18. august 2016

I Bokhylla fyller 10 år


Skal ikke gjøre en stor greie ut av dette, bare en liten markering. Det må da være lov:)

Jeg studerte grafisk design ved Næringsakademiet i Trondheim da jeg opprettet I Bokhylla. Grunnen til at jeg jeg opprettet I Bokhylla var vel for at jeg var veldig nysgjerrig på selve bloggformatet. Jeg hadde lenge ønsket å ha en slags "hjemmeside", men før i tiden måtte man bygge opp slike sider kun ved hjelp av html koder fra scratch. Jeg kan litt om html koder, men ikke nok til å bygge opp en hel side. Tror ikke interessen var stor nok til det, og bloggformatet er en forenklet versjon. På den tiden var det allerede mange som hadde en blogg. Jeg hadde lyst til å prøve, men hva i all verden skulle jeg skrive om? Jeg ville ikke ha en hverdagsblogg for jeg har aldri noe spennende å skrive om, så dermed ble det bokblogg siden bøker alltid har vært en del av livet mitt, og da var det ikke så mange bokbloggere. Jeg tror jeg trivdes litt bedre da det ikke var så mange bokbloggere for da var det ikke så "synlig". Misforstå meg ikke, det er jo koselig at mange flere bokbloggere har kommet og at det har blitt et slags samfunn av det, men jeg er gammeldags og synes alt var bedre før i tden:)

Jeg hadde bloggen først hos sol.no de første seks årene da de hadde egen bloggplattform, men jeg flyttet over til blogspot for syntes ikke at sol hadde nok muligheter og frihet når det gjaldt utforming og design. Så derfor flyttet jeg over til blogspot, noe jeg også er lettet over at jeg gjorde for noen måneder senere ble sols bloggplattform lagt ned.

Som blogger må man regne med at ikke alle er fornøyde med det man gjør, for oppgjennom årene har jeg fått noen skuffende, sinte og av og til hånlige tilbakemeldinger både i kommentarfelt og på mail, men man kan ikke ta det innover seg. For hva får man ut av det? Og man kan ikke gjøre alle til lags uansett og det har jeg heller ikke noe interesse av. Jeg bare gjør noe jeg liker, akkurat som alle andre. Vet at jeg kan være brutalt ærlig i meningene mine, men såpass bør man tåle.

Da jeg opprettet I Bokhylla, laget jeg også en filmblogg på vg.no da de hadde bloggplattform før i tiden, men den bloggen varte i bare noen få år, for etter å ha studert grafisk design, har jeg studert mye forskjellig ved Dragvoll, NTNU, og hadde ikke anleding til å fokusere både på studiene, filmbloggen og bokbloggen, så da ga jeg opp filmbloggen for den var bare halvhjertet. Jeg brant ikke like mye for det som bokblogging, pluss at jeg også ville konsentrere meg om studiene.

Oppgjennom årene har jeg ofte vært fristet til å slutte med bokblogging, for det hender seg jo at man blir lei av det man liker å gjøre også, men noe har alltid holdt meg tilbake. Hva skal jeg bruke tiden på hvis jeg kutter ut bokblogging? For jeg har virkelig ikke mange hobbyer. Synes kanskje at andre bokbloggere er mer sammensveiset enn det jeg er? Jeg vet ikke. Virker som andre enn meg er flinkere til å holde kontakt. Jeg har jo kontakt med noen og håper det fortsetter, og jeg vet at jeg ikke er flinkest til å legge igjen kommentarer og spor etter meg (prøver i periodesvis:), og er heller ingen person som inpisrerer på noen måte. Jeg har av en eller annen grunn vært vant til meg og mitt, stort sett. Litt sær:)

Selv om dette er en bokblogg har jeg skrevet fra livet mitt også, men nå er det bøkene som er i fokus og har nesten ikke skrevet om meg selv det siste året og foretrekker det sånn. Det er ikke mye som skjer siden dagene er stort sett det samme, ikke mye som skjer, så da er det greit at bøkene er i fokus.

Om det blir ti år til med I Bokhylla, er jeg høyst usikker på. Vi får se:) Man vet jo aldri.

20 kommentarer:

 1. Gratulerer med dagen! Så gøy å høre om din spede start, og om fortsettelsen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Blogget oftere da enn jeg gjorde nå, men prøver å komme til det nivået igjen. Å blogge litt oftere. Liker ikke at ting står for stille. Takk igjen:)

   Slett
 2. Gratulerer! Da har vi blogget like lenge, Jeg begynte også i 2016, på vgbloggen. Kanskje leste jeg dine filminnlegg der?
  Håper du fortsetter å blogge.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gøy å høre:) Jeg laget I Bokhylla på sol.no en liten stund før jeg laget filmblogg på vgb. Ser ikke bort i fra at vi kanskje leste hverandres blogger allerede da uten at vi visste om det? VGB var en morsom tid for der var det mange forskjellige blogger, husker jeg.
   Takk for det. Kanskje vi kommer til å blogge like lenge?:)

   Slett
 3. Gratulerer med dagen! Jeg liker veldig godt å lese bloggen din, og setter pris på at du er tro mot deg selv og skriver på din egen måte. Har ikke vært så flink til å titte innom noen denne sommeren, har hatt pause både fra min egen og andres blogger og konsentrert meg om å lese. Men nå begynner bloggelysten å komme tilbake igjen. Gleder meg til å følge deg videre, og håper du fortsetter i minst ti år til :) :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk,takk:)

   Skjønner at man har sine bloggperioder der man går lei. Det oppstår hos meg også, og har ikke vært flink til å besøke alle bestandig, men prøver, også er det perioder der man ramler litt av og ikke er like oppdatert. Godt at du har fått lest masse og at du begynner å få blogglysten tilbake igjen. Blogging skal jo være gøy, en hobby - ikke tvang;)

