4. august 2018

Månedens Bokanbefaling (juli)

I juli leste jeg disse bøkene:


Lest i kronologisk rekkefølge:

The Outsider - Stephen King
Estragons historier (Rottefangeren fra Sorø) - Gaute Heivoll & John Kenn Mortensen
What Happens Next? Contemporary Urban Legends and Popular Culture - Gail de Vos
Likblomsten - Anne Mette Hancock
Eye Candy - R.L. Stine
Frankenstein - Mary Shelley
The Good Daughter - Karin Slaughter
Iris & Ruby - Rosie Thomas
Satan's Hollow - Joe Brusha
Andre folks døtre - Amy Gentry

Det ble lest noen bøker i juli, både store og små. Har aldri vært noen sommermenneske og kommer aldri til å bli det heller, så det er en lettelse at høsten nærmer seg. Mørketid, regn og vind. Ja takk! Sommer er bare en kjedelig og langdryg årstid, synes jeg.

Jeg leste litt variert i juli også, men det ble mest thrillere, ser jeg. Selv om horror og psykologiske thrillere er mine sjangre, prøver jeg å lese litt variert ved siden av, også Man kan ikke bli for monoton. 😊

 Og hvilken bok likte jeg best i juli?

Frankenstein - Mary Shelley

Det er flaut å si at jeg som den horrorfreaken jeg er, ikke har lest Frankenstein tidligere, og har hatt denne utgaven i hylla ulest i flere år ... Men, men, bedre sent enn aldri. Jeg leste den sammen med en annen bokblogger og vi likte den veldig godt begge to. Vi har lest mange bøker sammen, og dette er en av favorittene vi har lest sammen hittil. For min del i hvert fall. Vi har ikke skrevet anmeldelse av boka ennå, men prøver å få det til snart.

Jeg har lest noen klassikere før, men ikke altfor mange. Så var skeptisk til at det kunne være avansert lesing, kanskje altfor avansert, men den var overraskende lett å lese og veldig interessant. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke har lest den tidligere, men nå er det i alle fall gjort. Skremmende er den slett ikke, men synes historien holder seg godt. 

Ellers har det vært en helt grei lesemåned uten helt det store.The Outsider av Stephen King er Kings nyeste og den første boka jeg leste i juli. Han er fremdeles min forfatterhelt selv om jeg ikke likte den boka i  det hele tatt. Det gjorde ikke meg noe at boka var tykk for jeg foretrekker tykke bøker, men syntes det ble altfor mye prating og lite utvikling. Ikke hans beste, nei. Ser den har fått mange delte meninger.

Estragons historie (Rottefangeren fra Sorø) av Gaute Heivoll og John Kenn Mortensen var en underlig og fin illustrasjonsbok for barn. Jeg likte illustrasjonene hakket bedre enn historien. Illustrasjonene var mørke og herlige, og boka er verdt å sjekke ut, selv for voksne.

Jeg har lest bøker fra forskjellige målgrupper i juli virker det som for jeg leste også en psykologisk thriller blandet med mysterie for ungdom: Bad Girls with Perfect Faces av Lynn Weingarten. Syntes konseptet virket annerledes og underlig, men for min del ble boka for rar og forutsgibar. Ikke helt det store, men har likevel lyst til å lese en annen bok av forfatteren og gi henne en sjanse til senere, selv om denne boka ikke var helt for meg. 

Det ble også litt krim med Likblomsten av Anne Mette Hancock som har blitt markert som en sterk debutant, men for meg var denne krimboka helt "vanlig". Fin driv og alt det, men føler jeg har lest lignende bøker før og sett lignende filmer. Så følte ikke det var noe "nytt". En helt grei krim der og da.

R.L. Stine er kanskje en ukjent forfatter for de fleste, men ringer nok en bjelle når jeg nevner Grøsserne(Goosebumps) bokserien og Fear Street serien for ungdom. Goosebumps fikk sin egen Tv-serie og det ble også en film for noen år siden. Det kommer også en oppfølger. Ved siden av disse bøkene har Stine også skrevet en del enkeltstående bøker for både ungdom og voksne. Eye Candy er en enkeltstående psykologisk thriller for ungdom. Vanskelig å innrømme at jeg ikke likte den i det hele tatt selv om han er en av mine favoritttforfattere, men heldigvis vet jeg at han kan bedre enn dette.

The Good Daughter er en bok jeg har hørt mye om det siste året og var en smule lei av å høre om den også, så visste ikke helt om jeg skulle lese den eller ikke. Men etter hvert som tiden gikk, ga ikke nysgjerrigheten seg, så endte med å skaffe meg den likevel og lese den. Noe jeg er glad jeg gjorde for det er en av de bedre thrillerne jeg har lest i det siste, og jeg har lest mange dårlige.

Jeg fikk også smettet inn en tegneseriebok i løpet av juli. Jeg har ikke vært så flink til å lese tegneseriebøker i det siste, men prøver å gjøre noe med det. Satan's Hollow er første bok i en serie, og er beregnet for voksne siden illustrasjonene og handlingen er temmelig mørk. Usikker på om jeg kommer til å lese resten av serien for den var ikke så mørk, og syntes historien var litt svak. Syntes også det var for mye pludring mellom ekteparet som har hovedrollene i den første boka.

Det har ikke blitt så mye romanlesing i det siste, men prøver å få med meg noen romaner også. Ikke bare horror og thrillere, selv om det er mer min stil. Likte ikke denne romanen, Iris & Ruby så godt dessverre. Syntes historien var for svak og hadde for lite utvikling til å være en roman på over fem hundre sider. Misforstå meg ikke. Jeg foretrekker store bøker og forventer ikke at det skal skje noe hele tiden, men syntes denne boka var for gjentagende.

En bok jeg virkelig ikke likte var Andre folks døtre av Amy Gentry. Det var en rotete og rar thriller, og den var heller ikke engasjerende. Det er en type bok man er lettet over å være ferdig med, noe som er synd. Men mer om hvorfor jeg ikke likte boka kommer senere i en anmeldelse.

Det var ikke meningen at dette skulle bli så langt, men shit happens ... Dette var da juli i min bokverden. Var ikke helt den store lesemåneden, men kom over noen gode bøker da heldigvis, og likte spesielt godt Frankenstein. Fikk også lyst til å lese flere klassikere etter denne. Har jo lest klassikere før også, men ikke voldsomt mange, og har noen i hylla som jeg har lyst til å få med meg.


Ryggperspektiv av bøkene:


Boka Rottefangeren fra Sorø er ikke med på bildet, for den har jeg gitt bort.

2 kommentarer:

 1. Ja! Frankenstein! For en fantastisk bok! Jeg var også skeptisk, spesielt i forhold til at den er en klassiker. Trodde den ville være helt annerledes, og ble svært positivt overrasket :)

  Hvordan går det med fargeleggingen? Pga ferien har jeg ikke fått gjort noe som ligner på det. Kjenner jeg må ta det opp igjen, for det er en fin aktivitet :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, Frankenstein trakk det lengste strået i juli, og jeg også likte den overraskende godt. Trodde ikke jeg ville like den etter å ha sett så mange filmversjoner tidligere, men følte ikke at det ødela noe. =)

   Fargeleggingen går bra. Jeg fargelegger noen timer hver dag. Klarer ikke å holde meg unna blyantene. =) Håper du finner tilbake til en rutine igjen for jeg er enig. Det er en kjempefin aktivitet. =) Et fint avbrekk mellom lesingen.

   Slett