15. juni 2020

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Reklame: Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse   
Omgitt av psykopater av Thomas Erikson, Hvert skritt du tar av Lisa Jewell,, Pine av Francine Toon, The Way of Kings Part One av Brandon Sanderson, Nøkkelen i låsen av Ruth Ware, er fra egen boksamling

 

  Bøker jeg leste i forrige uke:

* Omgitt av psykopater: Hvordan unngå å bli utnyttet av andre - Thomas Erikson

   Antall leste sider i forrige uke:

 533 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:


Bøker som leses nå:

*  Pine - Francine Toon 
* Min mørke Vanessa - Kate Elizabeth Russell
*  Leonardo da Vinci - Walter Isaacson 
* The Way of Kings Part One - Brandon Sanderson

Planlagte bøker denne uken:

* Nøkkelen i låsen - Ruth Ware
 * Ja, vi elsker - Tove Braathen


Forrige tirsdag ble jeg ferdig med Omgitt av psykopater av Thomas Erikson, som var en svært interessant bok å få med seg. Ved bruk av Disa modellen lærer man litt om atferd generelt, hvordan psykopater tenker og operer, og hvordan de bruker hersketeknikker mot deg. Det er også med eksempler på hvordan du muligens kan forsvare deg mot disse hersketeknikkene og mye annet. Man leser også om noen historier som har skjedd i virkeligheten, også med forfatteren. Har sansen for Eriksons skrivemåte for han beskriver ting på en konkret måte uten å overdrive.

Jeg ble ikke ferdig med Hvert skritt du tar av Lisa Jewell i forrige uke. Den ble jeg ferdig med i natt, og det var en artig krimbok med mange uvanlige karakterer. Selve krimsaken var ikke spennende, men karakterene og måten de kommuniserer på. De gjorde meg nysgjerrig på dem.

Hvert skritt du tar er om Joey som kommer hjem etter å ha jobbet noen år i utlandet. Der møtte hun sin mann og de giftet seg etter å ha kjent hverandre i noen måneder. Joey nærmer seg tretti, og hun føler seg ikke voksen. Ikke like voksen som de andre. Hun og mannen bor midlertidig i huset sammen med broren hennes og svigerinnen hennes. De bor der mens de sparer nok til sitt eget sted og broren hennes insisterte at de skulle bo der. Raskt blir hun oppmerskom på en mann som bor to hus bortenfor som er rektor og som har reddet mange skoler fra å bli nedlagt. Også i dette området er han svært populær og godt likt, som andre plasser han og familien hans har bodd. Hvorfor er Joey så oppslukt av ham og forelsket? Vil hun bli bedre kjent med ham etter hvert, eller er han bare en fyr å drømme om? I området blir vi kjent med andre karakterer. Blant annet rektorens kone og hans sære sønn som sitter på rommet og spionerer på alle fra rommet sitt. Vi blir også godt kjent med Jenna som ofte passer på moren sin slik at hun ikke havner i flaue situasjoner, for moren hennes forestiller seg ting. I begynnelsen av boka får man vite at noen er drept, men man vet ikke hvem den drepte er eller mistenkte. En spennende og fascienerede krimbok. Det er også min første bok av Lisa Jewell, og det blir nok ikke min siste. 

Mellom disse bøkene lærer jeg mer om Leonardo da Vinci. Har ikke mange sider igjen, men tar nok en stund før den blir ferdiglest, siden jeg har en del bøker å styre med. Men interessant er det, og det har ikke noe å si at det er en bok som tar litt tid.

I går begynte en ny samlesing med en annen bokblogger og vi har lest mange bøker sammen oppgjennom årene. Denne gangen er detThe Way of Kings Part One av Brandon Sanderson. Må si jeg grugleder meg litt, for nå er det lenge siden jeg har lest fantasy. Leste en del av det før, men det har blitt mindre med årene. Jeg har hørt mye om bøkene til Brandon Sanderson, men aldri lest noe av ham selv, før nå. Har fått med meg at handlingen i denne boka/serien er noe kompleks, noe som merkes, og håper jeg forstår bedre etter hvert. Fantasy er ikke min sterkeste side, og håper ikke konseptet blir for vrient til å forstå. Det er for tidlig å uttale seg om hvordan jeg liker boka da jeg ikke har lest mange sider ennå. Ønsk meg lykke til, for jeg er i et helt ukjent terreng når det gjelder denne boka/serien ...

I natt skal jeg begynne på en ny bok og det er: Min mørke Vanessa av Kate Elizabeth Russell, som har fått mye oppmerksomhet i det siste. Det eneste jeg vet om den, er at det er en metoo bok.  Det er en bok jeg har hatt ønske om å lese for baksideteksten virket spennende.

Tror kanskje jeg blir ferdig med Pine av Francine Toon i løpet av uka. Den er om far og datter som bor alene etter at moren til Lauren forsvant ut av livet deres da Lauren var liten. Siden har ingen sett henne eller vet hvor hun er. Niall, faren til Lauren, vil helst ikke snakke om det. Lauren er bare ti år, men er allerede interessert i tarotkort, og hun har ikke mange venner. Hun blir ofte ertet av de andre jentene på skolen og frosset ut. En kveld på vei hjem kjører de nesten ned en kvinne som befinner seg på veien. Hun er veldig lys, blek og har nesten et steinansikt og er lettkledd. Hun blir tatt med hjem. Neste morgen er hun borte og faren hennes husker henne ikke. Lauren er ofte i nærheten av dem som snakker om denne kvinnen og som er til stede når hun observeres, men de glemmer henne rett etterpå som om de har hukommelsestap, men Lauren husker henne alltid. Hvorfor glemmer hun ikke damen som vandrer i skogen på samme måte som de andre? Hvem er hun? Samtidig prøver Lauren og faren hennes å få verden til å gå rundt. Han er en kjærlig far, men sliter med at moren hennes forlot dem og har av og til sengeliggende dager, og Lauren må av og til være den voksne. Vil hun noen gang få vite hva som skjedde med moren hennes?

Jeg er ikke helt fan av boka ennå til tross for at jeg har kommet et stykke. Jeg liker at settingen er i en isolert landsby i Skottland, og at den har noen overnaturlige elementer, og rare relasjoner, men i baksideteksten sto det ikke noe om hvor gammel denne Lauren er, så forventet meg på en måte en voksnere horrorbok. Det er en horrorbok for voksne, men siden hovedpersonen er ti år, blir deretter skrivemåten også noe barnslig. Så det var ikke helt den type horrorbok jeg var på utkikk etter, kjenner jeg.

Hvis jeg blir ferdig med noen av disse nevnte bøkene, er de neste bøkene på leselisten disse: Nøkkelen i låsen av Ruth Ware og Ja, vi elsker av Tove Braathen, og det er kjente forfattere som jeg har lest litt av. Vet at bøkene til Ruth Ware er både elsket og hatet. Jeg hverken elsker eller hater dem. De er veldig forutsigbare og når man leser en bok av Ware, vet man hva man får, og noen ganger er det greit med trygge og enkle valg. Derfor jeg leser bøkene hennes av og til, spesielt når jeg trenger lett underholdning.

Leste en bok av Tove Braathen tidligere i år som jeg fikk sansen for og det er: Effekten av måneskinn på nyfallen snø, som kom ut i 2018. Den ga meg mersmak, og Ja, vi elsker kom ut i april i år.

Det ser ut til å bli en variert  uke, med både vanlig og ukjent lesestoff. 😊

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar