21. februar 2011

Mammutsalg del 2 - salget varer for lenge. I hvert fall for en bokelsker:)

Ulempen med å ha god tid til å vente på bussen hjem er at jeg har mye tid å drepe. Må stort sett vente fra tre kvarter til opptil en time (sånn er det å utenfor byen)... Så da tenkte jeg å sjekke ut noen andre bokhandlere istedet for det fast stedet nå som jeg hadde litt tid. Det ble til at jeg stakk innom en annen Ark butikk og Notabene.

Disse havnet i posen hos Ark:


Noen vet - Trude Teige


Et eldre ektepar blir funnet drept på en gård i Asker. Politisk journalist Kajsa Coren blir sendt til åstedet. Hun er egentlig opptatt med å avdekke en av velferdsstatens største skandaler etter krigen: omsorgssvikt og overgrep mot barn på barnehjem og spesialskoler. Kajsa begynner å forstå at det er en sammenheng mellom drapet og barnehjemsskandalen. Dette er den første romanen om Kajsa Coren.

Hunden frå Baskerville - Sherlock Holmes


En mørk skygge hviler over slekten Baskerville. Den blodige forbannelsen har form av en kjempestor, kullsort hund, og i dens spor følger voldsomme og tragiske dødsfall. Sherlock Holmes får i oppgave å redde den siste ætlingen fra forbannelsens klør, en oppgave som fører ham og dr. Watson ut på de ville, tåkete heiene i Dartmoor og som setter detektivens evner på større prøver enn noen gang.

Kjære far, kom hjem! Hilsen triste Golli - Eli Schiøtz

Boken er basert på brevvekslingen mellom far og datter i krigsårene mens faren satt i tysk fangenskap. Datteren forteller her om dagliglivet i Oslo under krigen, men også om savn og lengsel, skole, forelskelse, venner og familie og håpet om at krigen snart må ta slutt.

Og disse havnet i posen min hos Notabene:

Det er veldig sjelden jeg stikker innom Notabene. Jeg foretrekker personlig Ark, men på Notabene har de mer å velge for barn/ungdomsbøker enn andre bokhandlere under mammutsalget la jeg merke til. Det er jo barn/ungdomsbøker på salg i de andre bokhandlerne under mammutsalget også, men hos Notabene hadde de kjempemye. To fulle bord og temmelig billige også. Fant mange bøker for barn og ungdom for 39 kr pr.bok. Det er ikke noe å klage på så jeg hamstret litt der også jeg. For der fant jeg litt fra mørk kategori (min kategori).

Vandrehistorier - Peder Schou


Har du hørt om damen som ble begravd levende? Morderen som gjemte seg i baksetet? liket på T-banen? Spøkelseshaikeren i Djevelskogen? Eller kannibalene fra Gjøvik?Denne boka gir deg disse grøsserne og mange andre skumle og blodige fortellinger. Forfatteren Peder Skou og illustratøren Ronja Berge gjør vandrehistorier udødelige for en ny generasjon unge lesere.Bare så du er advart: Du kommer ikke til å tørre å skru av lyset etter du har lest Vandrehistorer.

(Midnattsgrøss) Løgner - Nick Shadow

Les om ensomme Lauren som skaper seg en liksom-venninne. Men alle venninner er ikke gode venninner. Les om Brian og vennene som sniker med toget for å rekke fotballkampen. Og idet døren slår igjen bak dem, er det for sent å angre. Og sist men ikke minst - les om Alex, Emma og Polly som leker Blunkedøden i dramatimen. En time som får en uventet dramatisk slutt.Les videre ... hvis du tør!

(Midnattsgrøss) Bare et spill - Nick Shadow


Les om Simons nye dataspill - hvor grensen mellom virkelighetsnært og virkelig er blitt alvorlig forskjøvet. Les om Catherine som lar seg overtale til å bli med lille, redde Susan hjem for å hjelpe søsteren hennes. Og sist, men ikke minst - les om Christine og de ekle SMS-ene hun får - fra en som er innestengt på et mørkt og kaldt sted.Les videre - hvis du tør!

(Midnattsgrøss) Hold munn - Nick Shadow

Les om Louise og venninnene som forsyner seg av herr Websters Spesial. Etterpå er det for sent å bite i seg angeren. Les om Greg og Sam som finner et gammelt brettspill. Hvem har (u)hellet med seg i dag, tro? Og sist, men ikke minst - les om forviklingene som følger med familiens nye bil. Rory og April burde nok heller holdt seg til bilspill.Tre grøss i hver bok!

