9. juli 2013

(Boken på vent) The Hunger Games av Suzanne Collins


Beathes Bokhylle arrangerer "Boken på vent" hver tirsdag hvor vi skal skrive om bøker som vi venter på skal bli publisert, ønsker oss eller bøker som vi allerede har og som bare venter på å bli lest.


The Hunger Games - Suzanne Collins

 Dette handler boka om: (Teksten er hentet fra bokelskere.no)
USA finnes ikke lenger. Nord-Amerika er et mediestyrt diktatur som kontrolleres fra byen Capitol. Reglene for de årlige lekene er enkle: 24 deltagere i alderen tolv til atten år kjemper på liv og død på en enorm utendørs arena. Den siste deltageren som står levende igjen er vinneren - og spillet sendes direkte på TV. Dette er første bok i en trilogi.
 
Jeg er vel sånn sirka den ensete i verden som ikke har lest The Hunger Games. I hvert fall føles det slik. Men jeg er alltid sånn sent ute når det gjelder "popularitetslitteratur". Jeg foretrekker å lese diverse bøker når hysteriet har lagt seg. Så på den måten er jeg vel ganske sær.

Har planer om å lese den i høst. Har alle bøker jeg skal lese nå i sommer klart (ja, jeg vet, jeg er en kontrollfreak). Jeg liker å ha kontroll. Det er vel derfor jeg ikke er sånn storfan av ferier. Jeg likte lange ferier før i tiden, men nå er det som om dagene bare sklir inn og ut i hverandre. Det er ingen struktur. Det er helt forferdelig selv om jeg prøver å holde fast på noen av rutinene. Men, men, et menneske kan vel ikke ha kontroll på alt.

Uansett så grugleder jeg meg til å lese denne. Jeg gleder meg fordi den virker spennende og jeg vet godt hva den handler om siden jeg har hørt og lest så mye om den. Og gruer meg for jeg vet ikke om jeg blir skuffet eller ikke. Kommer jeg til å like boka så godt som "alle andre"? Det har hendt før det at jeg har lest bøker som "alle andre elsker", men for meg var den bare så som så ...

Vi får se. Jeg gleder meg i hvert fall til å lese den, men å ha for høye forventninger er alltid pyton:)

22 kommentarer:

 1. Anonym16:16

  Du er ikke alene! Jeg har heller ikke lest Hunger Games enda ;) Men jeg har det på listen, så det kommer etterhvert :) Og jeg skjønner veldig godt hva du mener med at dagene i ferien ikke har noen struktur. For meg er det alltid en tilpasningsperiode når ferien(e) setter igang. Men det går over etter en stund. Det beste med ferien er alle bøkene jeg rekker å lese :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å vite at det er flere som ikke har lest boka/trilogien:)
   Og ja det eneste positive med lange ferier er å rekke å lese enda flere bøker enn til vanldig. Men det er bare det at jeg er et typisk hverdagsmenneske som liker faste rutiner. Det gjør ikke noe om at de rutinene går ut i noen dager, men i lengre perioder føler jeg meg så håpløs. Jeg kan ikke noe for det. Jeg var et bedre feriemenneske før i tiden:)

   Slett
 2. Jeg har lest de to første bøkene, den tredje tror jeg blir med meg til Gran Canaria. Bøkene likte jeg godt, men hadde ikke særlig høye forventninger på forhånd :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hjelper som regel å ikke ha for høye forventninger til diverse bøker for da er det lettere å bli positivt overrasket. Men når en bok eller diverse bøker blir overhpet så blir man jo selvfølgelig veldig nysgjerrig og bare krysser fingrene for at boka/bøkene må være bra. Men samtidig er jeg veldig skeptisk til bøker som får veldig mye oppmerksomhet. Et evig dilemma det der:)

   God tur til Gran Canaria:) Jeg har en fin sommer her. Regn og grå himmel. Så jeg stortrives, men så har jeg alltid likt høsten mye bedre enn sommeren og de andre årstidene:)

   Slett
  2. Ja, det er klart og denne serien hadde jeg hørt mye om på forhånd. Likevel hadde jeg ikke tenkt å lese den før min datter (17. snart) overbeviste meg. Så der satt jeg på flyet og hadde sluppet opp for lesestoff (kan det virkelig hende!) og hun kom med den første boken. Jeg skrev i omtalen at "jeg fikk ikke overveldende følelse av boken var skrevet spesielt til ungdom, så det er godt å vite at det tilbys godt litteratur for ungdom og ikke bare bøker som er for...enkle".

