5. juli 2013

Helgelektyre (1)

Første ferieuke av fire er snart overstått, og tre uker igjen. Syns tiden går fort, men savner jobben litt. Jeg blir så fort lei av slike "daffedager" eller hva jeg skal kalle dem ... Jeg vurderte nesten å dra innom jobben en snartur i dag, men skal holde meg hard. Så jeg får bare ta dagene som de er. Får jo rikelig tid til å drikke kaffe og lese bøker.

Har tenkt å starte en ny liten spalte som jeg kaller for "Helgelektyre". Hverken spaltens innhold eller tittel er særlig originalt, men tenkte det var på tide å tilføye denne kjedelige bokbloggen med noe "nytt".

Tidligere denne uken ble jeg ferdig med En vampyrs bekjennelser av Anne Rice. En tung bok å lese i grunn, men alt i alt var den verdt å få med seg. Det var bare ikke meningen å bruke nesten to måneder på å lese den. Lenge siden jeg har brukt så lang tid på en bok før, men som sagt så var den litt tung. Og noen bøker krever litt lengre tid enn andre. Sånn er det bare ...

 

Denne helgen skal jeg lese ferdig Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant av Jonas Jonasson. (Jeg syns tittelen er så herlig)! Jeg har kommet godt i gang med boka og syns hundreåringen Allan er en sjarmerende karakter, men vet ikke helt om humoren i boka er helt for meg. Jeg har aldri ledd av en bok før og det gjør jeg ikke av denne heller. Men så ler jeg ikke av komedier heller da. Jeg er vel en person som ikke ler lett. Uansett er jeg spent på fortsettelsen av boka og hvordan det hele vannvittige eventyret med Allan vil gå.


Og jeg har som planer å lese videre i en annen bok jeg har så vidt begynt på: Natten drømmer om dagen av Ingvar Ambjørnsen. Nå er det veldig lenge siden jeg har lest noe av ham og jeg fikk forferdelig lyst til å lese boka etter at han fortalte om den på Bokprogrammet som går på NRK2 (sesongslutt nå for tiden, håper det kommer tilbake til høsten! Et sjarmerende og interessant program selv om jeg savner den forrige programlederen litt)! Har ikke lest noe av Ambjørnsen siden Elling-bøkene og det er lenge siden og jeg har lest noen av Pelle & Proffen bøkene. Så det blir spennende å lese litt av denne forfatteren igjen.

Har du lest disse bøkene og hva skal du lese i helga?

4 kommentarer:

 1. hundreåringen er virkelig fornøyelig syntes eg :)
  natten drømmer om dagen leser eg også nå !

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker Hundreåringen selv om boka er litt så som så. Kanskje ikke helt min type humor, men en koselig bok likevel. Er spent på hva du syns om Natten drømmer om dagen. Syns den har en bra og fengende start:)

   Slett
 2. Enig i at Vampyrenes Bekjennelse er tung å komme igjennom.. Selv lest den og tok meg også lang tid. Men samtidig syns jeg litt den faller under kategorien klassikere man må få med seg :P hehe Selvom jeg syns den var tung og lang fra den beste boken jeg har lest :P
  Skal du fortsette serien?
  Jeg gikk litt i stå. Tror jeg har kommet litt inn i bok 3.. Også har jeg stått fast og ikke kommet lengere hehe

  Har du lest den The Witching Hour av samme forfatter.. Den kan jeg virkelig anbefale.. Mange karakterer å hold styr på + boka er tjukk.. Men den trilogien slukte jeg i meg.. Så utrolig spennende :)
  Kan virkelig anbefales.

  De andre du nevner har jeg ikke lest el. hørt om før..

  Selv er jeg i gang med Requim, 3 boka i Delirium. Og etter på skal jeg lese Insurgent. 2 boka i Divergent :D YaY.. Gleder meg..

  Håper du får mange fine lesestunder i sommer :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, ja, En ampyrs bekjennelser var temmelig tung, selv om det ikke var mange sideantall. Men av og til var det i enkelte partier litt tungt å komme inn i selve historien.

   Angåened klassikere, klassikere er vel ikke bøker som nødvendigvis må leses. Jeg betegner klassikere som de mest kjente bøkene og som mange har fått med seg. Det er sånn sett jeg betegner klassikere:)

   Bøkene du nevner har jeg ikke lest ennå, men kanskje jeg skal prøve meg på flere bøker av Anne Rice og kanskje fortsette med serien siden første bok ikke var helt avskrekkende:) Hvem vet? We'll see:)

   Jeg har hørt om både Delirium serien og Divergent "bøkene" du nevner, men ikke lest dem. Det føles i alle fall ut som om jeg er den eneste i verden som ikke har lest Divergent ennå:) Har hørt så mye om den både på youtube og på norske/utelandske bokblogger. Så jeg er veldig nysgjerrig på den, men samtidig litt skeptisk:) Likevel så har jeg veldig lyst til å lese den. Kanskje jeg skal det i løpet av året? Vi får se:) Man vet aldri:)

   Håper du også koser deg med bøkene dine og håper du får tid til å nyte mange bøker i løpet av sommeren:) God sommer!:)

   Slett