Også måtte jeg selvfølgelig få med meg den nyeste boka i Fossefallserien som kom ut i dag.


Fossefall(27) Kjærlighetens kraft - Jorunn Johansen


Sofia har vært plaget av grusomme syner etter at Maja døde. Hvor lenge klarer hun å holde det hemmelig for Ludvig at det var hun som drepte søsteren hans? Ola har mye å henge fingrene i. Ikke bare er Marte forsvunnet, men nå får de også rede på at Mikkel har rømt fra arresten. Amalie er engstelig fordi Ola han vært sliten den siste tiden, og en dag de arbeider på jordet, segner han om rett foran øynene hennes.Hent doktoren. Det er noe galt fatt. Ola er syk! ropte Amalie fortvilet.Hun løftet hånden hans, strøk over håndflaten med en finger. Du kan ikke forlate meg nå. Ikke nå som jeg har fått deg tilbake, gråt hun. Du er alt for meg, Ola. Alt! Hun så opp på himmelen, på skyene som drev forbi.Da var det noen snakket til henne. En stemme fløt inn i øret hennes, en stemme hun hadde hørt før.Bre dine vinger over ham!

Tanker om bøkene

Fant endelig Noen vet av Trude Teige. Det gjorde jeg på mammutssalgets første dag, men fann den i en annen butikk. Jeg er ikke noen fan av Trude Teige. Syns hun virket masete både på Tabloid og i det programmet hun har nå. Hun har et masete tv-personlighet. Vet ikke helt om dere forstår hva jeg mener om akkurat det, men pytt sann! Men er nysgjerrig på krimbøkene hennes. Den første "Noen vet" har fått voldsomt mye skryt så jeg blir jo nysgjerrig så jeg velger å gi den en sjanse.

Hunden frå Baskerville av Sherlock Holmes må jeg ærlig talt innrømme at jeg aldri har lest før...(shame on me) Men bedre sent enn aldri. Har jo i alle fall hørt mye om den og jeg gleder meg til å lese den. Ulempen er at den er oversatt til nynorsk, men jeg begynner omsider å komme meg over nynorskskrekken etter noen andre bøker, så det skal gå greit. Hadde det vært for ti år siden da jeg strevde med nynorsken på videregående, så hadde jeg nok styrt unna.

Kjære far, kom hjem! Hilsen triste Golli av Eli Schiøtz har jeg aldri hørt om. Men det er alltid spennende med personlige skildringer fra andre verdenskrig. Har lest alt for lite om det. Den virker interessant og gjorde meg nysgjerrig.

Vandrehistorier av Peder Schou har jeg lenge vært nysgjerrig på fordi jeg er helt besatt av vandrehistorier. Jeg har lest og kjenner til mange vandrehistorier. Har lest mange på nettet og i bøker tidligere. Syns det er både fascinerende og underholdende. Så jeg ble virkelig glad da jeg kom over den.

Alt i alt er det vel fem Midnatssgrøss som eksisterer hvis jeg ikke tar helt feil. De hadde dessverre ikke alle, men måtte bare ha de som sto frem likevel. Kule covere og tror ikke at det er slik at man må lese disse bøkene kronologisk. Regner med at disse Hspøkelseshistoriene (tre i hver bok) er enkeltstående. Er svak for grøss og gru så disse måtte jeg bare ha!

Selv om jeg var på to steder og handlet en del bøker så var det ikke så fryktelig dyrt.

Hos Ark brukte jeg 377kr og hos Notabene 156kr. Syns det var kjekt at disse barne/ungdomsbøkene kostet bare 39 kr. Skulle ønske at krimbøker og bøker hos voksenavdelingen også var litt billigere under mammutsalget. Rundt 50-60 kr pr. bok hadde vært kjekt. Men, men, skal ikke klage. Det er verdt å bruke penger på bøker. Man må jo støtte de stakkars forfatterne litt også som skriver, og skriver, og skriver. Det er ikke bare, bare det.

Fossefall kjøpte jeg ikke i bokhandel så den regnes ikke med i noen av prisene.

