11. mars 2022

Helgelektyre(429)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Thirteenth Tale av Diane Setterfield, Near the Bone av Christina Henry, En verden av verdener og Colourmorphia av Kerby Rosanes, og Skumringstimen av Maria Trolle, er fra egen boksamling
 
 




















The Thirteenth Tale - Diane Setterfield

Jenta under isen - Max Seeck

Ravnene - Kass Morgan & Danielle Paige


Jeg leser nesten de samme bøkene som i forrige helg, bare at The Whistling av Rebecca Netley er byttet ut med Jenta under isen av Max Seeck. Håper å få til en anmeldelse av The Whistling i løpet av helga.

Så langt i uka har jeg ikke blitt ferdig med en eneste bok. Bøkene jeg leser i nå er ikke akkurat avanserte, men alle bøkene er store på over fire hundre sider og leser ekstra tregt på engelsk. Men jeg har all verdens tid, så det gjør ikke meg noe. Jeg liker å bruke tid på ting.

The Thirteenth Tale har jeg lest siden 27. februar. Jeg er ikke fan som mange andre er, men synes likevel det er en god bok med mange mysterier, gode karakterbeskrivelser og liker stemningen. Den er om en svært populær forfatter som ingen vet navnet på. I hvert fall ikke hennes virkelige navn og hun har alltid levd et privat liv. Margaret Lea får æren av å skrive biografien hennes. I mellomtiden bor hun hos forfatteren Vida Winter, mens det jobbes med biografien. 

Vida Winter er svært kryptisk når hun forteller og kan Margaret stole på det hun sier? Underveis dukker det opp andre karakterere i fortellingen som Margaret også vil vite mer om. Underveis får man vite mer om forfatterens og Margarets eget liv.

Liker gotisk suspense og at boka er noe dyster. Hemmelig fortid er jo alltid spennende og de sære tvillingene som lever i sin egen verden, er også interessant å lese om.

I noen netter har jeg lest Jenta under isen av Max Seeck som er oppfølgeren til Heksejakt. Synes at Heksejakt er sterkere enn Jenta under isen, både når det gjelder språk og stemning. Jenta under isen består av korte kapitler og mange vendinger, men siden manga er i fokus, kjenner jeg at jeg ikke er så interessert, for har aldri vært glad i manga litteratur. Vet at det fins manga innen horror sjangeren, men har ikke vært interessert i det, heller. Noe som er rart for jeg liker mye fra Japan ellers, både når det gjelder Nintendo, urban legends, deres skrekkfilmer og mye annet. 

Den er om to influensere som de fleste kjenner til, som er forsvunnet. Har de forsvunnet sammen, eller er det tilfeldig? Samtidig er en ung kvinne i typiske klær fra mangaserier, funnet død på en strand og det er ikke akkurat badesesong. Hvem er hun og hva har hendt med henne? Ting blir ikke lettere for Jessica Niemi, da hun fremdeles slitter etter at hennes mentor er død og må prøve å gå "overens" med ny leder. Heldigvis har hun sin gode venn og kollega Jusuf.

Helt grei bok så langt, men synes ikke at den har den samme spensten og intensiteten som den forrige boka hadde.

Noe flaut å innømme at jeg har lest Ravnene av Kass Morgen og Danielle Paige siden 6. februar, men grunnen er at jeg har ikke lest i den fast hver dag. Jeg går ikke overens med språket som er noe barnslig, selv til ungdomsbok å være. Men den siste uka har jeg faktisk åpnet boka noe oftere, i håp om jeg skal bli ferdig med den i denne helga, i det minste.

Den er om hekseri, magi, sjalusi og tarotkort. Den er også om en studentforening/søsterskap som søker nye medlemmer hvert år og som hevder å være den største hekseringen i hele landet. Stor jentegjenger ... er det alltid så lurt, da det lett blir sjalusi og drama?

Har som mål å bli ferdig med Ravnene i helga og kanskje en av de andre bøkene, og begynne på Near the Bone av Christina Henry. En horror bok som ble utgitt i fjor.  Skal prøve å få med meg noen fra i år, og noen fra i gamle dager også, i løpet av 2022.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:


Motivet er fra denne boka:

En verden av verdener - Kerby Rosanes

(Beklager at fingertuppene er i veien, men noen av bøkene smeller igjen av seg selv, hvis man ikke legger vekt på sidene. Det skal ikke væer lett å ta bilde, si ...)

Colourmorphia - Kerby Rosanes


Motivet er fra denne boka:

Skumringstimen - Maria Trolle

God helg. 😈

Ukas låt: Dance with the Dragon - Dark Sarah ft. JP Leppäluoto

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar