitt flinkere til å lese fra flere sjangre oppgjennom åra. Og jeg er heller ikke fan av ”feel-good” bøker, men denne var både morsom og varm.

Persongalleriet interesserte meg og jeg likte stort sett alle. Hovedpersonen Rebecca som alltid en replikk på lur, Leslie som er bestevenninnen til Rebecca er både morsom og naiv, Jordan er sjarmerende lur. Liker dialogen mellom ham og Rebecca når det er sure på hverandre angående bandet. Skikkelig sta begge to. Flere i persongalleriet er også verdt å nevne, men er redd det ikke vil ta slutt.

Den eneste rette er underholdende og har mange høydepunkt.  Jeg ble godt kjent med personene og de utviklet seg underveis. De var ikke ensformige. Morsom og spennende handling. Og mange, gode replikker som fikk meg til å dra på smilebåndet. Lettlest, hyggelig og givende. En koselig bok. Også morsomt å lese om en tid da nettet, mail og chatting var noe nytt.

Det eneste jeg stusser litt på er coveret. For det første så stemmer det ikke med noen av hovedpersonene og for det andre så har det ikke noe med boka å gjøre. Syns det gir et helt feil inntykk av boka, hvis dere skjønner hva jeg mener. Bildet blir for harry, og lite tilsvarende til selve innholdet.


Bakpå

Kjærlighet på internett …

Rebecca er forelsket. Det eneste problemet er at hun aldri har truffet fyren. Eller har hun det? Etter å ha brevvekslet vie e –post, skal Rebecca endelig få møte sin cyberforelskelse på skolens avslutningsfest. Men da hun ser Jordan West stå og vente på det avtalte møtestedet, vet ikke den forbløffende Rebecca hva hun skal gjøre.

Ingen andre på skolen har irritert Rebecca mer enn Jordan og hans ”jeg vet best” – holdning. Likevel har ingen forstått henne bedre enn han har gjort på nettet. Kan denne helt – feil fyren vise seg for å være den eneste rette?

Originaltittel: It had to be you

Norsk tittel: Den eneste rette

Forfatter(e): Stephanie Doyon

Sjanger: Romance

Målgruppe: Ungdom

Antall sider: 151

Forlag: Stabenfeldt AS


Utgitt: 1996

Min utgave: 1999 (Innbundet)

Lest: 28 - 29 september (2011)

Kilde: Kjøpt (gjennom TL - Klubben)

Plot: 5

Tittel: 4

Omslag: 2

Baksidetekst: 3

Persongalleri : 5

Skrivemåte: 5

Slutten: 5

Høydepunkt: De sarkastiske replikken mellom Rebecca og Jordan.

Lavpunkt: Omslagsbildet som ikke passer til handlingen, og baksideteksten er litt for avslørende.

Terningkast: 5

Leseutfordring: 100 Books In a Year Reading Challenge, Summer Romance Reading Challenge og Off the shelf

2 kommentarer:

  1. Jeg var medlem av T.L og synes mange av bøkene var veldig fine. Høres ut som en veldig fin bok:) Liker å lese slike bøker av og til:) kanskje jeg skal ta frem noen av de "gamle" T.L bøkene mine snart, igjen;)

    SvarSlett
  2. rufsetufsa23:45

    Hadde en liten opprydding i rotebua og kom over T.L Bøker og andre bøker jeg har vokst opp med og bestemte meg for å ta ut noen fra stablene for å lese de jeg ikke har lest før selv om jeg leste mange av klubbøkene mine. TL Bøkene var en del cheesy om du skjønner hva jeg mener, men koselig å lese. Har flere som jeg har tenkt å pløye meg gjennom i år :) Foreldrene mine har ikke hatt lov av meg å kaste/selge bøkene mine så jeg har en god del fra hele oppveksten. Det er morsomt å se og lese de bøkene en gang i blant. Jeg er visst veldig nostalgisk av meg ;)

    SvarSlett