Men nå må jeg seriøst ikke kjøpe flere bøker...har jo ikke plass, i hvert fall ikke i hyllene. Der er det fullt fra før. Jaja...et luksusproblem, men jeg skal prøve så godt jeg kan å skjerpe meg. Kan jo ikke hamstre bøker uke etter uke slik som jeg gjør. Men som sagt, det er hardt å være bokelsker, det er jo så mange bøker jeg vil eie...17 kommentarer:

 1. Var innom på lørdag, og endte med to av Ragde (Nattønsket og Arsenikktårnet), Rottefangeren av Frimansson og Tredje person entall av Vigdis Hjorth. Skal innom igjen i morgen å finne flere krim :) Og selvsagt kjøpte jeg noen kokebøker! Lest nesten hele Hjorth-boka, og liker den. Tilfeldighetenes spill, oppvekst, gener - hva fører oss dit vi ender? Og er det forskjell på "de gode" og "de onde"? Det jeg IKKE liker med henne er den følelsen av superioritet hun omgir seg med i bøkene sine. Den skjulte argumenteringen for eget syn osv.

  Lete videre i morgen :)

  SvarSlett
 2. rufsetufsa00:30

  Hehe du er godt i gang med å lese mammutbøkene dine til og med. Jeg har dessverre ikke begynt med noen jeg har fått tak i. Shame on me. Interessant og spennende utvalg du har der! Har lest fryktelig lite av Ragde, men har tenkt å lese mer av henne. Har dessverre kun lest bare den første boka i Berlinerpoplene serien. Men alt til sin tid :) Det er så mange bøker jeg har lyst til å lese, men hvor blir tiden egentlig av?! :shock:

  SvarSlett
 3. Jeg har en fryktelig uvane, som biter meg i halen på morgenen!, med å bli liggende å lese om natten. Hele tiden så tenker jeg "Ut dette kapittelet bare", og sånn baller det på seg til klokka er 4, og jeg skal opp om 3 timer :( Om natta er det ingenting annet som krever en, så da FÅR man lest :)

  Hadde heller ikke lest Ragde før Berlinerpoplene (og kun den triologien jeg har lest), men like den kjempegodt, så er spent på disse.

  SvarSlett
 4. virre50900:42

  Sirkusdirektørens datter av Jostein Gaarder:)) en meget bra bok:))

  SvarSlett
 5. rufsetufsa00:50

  Luxcat: Hehe, jeg bruker å lese til 3-4 tiden jeg også. Jeg sovner aldri med en gang og jeg er vant til å lese lenge før jeg sovner, men i motsetning til deg er jeg fryktelig treg til å lese :( Uansett hvor mye jeg leser og hvor spennende boka er, leser jeg sent og det er så irriterende fordi det er jo så mange bøker jeg vil lese ut, men det går ikke så fort som jeg ønsker. Jaja, man er forskjellig :)

  Virre509: Sirkusdirektørens datter har jeg hørt mye positivt om. Har hatt lenge lyst til å lese den, men har hamstret en god del bøker nå idet siste, så den må nok vente en god stund før jeg får tak i, men takk for anbefalingen. Det setter jeg stor pris på :)

  SvarSlett
 6. Virre: Jeg likte ikke den av Gaarder, men på den andre siden er det kun "Sofies verden" jeg har likt av ham (har lest "Maya" og "I et speil i en gåte" som jeg kommer på i farta), og det var pga filosofihistorien, ikke fortellingen.

  Men som lesehesten her sier "Man er forskjellige" :)

  SvarSlett
 7. rufsetufsa00:59

  Det eneste jeg har "lest" av Gaarder er litt av Sofies verden før jeg la den i fra meg. Den var litt for kjedelig for meg på den tiden for da skulle jeg bare lese bøker som tilhørte horror-kategorien :) Vanlige romaner var "kjedelige". Men etter hvert som jeg ble eldre har jeg våget meg på flere sjangre, men ikke prøvd meg på noen av bøkene til Gaarder ennå, men det skal jeg gjøre når jeg får lest ut en del av bøkene som allerede står og venter i hyllene. Har så mange uleste bøker i hyllene at jeg får dårlig samvittighet :)

  SvarSlett
 8. Åhhh... skulle ønske jeg var deg! Da vi flyttet til Harstad, og i andre etasje av svigermors hus, så sa gubben: "DER finner du masse å lese!". Og hun har utrolig mye bøker, men jeg har jo lest dem allerede :( Klassikerne - lest! Norsk litteratur - lest! Bokklubbøker - lest! :(

  Ikke kjøper folk bøker til meg heller lengre (med mindre jeg har spesifisert det), for jeg har sikkert lest det allerede... For en DRØM å ha mange bøker man har lyst til å lese, men ennå ikke lest. Din heldiggris!

