29. august 2016

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


 Bøker jeg leste i forrige uke:

The Crossroads - Niccolò Ammaniti

Antall leste sider i forrige uke:

    97  sider (Jaja ...)

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

 
Bøker som leses nå:

The Stepford Wives - Ira Levin (horror, thriller/voksen)
Syndenes forlatelse - John Hart (thriller,suspense/voksen)
The Drawing of the Three (The Dark Tower, #2) - Stephen King (horror, fantasy, western, science fiction/voksen)

Planlagte bøker denne uken:

The Stepford Wives - Ira Levin (horror, thriller/voksen) 
Syndenes forlatelse - John Hart (thriller, suspense/voksen)
The Drawing of the Three (The Dark Tower, #2) - Stephen King(horror, fantasy, western science fiction/voksen)

Jeg har ikke lest en dritt siden tirsdagsnatta (beklager språket). Da leste jeg litt videre i Syndenes forlatelse av John Hart og siden har jeg ikke lest en eneste side i noen av bøkene. Det har ikke noe med ork å gjøre, men hadde rett og slett ikke lyst til å lese noe som helst. Av og til går man lei og det har skjedd før. I fjor havnet jeg i en reading slump (rammet av dårlig leselyst) hele fire ganger. Noen ganger varer det i noen dager og andre ganger i flere uker. Har ikke hatt lyst til å gjøre andre ting heller, har bare sett noen filmer, fargelagt og spilt PC og Nintendo 3DS spill i disse dagene jeg ikke har lest noe. Jeg har vel fargelagt mest. Å fargelegge et helt motiv tar jo nesten en hel dag fordi det er så mange små detaljer. Har blitt ferdig med en fargeleggingsbok tidligere og nå fargelegger jeg i tre-fire forskjellige fargeleggingsbøker for voksne "samtidig". Jeg er ikke avhengig, men det er et greit avbrekk fra bøkene og mens man ser et program på TV. Jeg er en person som foretrekker å være opptatt med noe enn å ikke gjøre noe som helst. Og jeg har ikke mange hobbyer. Så problemet er som oftest: Hva skal man finne på?:)

Det var også svært lite med aktivitet her inne i forrige uke, men det var ikke bare leselysta som forsvant, også skrivekløen stakk av. Så hadde hverken lyst til å lese eller å skrive. Jeg har over 50 bøker fra forlag som venter på meg, pluss at jeg har hamstret en del engelske bøker, så håper at denne uka blir mer produktiv både på lese og skrivefronten. Får også dårlig samvittighet av å ikke gjøre det man egentlig skal. Så får man se om denne uka blir like traurig.

8 kommentarer:

 1. Hurra for fargelegging og Nintendo 3DS, driver mye med slikt selv. Og forstår godt at leselysten går opp og ned, ting går jo i perioder. Trøsten er at den alltid kommer tilbake og jeg syns ikke du skal ha dårlig samvittighet for om du ikke har lest eller skrevet så mye en uke for alt man driver med er verdt noe :) Håper uansett at du får en finfin uke der skrivelyst og leselyst kommer tilbake.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, noe må man jo ty til når man ikke har mye å ta seg til;) Morsomt at du også fargelegger og spiller Nintendo 3DS:)

   Takk for forståelsen og oppmuntringen. Koselig:) Så håper vi at leselysten kommer tilbake før man vet ordet av det;) Ha en fin mandagskveld, Karoline:)

   Slett
 2. Jeg opplever både lese-og bloggsperre opptil flere ganger i året, og nå har jeg endelig lært meg til å ta en pause til lese-og bloggegleden er tilbake igjen. Og det helt uten dårlig samvittighet til og med. For den dårlige samvittigheten er jeg rimelig lei av for å si det sånn. Så nå syns jeg du skal gjøre akkurat det som føles greit for deg, selv om det ikke innebærer lesing eller blogging. Så kommer leselysten plutselig tilbake :) Ha en finfin tirsdag. Her er det ruskevær og det passer meg utmerket ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, men jeg er en person som ikke klarer å skru av alt, hvis du skjønner hva jeg mener. Jeg klarer ikke å la alt bare ligge, da tenker jeg bare at da blir det mer å gjøre fremover. En vanetanke fra skoletiden. Fikk til å lese litt i går for første gang på flere dager, og håper jeg får lest enda mer. Jeg liker ikke å skyve ting unna. Men forstår hva du mener. Andre ting er det lettere å gi blaffen i, men bloggen er på en måte den eneste rutinen jeg har i hverdagen, siden jeg ikke har jobb osv. Jeg liker å ha noe å forholde meg til ellers føler man seg lost. Men tanken din var god og det settes pris på skal du vite:)

   Her er det ruskevær også og det har det vært de siste dagene. Håper det blir en lang og god høst fordi det er den beste årstiden. Hyggelig å høre fra deg igjen:)

   Slett
 3. Håper lese- og skrivelysten din snart er tilbake! Og du er ikke alene om å miste "driven" i perioder. Tror man trenger noen avbrekk iblant, uansett hva man driver med, og selv om det er noe man i utgangspunktet er veldig glad i. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å høre at det ikke bare er jeg som blir rammet av det. Håper jeg kommer sterkere tilbake til helga etter å fått lest meg opp og kanskje skrivekløen er på plass igjen. Liker ikke å ligge etter med ting:) Men tvangsskriving hjelper heller ikke. Har i alle fall begynt å lese litt igjen. Og du har rett. Man går jo lei av alt uansett hva det er. Det er vel en del av livet at man trenger avbrekk og variasjon og til.

   Det er bare det at jeg har ikke så mange hobbyer så da blir man lett litt apatisk og rådvill når ting slår seg fast:)

   Slett
  2. Skjønner du blir frustrert da, ja. Bra du har begynt å lese litt igjen :) Fargelegging har også jeg tenkt litt på, tror det må være en fin aktivitet når man trenger litt avkobling. Jeg pleier å strikke(som visstnok skal ha samme effekt som yoga :)), men akkurat nå har jeg ingen nye strikkprosjekter på gang.

   Slett
  3. Ja, det går mest i fargelegging, se filmer, spille PC/Nintendo spill så det blir liksom ikke så mye å ta seg til. Man føler seg ikke like produktiv som man leser. Når man fargelegger føler man seg litt produktiv. Jeg driver ikke med håndarbeid og ble nysgjerrig på fargeleggingsbøker for voksne og har nå fargelagt siden påska i fjor. Som sagt så er jeg ikke avhengig, men det er et greit avbrekk mens man ser på tv osv. Malte landskap før i tiden men siden jeg ikke har inspirasjon til det på grunn av sykdom har jeg lagt det på hylla på ubestemt tid så da er fargelegging en grei erstatning. Kanskje du vil like det? Husker jeg også fargela mye da jeg var barn, men da var motivene selvfølgelig mye lettere å fargelegge fordi de hadde ikke så mange detaljer:) Så man må være tålmodig når det gjelder disse fargeleggingsbøkene for voksne:) Men det er grei tidsfordriv:)

   Slett