4. oktober 2013

Helgelektyre(13)

Har fått lest litt denne uka også og er så langt ferdig med denne:

 Odinsbarn - Siri Pettersen

Det tok meg nesten en måned å lese denne mursteinen. Det er unødvendig lenge, men noen bøker trenger mer tid enn andre. Og selv om jeg brukte lang tid på å pløye meg gjennom den, var det en bok jeg likte kjempegodt. Godt gjennomført av en dubant. En bok med mye spenning og unikt persongalleri. Og komibansjonen mellom norrøn tid og fantasy var heller ikke et dumt valg av forfatteren. Hele anmeldelsen kan dere lese her!

Velocity - Dean Koontz

Har gått litt tregt med denne boka siden den ble litt satt igjen på sidelinjen (stakkars), men er nå godt i gang med den igjen. Kommer nok til å bli ferdig med Velocity enten i kveld eller i løpet av natten, tenker jeg. Når selve anmeldelsen kommer aner jeg ikke. Den kommer når den kommer. Jeg har sluttet å love noe som helst med den formen jeg er i.

Vinter i Maine - Gerard Donovan

En bok som jeg har så vidt kommet i gang med og gleder meg til å fortsette med. Har vært nysgjerrig på denne en stund nå og har endelig begynt å lese i den. Det er om en mann i en hytte langt ute i skogen og han finner hunden hans skutt. Han setter seg utenfor hytta med et gevær og lover hevn mot den som har skutt hunden hans. Lyder kanskje som et spesielt plot, men det liker jeg og så langt har det vært lovende lesing.

Min Kamp 2 - Karl Ove Knausgård

Jeg har fremdeles stor sans for denne forfatteren, og selv om det har gått trått med denne boka er det ikke på grunn av at boka er kjedelig, men det er jeg som har en tendens til å gape over for mange bøker på en gang. Nysgjerrigheten min er for stor. Jeg sjonglerer jo mellom 3 - 4 bøker "på en gang" som regel og prøver å gi bøkene jeg leser i like mye oppmerksomhet. Så sånn går dagene og jeg gleder meg til å lese mer av Knausgård. Han har en unik fortellerstemme.

Så det blir mye lesestoff denne helga også. Kommer som sagt å bli ferdig med Velocity av Dean Koontz, men tror ikke jeg blir ferdig med noen av de andre bøkene før neste uke, men det gjør ikke noe. Jeg har tid til å lese uansett:)

Har du lest noen av disse bøkene og hva skal du lese i helga?

God helg!:)

4 kommentarer:

 1. Anonym11:36

  Jeg har fremdeles ikke fått lest ferdig Odinsbarn! Men jeg har begynt på Skyggejeger (Cassandra Clare) serien og vil lese den ferdig først. Velocity satte jeg på leselisten, den minnet meg litt om Truet av John Katzenbach som jeg virkelig elsket. Men jeg tror jeg skal prøve å begynne på Odd Thomas bøkene først (?) :-) Denne helgen skal jeg ha barnebarnet mitt hos meg, så da blir det ikke så mye tid til lesing :-) Ha en riktig god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Odinsbarn må du bare lese. En god debutantfantasy. Så tror du vil like den.

   Selv har jeg ikke lest noe av Cassandra Clare enda og det føles ut som om jeg er den eneste i verden som ikke har lest noe av henne ennå. Har hørt mye snakk om henne på youtube, men er litt usikker på om det er bøker for meg?

   Og Velocity av Dean Koontz er ikke så verst. Boka Odd Thomas leste jeg tidligere i år og likte den ikke så godt som jeg hadde håpet på. Vet ikke om jeg skal fortsette med den serien for den første boka tok meg ikke helt med sstorm, men håper at du kommer til å like den bedre enn meg:)

   Tips til at du skal få lest litt i helga også: Du får lese høyt til barnebarnet ditt selv om kanskje barnet ditt ikke er gammel nok for bøkene du leser?:) Da får du både lest og passe barnebarnet ditt samtidig;)

   Ha en fin helg du også:)

   Slett
 2. Anonym22:56

  Fikk melding fra biblioteket på campus om at nå ligger Odinsbarn og venter på meg, så den skal jeg hente på mandag :) I helge har jeg store planer om å blir ferdig med The Casual Vacancy som jeg begynte på her om dagen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gled deg! Odinsbarn er meget leseverdig.)
   Hvordan liker du The Casual Vacancy så langt? Jeg har den ulest i hylla.

   Slett