  SvarSlett
 9. rufsetufsa01:09

  Heldiggris, og heldiggris. Jeg er altfor gammel til å bo hjemme, og jeg bruker altfor mye penger på bøker. Skulle vært flinkere til å gå på biblioteket og fått tak i lånekort. Men for det første så vil jeg eie bøkene og for det andre jeg vil ikke ha det tidspressgnålet om at man mååå levere inn boka da og da...Det var jeg så dårlig på da jeg mindre. Rakk så vidt å levere inn bøkene jeg hadde i tide :) Så egentlig har jeg for mange bøker enn det jeg klarer å gape over og det kan man få dårlig samvittighet av :)

  SvarSlett
 10. Jeg likte Noen Vet kjempegodt og leste den ut kjempefort, en skikkelig spennende pageturner. Gled deg :)

  SvarSlett
 11. rufsetufsa01:15

  Hei Bokelskerinnen! Hyggelig å se deg her.
  Ja, Noen vet gleder jeg meg veldig til! Har lest gode omtaler om den både på bokelskere.no og diverse blogger, så jeg gleder meg til den! Så jeg håper den lever opp til forventningene :)

  SvarSlett
 12. Jeg har ikke egentlig noe stort ønske om å eie dem, men vet at jeg ikke klarer å få levert tilbake til biblioteket til rett tid. Ikke fordi jeg ikke har lest dem, men det BLIR bare sånn :( Og DET blir dyrt!

  Bøker bruker jeg penger på med glede! Gjennomsnittlig en 350 i uka. Og helt komisk når vi drar på ferie, og det skjer HVER gang! Jeg tar med tre, og de er leste på like mange dager. Så er det over på engelske pockets (men bra for språket, det da). Men jeg drar dem aldri med hjem igjen, om jeg har lest dem... Jeg har mer tro på å spre ordene, enn å eie dem :D

  SvarSlett
 13. rufsetufsa01:23

  Smart det. Å legge dem igjen til noen andre :) Vet ikke om jeg hadde hjerte til å gjøre det selv....Engelske pocketbøker har jeg helt dilla på. Har hamstret mye av dem før mammutsalget begynte. Men etter mammutsalget skal jeg prøve å roe meg ned. Å bruke penger på bøker er slett ikke bortkastet. Heller det enn på sminke osv... Men i det siste har jeg kjøpt alt for mange bøker. Skal prøve å lese ut en del før jeg hamstrer igjen. Føler meg nesten som et ekorn som hamstrer ting haha :)

  SvarSlett
 14. Jeg har sikkert sagt det før, men Matt Ruff "set this house in order"... den absolutt beste boka jeg har lest! Og det var en tilfeldig engelsk pocket kjøpt i Athina.

  Bøker er ikke det verste man kan hasmtre :D

  SvarSlett
 15. rufsetufsa01:51

  Beklager for sent svar. Begynte å rydde litt etter meg. På tide å legge seg snart. Men er nå tilbake igjen for en liten stund.
  Har aldri hørt om den boka du nevnte, men den er notert. Og jeg er helt enig med deg at bøker er ikke det verste man kan hamstre. Er det noe jeg blir glad av å se så er det bøker så det er alltid gledelig å ha bøker rundt seg :)

  Men nå tar jeg natten. Sovner sikkert ikke før fire-fem tiden for jeg må lese før jeg sovner, men svarer i morgen så fort jeg har anledning dersom det kommer flere kommentarer. Syns det er hyggelig å høre fra folk som leser bloggen :)

  SvarSlett
 16. Anonymous01:57

  En helt fantastisk bok, om multippel personlighet. Man får en god innføring i sykdommen (som ikke må forveksles med schizofeni) og en veldig god historie rundt. Jeg har glemt mestepaerten av bøkene jeg har lest, men denne er en av dem jeg husker.

  Sove godt til deg. Skal finne senga selv også og lese ferdig den Hjorth-boka :)

  SvarSlett
 17. rufsetufsa14:54

  Boka høres veldig spennende ut så den er nå på ønskelista. Takk for innspillingen om boka. Det gjorde meg nysgjerrig! :)

  SvarSlett