8. oktober 2013

(Boken på vent) Opprøret av Ally CondieBeathes Bokhylle arrangerer "Boken på vent" hver tirsdag hvor vi skal skrive om bøker som vi venter på skal bli publisert, ønsker oss eller bøker som vi allerede har og som bare venter på å bli lest.

Da er det tirsdag, alt ettersom du ser det. Jeg regner med det er en ny dag så fort slaget er over midnatt. Det er slik det funker for meg. Sikkert på grunn av at jeg er en kronisk nattugle. Så tenkte å bidra til dette innlegget før jeg går og legger meg en gang i løpet av denne natta.

Boka er en jeg har tenkt å lese en gang i denne måneden og er den siste i Matched-trilogien. Tittelen på boka er: Opprøret. Jeg leste Cassias valg og Flukten tidligere i år. Jeg ble ikke helt bergtatt av denne trilogien. Det er en grei underholdning, men den skiller seg ikke ut på noen måte. I hvert fall gjorde den det ikke for meg. Men siden jeg allerede har den siste boka i trilogien og når jeg begynner på en trilogi/serie vil jeg gjerne fullføre dem så lenge det lar seg gjøre. Og alle tre bøkene fikk jeg som leseeksemplar av Mangschou forlag mot ærlige anmeldelser. (Tusen takk!)

Opprøret - Ally Condie

Dette handler boka om: (Tekst hentet fra forlagets side).

Ventetiden er over. Opprøret er i gang.

I et samfunn som kontrollerer borgernes liv fra vugge til grav har Cassia gjort opprør. Hun har valgt kjærlighet framfor trygghet, kunnskap framfor uvitenhet.

Og Cassia er ikke den eneste. Nå er det hemmelige opprøret i ferd med å eksplodere i en altfomfattende revolusjon.

I en farefylt tid med dramatiske omveltninger og livstruende sykdom, er det vanskelige å vite hvem som er venn, og hvem som er fiende.

I denne gripende avslutningen på Matched-trilogien vender Cassia, Ky og Xander tilbake til Samfunnet for å slåss for det er blitt nektet dem så lenge: retten til velge.

Som sagt ble jeg ikke heftig og begeistret over de to andre bøkene i denne trilogien, så forventningene til den siste boka er ikke særlig høye. Disse bøkene av Ally Condie er for meg lettbeint underholdning. Hverken mer eller mindre enn det. Men av og til gjør det godt å lese avslappende bøker også.

Har du lest denne trilogien?
God natt!:)


Boktrailer til den første boka: Cassias valg:


14 kommentarer:

 1. Jeg likte første og andre boken, men denne var dessverre helt elendig. den skuffet meg stort:) Men man må jo få med seg slutten. Jeg likte serien, men jeg har da ikke lest så mange slike bøker tidligere, så jeg ble positivt overrasket av den og gav de to første bøken høye karakterer. Kos deg med boken!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det selv om jeg ikke har store forventninger. De to andre var middels selv om noe av konseptet fascinerte meg, men mangler noe ekstra for å løfte spenningen. Det blir litt forutsigbart for min del, men liker jo å avslutte trilogier/serier, så denne må også leses:)

   Slett
 2. Greit å lese om denne boka, og de andre. Men det kjennes ikke ut som om dette er noe for meg. Det er bra å få innblikk i hva de andre leser, slik at vi kan trekke egne konklusjoner om hva vi ønsker å lese. Det er jo så mye å velge i,

  SvarSlett
  Svar
  1. Det samme sier jeg. Må prøve å lese litt bøker som er litt i ukjent terreng enn vanlig, og av og også ha friheten til å vurdere om hvilken bøker man vil lese eller bør styre unna. Jeg lar ikke andre hjelpe meg med den avgjørelsen, men magefølelsen:) Og selv om denne serien ikke er helt for meg så er jeg nesten nødt til å lese den siste også. Liker ikke halvspiste bokserier, spesielt når det gjelder bøker jeg har fått i gave. Da er jeg nesten nødt til å lese dem:) Det er sånn jeg fingerer:)

   Slett
 3. Har ikke lest så mange bøker av denne typen så jeg gleder meg til å ta fatt på første bok i serien,det er den eneste jeg har liggende i hyllen så jeg får se hvordan den slår an her hos meg før jeg eventuelt skaffer meg de andre bøkene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Er spent på hva du syns om den og se om vi får like eller ulike meninger:)

   Slett
 4. Ukjent for meg, og usikker på om dette er min sjanger.
  Ha en fin tirsdag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker denne sjangeren delvis, men akkurat disse bøkene er ikke helt for meg. Men kan ikke lese bøker man liker hele tiden. Jeg krever litt variasjon og forskjellige inntrykk når jeg leser:)
   Ha en fin tirsdag du også:)

   Slett
 5. Anonym13:08

  Disse bøkene står på leselisten min, men jeg har ikke kommet i gang med dem. Nå er jeg så langt inni Skyggejegerne, og etterpå må jeg lese noen bøker jeg har fått. Men så har jeg vel ledig. Skulle man tro ... :-D Jeg har jobbet og gjort så mye i det siste at jeg var helt skutt i går kveld, så det ble ikke noe posting etter 12 for min del. Nå er det langt ut på dagen og jeg har nettopp stått opp. (tirsdag er fridag) Det er ikke noe bra å snu døgnet på den måten heller :-) Ønsker deg en fin tirsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Føles ut som om jeg er den eneste i verden som ikke har lest Skyggejegerne ennå. Så mange har lest dem. Jaja ...

   Ikke bra å være sliten så forstår den. Så håper du får fridagen til å hvile litt og komme til hektene igjen. Selv har jeg ikke begrep angående tid enten jeg er i jobb eller sykmeldt. Sitter oppe lenge om natta. Sovner ikke før fire-fem tiden om morgenen og står opp ganske tidlig også for får ikke til å sove mange timer i strekk.

   Så jeg tror jeg er like fjern når det gjelder tidsperspektiv som katter:)

   Ha en riktig fin tirsdag du også:)

   Slett
 6. Ikke lest disse, men har lest om dem tidligere.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg også. Det er ikke ukjente bøker:)

   Slett
 7. Nei,jeg har ikke lest disse... kunne vært spennende, men..

  SvarSlett
  Svar
  1. Hadde vært artig å høre hva dere syns om dem også. Sammenligne litt selv om det ikke er helt bøker etter min smak. Men jeg må nesten lese den siste boka i trilogien for å få en avslutning:)

   Slett