   Slett
  3. Ungdomsbøker leses tross alt av både uungdom og voksne nå i disse dager så jeg tror ikke det er mye forskjell. Bare det at jeg leser mer voksenlitteratur enn bøker for ungdom. Det er noe jeg alltid har gjort. Selv da jeg var barn/ungdom foretrakk jeg voksenlitteratur (krim, spenning, psykologiske thrillere, grøss). Men man blir jo litt nysgjerrig på hva ungdom leste nå til dags, da vet du. Nysgjerrig av natur:)

   Slett
  4. Ja, det var bare meg som var litt...skeptisk. Fordi jeg antok at det ville være et kjedelig språk og enkel historie og at lesingen dermed kun ble en tidtrøyte. Så lærte jeg noe i stedet; å ikke ha fordommer ovenfor ungdomsbøker :)

   Slett
  5. Vi har visst litt av samme skrekken:)

   Slett
 3. Du er ikke den eneste, jeg har knapt hørt om denne boka :)

  Jeg er litt sånn som deg, venter litt med de mest opphausede bøkene; f.eks Politi av Nesbø, den kommer ikke jeg til å lese før til neste år, når den på en måte er litt "glemt"...

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, vi er visst av samme ulla, Bea:) Jeg også blir fort lei av å høre om de samme bøkene i lengden at jeg venter med å lese dem til hysteriet har lagt seg. Jeg har lest noen bøker av Jo Nesbø, og han skriver bra, men syns ikke han er verdens eller Norges beste krimforfatter. Jeg er visst ikke tatt av den Harry Hole basillen:) Jeg har heller ikke lest den nye boka av Dan Brown. Jeg leste for eksempel Da Vinci-Koden flere år etter at alle debattene om boka endelig ble stille:)

   Slett
 4. Jeg føler meg ofte som den som ikke har lest det "alle andre" leser også, selv om jeg samtidig får med meg noen av de bøkene som frontes bredt og som mange leser/skriver om. Og denne trilogien har jeg fått med meg, både i papirformat og som lydbøker. :) Håper den faller i smak når du først setter igang!
  (PS: Jeg er nok kanskje enda verre når det gjelder film, når jeg tenker meg om. Jeg er sånn ca. den eneste i verden som ikke har sett Star Wars-filmene, og jeg så ikke Tarantinos Pulp Fiction - en film som alle vennene mine har sett og digger - før for 2 måneder siden. ;))

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg blir på en måte litt allergisk mot bøkene "alle snakker/skriver om". At jeg av og til må bare ha avstand fra de bøkene før jeg leser dem. Jeg leser noen få bøker mens de er i skuddet, men foretrekker å vente til stormen har lagt seg:)

   Haha, du er ikke den eneste som ikke har sett Star Wars filmene og Pulp Fiction. Jeg har sett den første Star Wars filmen. Jeg har ikke en gang sett disse Kill Bill filmene av Tarantino ... Så jeg ligger nok litt etter i filmverdenen også ...

   Men man må jo få lese de bøkene man ønsker å lese og se filmene man har lyst til å se, uten å være redd for å bli dømt ut i fra det. Det var jeg så opptatt med før i tiden av å ikke bli dømt fordi man ikke har lest den og den boka eller sett den og den filmen. Noen valg må man jo få ta selv uten å bli "fryst ut":)

   Slett
 5. Har ikke lest noen av bøkene enda jeg heller,men har de liggende for jeg kjøpte de til han yngste på snart 14, jeg har sett filmen og likte den veldig godt så jeg skal få lest bøkene en gang.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har bare den første av de tre. Har lenge hatt den ulest i hylla. Så jeg har nølt lenge nå og jeg vil helst lese hele trilogien før jeg ser filmen/filmene:)

   Slett
 6. Eg har lest alle tre, og likte dei - sjølv om eg ikkje er i målgruppa for dystopisk ungdomslitteratur akkurat.. Eg lytta til lydbøkene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er ikke akkurat i den målgruppa jeg heller. Selv om jeg leser mest bøker for voksne så hender det seg at jeg tyr til ungdomslitteratur også. Ja takk, begge deler:)

   Slett
 7. Har lest alle bøkene og likt de veldig godt:) Håper de faller i like god smak! Det er bøker man sluker, så lurt å ha neste bok i nærheten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, får bestille den andre boka på de siste sidene hvis boka er skikkelig oppslukende:)

   Slett
 8. Jeg likte de veldig godt, men jeg elsker også bøker som er skrevet for ungdom. Hva det sier om meg som snart er tredve tør jeg ikke si ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg fylte 30 tidligere i år og leser fortsatt ungdomsbøker, så det er ikke noe gærent med det:)

   Slett
 9. Jeg er 38 og leser fremdeles noen ungdomsbøker.... Denne boka står på vent i bokhylla, men har sett filmen. Ser frem til film nr 2 som kommer til høsten tror jeg

  SvarSlett
  Svar
  1. Kunsten er at man finner noe man liker å lese:)

   Slett