23. desember 2019

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Reklame: Eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
Revival av Stephen King, The Blind Assassin av Margaret Atwood, og Forsvunnet av Kendra Elliot, er fra egen boksamling


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* Apollo 11 - David Whitehouse
 
 Antall leste sider i forrige uke: 

  348 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Ingen.

Bøker som leses nå:

* Det lyser så fint fra julestjernen - May Britt Stendal
* Revival - Stephen King
* The Blind Assassin - Margaret Atwood

Planlagte bøker denne uken:

* Det lyser så fint fra julestjernen - May Britt Stendal
* Revival - Stephen King
* The Blind Assassin - Margaret Atwood
* Keiserens grav - Johan Rundberg
* Forsvunnet - Kendra Elliot

Natt til lørdag leste jeg ut Apollo 11 av David Whitehouse, som jeg likte veldig godt. Den er kanskje litt rapportaktig, men syntes det gjorde det mer ekte, og også interessant at Whitehouse tok med noen biter som forskjellige astronauter har skrevet selv, angående forskjellige opplevelser. Man får et større innblikk av det hele. Draumen om månen er en god dokumentar å se, og denne boka var fin å få med seg for å få litt ekstra bakgrunnsstoff av det meste, på en saklig måte. Man leser om mange mislykkede forsøk, tidspress, konkurranse mellom diverse land, dårlig sikkerhet, dødsulykker, og mange farer som oppstår underveis. De tok mange sjanser før de lyktes. Spennende tema for oss som er interessert i verdensrommet og astronautyrket, men tror det er spennende lesing for mange andre også. 

Natta etter, natt til søndag begynte jeg å lese en ny bok, og det ble Revival av Stephen King. Det hadde gått noen månender før jeg leste noe av ham, og da leste jeg The Tommyknockers, som må være en av de feteste bøkene Stephen King har skrevet, så man blir nesten sjokkert over at Revival er på under 400 sider .... Han skriver som regel veldig svære bøker. Jeg har ikke kommet så langt i Revival ennå, og det eneste som har skjedd er at det har kommet en ny prest til byen. Han flytter dit med kone og liten sønn. En annen familie er fortvilet for at en av sønnene deres har mistet stemmen under en ulykke. Vil han få stemmen tilbake? Hva som vil skje videre vet jeg ikke, for er ikke blitt så kjent med boka ennå, for jeg har ikke kommet så langt ennå, men liker både fortellerstemmen og handling godt så langt.

Jeg leser ennå Det lyser så fint fra julestjernen av May Britt Stendal, som jeg er snart ferdig med. Jeg blir enten ferdig med den i dag eller i morgen. Vanskelig å si hvor mye man får lest med disse julegreiene. Så tar det som det kommer. Jeg liker boka godt. Er ikke så glad i å lese om kjærlighetslivet til hovedpersonen, Veronica, men synes det er spennende å lese om den vanskelige tiden med en av døtrene hennes, Thale, og jobben til Veronica som er sykepleier innen psykisk helse, så synes boka ville ha vært enda bedre uten delen om kjærlighetslivet til Veronica. Synes at den delen ødelegger litt.

Kommer til å bli ferdig med Det lyser så fint fra julestjernen, og da skal jeg begynne å lese Keiserens grav av Johan Rundberg, som er andre bok i Hekseknuten. Det er en spøkelseskrimserie for yngre lesere. Første bok heter Gjenferdets stemme, som jeg likte godt og bedre enn forventet. Da var Sebastian og vennene hans i et gammelt hotell på grunn av en filminnspilling, og der skjedde det mystiske ting. Denne gang er de på Östasiatiska musee, hvor de støter på nye mysterier. Selv om dette er en bokserie, kan bøkene leses frittstående.

Hvis det blir lest en del i jula, og det blir tid til overs, skal keg begynne på; Forsvunnet av Kendra Elliot, som jeg kom over i en dagligvarebutikk. Man finner en del fristende bøker der også. Den vet jeg ikke så mye om, så har ikke tenkt å si så mye om den foreløpig av den grunn. Det er ikke alltid jeg vet så mye om bøkene jeg skal lese på forhånd, og synes det er greit. For da blir ikke for mye avslørt før man skal lese

Mellom disse bøkene skal jeg lese videre iThe Blind Assassin av Margaret Atwood, som jeg leser med en annen bokblogger. Jeg tar den litt stykkevis og delt for noen partier er litt trege og komplekse, så jeg får bare bruke litt ekstra tid på den.

Dette er da bøkene jeg skal konsentrere meg om fremover. God jul. 🎄

2 kommentarer:

  1. Jeg har vært lite aktiv på nett i det siste, men innom for å ønske deg en fin og fredfull julefeiring, Ina

    SvarSlett
    Svar
    1. Samme her. Blogger stort sett i noen dager, men er ikke så mye innom andre steder online, er ikke hver dag man orker å være online fordi det er andre ting man heller vil gjøre. Fargelegger mer enn jeg er online. =) Tusen takk, og det samme ønskes deg, og fint å høre fra deg igjen. =) God jul med deg og dine. =)

      Slett