4. juli 2016

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ... Bøker jeg leste i forrige uke:

Eplehagen - Marianne Storberg
Tunneler - Rod Gordon & Brian Williams

Antall leste sider i forrige uke:

512  sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Night Shift - Stephen King

Bøker som leses nå:

The Mermaids Singing - Val McDermid (krim/voksen)
Lykkejegeren - Jan - Erik Fjell (krim/voksen)
Rosemary's Baby - Ira Levin (horror/voksen)

Planlagte bøker denne uken:

The Mermaids Singing - Val McDermid (krim/voksen)
Lykkejegeren - Jan - Erik Fjell (krim/voksen)
Rosemary's Baby - Ira Levin (horror/voksen)
Eating Animals - Jonathan Safran Foer (dokumentar/voksen)

Torsdag forrige uke leste jeg ut Eplehagen av Marianne Storberg og samme dag begynte jeg på The Mermaids Singing av Val McDermid, og Tony Hill er heldigvis like sarkastisk og lik seg selv i bokformat som i Tv-serien Wire in the Blood (eller Arr i sjelen som den heter på norsk). Dette er første bok i denne serien. Natt til søndag ble jeg endelig ferdig med Tunneler av Rod Gordon & Brian Williams, og rett etterpå begynte jeg på Lykkejegeren av Jan - Erik Fjell. 

Og jeg kunne endelig starte på Rosemary's Baby som jeg lenge har vært spent på (har sett filmen før, men tror ikke det gjør noe. Liker å lese bøkene før filmatiseringen, men av og til blir det feil rekkefølge. Det er bare det at jeg så den da jeg var veldig ung og visste ikke før etterpå at det var basert på en bok. Har alltid vært glad i skrekkfilmer og begynte å se den sjangeren veldig tidlig:) Selv om jeg har sett filmen tror jeg det egentlig ikke har noe å si. Jeg samleser den med Birthe, som også er bokblogger, så er spent på om vi kommer til å like den eller ikke, eller om det blir delte meninger. Vi får se:)

Håper å få lest unna The Mermaids Singing og Lykkejegeren i løpet av uka, om jeg blir ferdig med Rosemary's Baby denne uka eller ikke får vi se på, for vi har heller ikke satt en frist på når vi skal være ferdig med den. Tar det som det kommer. Og har som mål å begynne på Eating Animals av Jonathan Safran Foer før uka er over. Håper ikke den boka blir for fæl for jeg er en ordentlig dyrevenn, selv om jeg ikke klarer å holde meg unna kjøtt. Men man kan være glad i dyr likevel. Jeg er mer glad i dyr enn mennesker for dyrene er lettere å komme overens med og dømmer ikke:)

For akkurat en måned siden la jeg ut innlegget: Sommerlesing 2016, og min sommerlesing har jeg tenkt å  la vare til 4. august slik at det blir nøyaktig to måneder, og se hvor mye jeg rekker å lese av de planlagte bøkene innen da, pluss at jeg leser andre bøker ved siden av. Men fra min planlagte sommerlesingliste, har jeg hittil lest 5/15, så vi får se hvor mange jeg rekker frem til 4. august. Jeg avslutter sommerlesingen 4. august for da har det akkurat gått to måneder og jeg ser ikke på august som en sommermåned. Synes det er mer høstmåned. Jeg kommer til å fortsette å lese bøkene jeg valgte for sommeren selv om jeg ikke rekker alle, men de kommer ikke til å prioriteres på samme måte som nå. Det vil da gå lenger mellom hver valg av bok fra det innlegget.

3 kommentarer:

 1. Super oppsummering, du har fått med deg litt av hvert! Gleder meg til å lese Rosemary's Baby og se hva vi får ut av den. Det er jo en sjanger jeg ikke leser så ofte, noe som er synd fordi jeg liker den godt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan forresten tenkes at det kommer av at det er få eller vanskelig å finne gode nok bøker innenfor denne sjangeren. Som med filmene, det er mange ute, men få virkelig gode :)

   Slett
  2. Takk:)

   Du har rett i det. Jeg leser mye horror og ser mange horrorfilmer, men det er vanskelig å komme over de virkelige gode. Personlig liker jeg best de fra 70 - 90 - tallet. Det finnes noen gode bøker og filmer innen horrorsjangeren i dag også, men det er sjeldent man kommer over de virkelige perlene. Skrekkfilmer fra moderne tid jeg har likt er The Conjuring (har ikke sett toeren, venter til den kommer på blu.ray:), og Sinister også bra. Det er skrekkfilmer som legger vekt på stemning istedet for at det overdøves av effekter. Har likt noen andre skrekkfilmer fra moderne tid, men kan ikke komme på hvilke det er i skrivende stund. Selv om det er noen få gode skrekkfilmer fra moderne tid, så var de best rundt 70 tallet og til slutten av 90 - talllet.

   Liker Rosemary's Baby godt så langt jeg også. Bedre enn jeg trodde jeg ville gjøre:) Så gleder meg til å lese resten selv om jeg har sett filmen. Men film og bøker er jo to forskjellige format så det gjør ikke noe:)

   Noen skrekkbøker er bra i dag også, men de var også noe eget før i tiden. Det var på en måte mer stemning i dem da enn dagens. Noen bra skrekkbøker fra vår tid er det, men med det samme med skrekkfilmene så tar det lang tid før man kommer over de virkelige gode. Og tror også at det kan ha med at jeg har lest mye skrekk og sett mye skrekk, at det blir da vanskeligere å sjokkere og overraske meg:) Men jeg er likevel glad i den sjangeren for den er underholdende på sin måte:)

   Slett