   Takk for det og kan ikke love noe. Spørs hvor lenge man holder ut;) Det er i hvert fall den lengste hobbyen jeg har hatt. Noen hobbyer har vært av og på oppgjennom årene og andre hobbyer har jeg ikke gått tilbake til. Vi får fortsette så lenge vi har driv:)
   Gleder til oppdatering på bloggen din igjen. Det har vært et savn:)

   Slett
 4. Woah, 10 år er lenge! Selv opprettet jeg hjemmeside i 2002, men holdt det ikke gående mer enn et par år før jeg la min elsk på bloggformatet. Mamma- og hverdagsblogging de første årene, før jeg omsider fant ut at jeg burde ha en ren bokblogg. Fantastisk gøy!

  - Og stas når man klarer å holde det gående, innenfor en såpass avgrenset genre, over lengre tid. Det syns jeg du kan applaudere deg selv for. Jeg gjør det i alle fall, så da burde IHVERTFALL du gjøre det. Ti år! Ti år, for pokker :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) Du er altfor snill!:) Morsomt at du hadde en hjemmeside i 2002. Har du et screenshot av det slik at jeg kan se? Hadde vært spennende. Jeg skulle ha tatt et screenshot da jeg opprettet bloggen på sol.no, men det tenkte jeg ikke på. Sånt tenker man ikke på før det er for sent:)

   Tusen takk igjen. Det er vanskelig å applaudere seg selv, men skal prøve. Det vanskeligste er jo å rose seg selv. Det er noe man aldri blir vant til:)

   Slett
  2. Akk, hjemmesiden jeg en gang pludret med var via home.no så det er long gone. Vi var en del ferske mødre som hadde hjemmesider og barna våre ble "webbiser"... hehe. En litt nymotens avansert form for brevvenner. Den gang alt var lov og bilder av små barn ble publisert uten tanke på at det kunne misbrukes.

   Slett
  3. Skjønner:)

   Men en fin tanke og et tiltak i grunn. Og alt var jo mer uskyldig før, men nå er det så mye farer online at det er ikke morsomt en gang. Skjønner problematikken.

   Slett
 5. Gratulerer!
  Eg er innom bloggen din med ujamne mellomrom og set pris på det du skriv :-) Eg kjem til "stikka innom" i Bokhylla også i framtida.
  Sjølv starta eg ein alt muleg-blogg (som no er nedlagt og sletta) i 2008. Sidan eg skreiv om alt muleg og oppdaterte omtrent dagleg, vart eg lei og la ned heile greia i 2011. I 2012 starta eg opp med å berre blogga om det som interesserer meg mest, bøker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk og hyggelig å se deg her:)

   Skjønner at man går lei og ikke alltid er fornøyd med det man blogger om. Det kan skje med alle. Godt at du laget en ny blogg og håper at du fortsetter med den. Jeg bruker å stikke innom deg, men det er ikke alltid jeg er flink til å legge igjen spor etter meg. Det skal jeg prøve å gjøre noe med:)

   Takk for fine ord og håper du ikke blir lei av å blogge fremover etter at du laget ny blogg i 2012. Det er bare å fortsette:)

   Slett
 6. Linda18:01

  wow gratulerer :) Har fulgt deg et års tid nå tror jeg og stikker stadig innom for å se hva du syns om bøkene du leser!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) Snille dere er:)
   Så koselig å høre og velkommen tilbake:-)

   Slett
 7. Gratulerer med 10-årsjubileum - det er bra jobba! Din blogg er én av bloggene jeg liker å følge, og jeg har fulgt deg lenge før jeg startet min egen. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk og veldig hyggelig å høre:) Det settes pris på, skal du vite:)

   Slett
 8. WooHoo! Gratulerer med tiårsdagen :)
  Jeg begynte å blogge om hverdagsliv og denslags, men fant fort ut at det var bøker som dominerte innleggene og da ble det mer en bokblogg. For meg vil det være mer synlig om det er færre, enn nå som det er mange bokbloggere, i alle fall slik jeg ser det. Men uansett; du skriver bra og interessant. Og du har alltid gjennomtenkte og ærlige betraktninger om bøkene :) Jeg håper det blir ti nye år!

  SvarSlett
 9. Takker og bukker:)
  Jeg har litt rart syn på saker og ting, og noe sær attpåtil;) Følte meg ikke mer synlig da det var mindre og da jeg startet bokblogging var det ikke mange som visste om bokbloggng. Man var på en måte mer usynlig:) Man var ikke en del av noe, hvis du skjønner:) Bare det jeg mente, så ikke noe vondt i det:-)

  Takk for fin tilbakemelding og vi får se på det, om det blir ti år til eller ikke. Ikke godt å vite hvor lenge en hobby varer;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, jeg skjønner hva du mener når du sier det slik - når det ikke er mange og det er få som vet om bokblogging blir det mer anonymt i forhold til nå som man er del av noe. Blir spennende å se hvor lenge du kommer til å blogge, og det samme med meg selv og andre der ute :))

   Slett
  2. Nettopp det jeg mener:) Da var det ikke et samfunn som markerte seg på noen måte, alt var ikke nødvendig å diskutere og det var fredeligere. Det var en mer anonym og avslappet tid, som jeg savner litt. Ikke noe galt i det:)

   Ja, det kommer an på. Det er den lengste hobbyen jeg har hatt så langt:) Blir spennende å følge deg og andre videre også. Selv om jeg savner den tiden da det ikke var så mange så har man på en måte blitt vant til å stikke innom andres blogger med tiden:)

   Slett