5. juli 2016

10 grunner til at jeg leser bøker

Et litt annerledes innlegg for å gjøre noe nytt i stedet for bare anmeldelser.

Har alltid likt å lese, selv om det hender seg at man går lei også, og jeg har lest bøker helt siden jeg lærte å lese. Her er mine grunner til hvorfor jeg leser bøker:

(Eget bilde. Det ble stemorbilde istedet for bokbilde:)


1. Er man lei av "alt", eller det er kjedelig og har mange ledige stunder, er det bare å ta frem en bok, og den kan tas med overalt.

2. Det er lettere å lese og analysere bøker enn å kommunisere med folk. Jeg har ikke noe i mot folk, men har aldri vært god på small talk, og unngår det til enhver pris:)

3. Man kan dra inn i forskjellige verdener og møte underlige karakterer, samme om de er personer eller overnaturlige skapninger.

4. Det er alltid mye å velge i og man går aldri tom for lesestoff.

5. Bøker varer lenger enn filmer.

6. Man får bruke fantasien. Er boka bra, blir det nesten som å se en film ved å skape egne bilder mens man leser.

7. Man får underholdning hvis boka er god.

8. Man lærer seg å bli mer kritisk av å lese bøker man ikke liker, og man blir heller ikke redd for å være kritisk ellers heller, så lenge man er rettferdig. Har heller ingen problemer med å være ærlig.

9. Bøker har alltid vært en del av livet mitt. Selv om man går lei av å lese, noe som skjer ofte, så er det vanskelig å forestille seg et liv uten bøker også.

10. Mange bøker har bidratt til en god del filmatiseringer, både gode og dårlige, og oftest er boka bedre. Det er også interessant å sammenligne bok med filmatisering en gang i blant.

Hvorfor leser du bøker?

9 kommentarer:

 1. Mange gode grunner, og jeg kjente meg igjen i det fleste.

  Det er en super underholdning, man lærer mye og man leser om verdener/karakterer som man blir knyttet til.

  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig:) Man kan reise til forskjellige steder og inn i mange verdener. Det blir jo som å se en film, men på en annen måte for man lærer seg til å bruke fantasien:) Skape egne bilder. Det er fascinerende:) Og noen karakterer blir man glad i mer enn andre. Som om man kjenner dem godt. Det er rart:)

   Slett
 2. Fin liste, ser at du har mange gode grunner til å lese bøker. Jeg ser ikke tv og synes det er herlig å fordrive tiden med å lese. Leser ofte tidlig om morgenen, for å våkne og starte dagen på en fin måte. Har mistet evnen til å sitte med hendene i fanget, så en bok er alltid med :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Tine:)

   Jeg ser tv av og til, spørs hva som går og av og til setter jeg på en film eller tv-serie som jeg har i samlingen min, men bruker helst tv som bakgrunnsstøy siden jeg bor alene. Har ikke noe i mot stillhet, men orker ikke stillhet absolutt hele dagen:) Det må da være måte på:)

   Høres ut som en fin start på dagen, at du starter morgenkvisten med en bok. Siden jeg lider av søvnmangel leser jeg ofte hele natta. Står opp alltid veldig tidlig, leser en økt da også. Også leser jeg en økt på kvelden. Jeg orker ikke å lese absolutt hele dagen, samme hvor glad man er i lese, for man kan gå lei også, og jeg må gjøre noen andre ting innimellom:)

   Og jeg er som deg. Jeg klarer ikke å sitte uten å ha noe å gjøre. Det beste er å være opptatt med noe:)

   Slett
 3. Kjenner meg igjen i alle grunnene dine til å lese bøker og noe av greia med bøker er at jeg alltid oppdager nye bøker som jeg får lyst til å lese. Det er to ting jeg aldri blir lei av og det er bøker og musikaler, så mye annet i livet mitt trenger jeg egentlig så lenge slike vidunderligheter finnes =D Fint innlegg, ha en fin dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. *så mye annet i livet mitt trenger jeg egentlig ikke skulle det selvsagt være. Glemte å skrive et "ikke", beklager ekstra kommentar, men måtte rette det opp ;)

   Slett
  2. Hei og beklager for sent svar fra meg. Har nesten ikke vært online i dag.

   Hehe, har lett for å glemme et ord eller skrive slurvefeil i kommentarfelt jeg også. Så det er helt i orden. Det er sant. Man oppdager andre bøker også. Bøker inspirerer på en måte hverandre. Det er jo også en god grunn:)

   Jeg er ikke så glad i musicaler (skrekkfilmer er mer min greie), men det er en musical jeg absolutt elsker og det er The Rocky Horror Picture Show, og da jeg så den ble jeg fan av Tim Curry. Han er rå!:)

   Jeg klarer ikke å velge bare to ting, men hvis det hadde vært tre ting hadde jeg valgt bøker, film og kaffe:) Da trenger man ikke så mye annet, egentlig:)

   Fint at du og andre kjenner dere igjen i innlegget. Det er koselig å høre. Ha en fin dag også:)

   Slett
  3. Memo til meg: få gjort noe med det at jeg ikke har sett "Rocky Horror Picture Show" enda i løpet av sommeren. Denne kommentaren er bare enda et bevis på at jeg burde få gjort noe med saken ;)

   Slett
  4. Den må du virkelig se! Den er noe for seg selv og er sikker på at du kommer til å like Tim Curry:) Og jeg er kresen når det gjelder musicaler, men denne ser jeg flere ganger i året. Den er festlig og uvanlig:)

   Slett