15. februar 2016

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ... Bøker jeg leste i forrige uke:

Red Rain - R.L. Stine
In the dark - Richard Laymon 

Antall leste sider i forrige uke:

1073  sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Edgewise - Graham Masterton

Bøker som leses nå:

Metro 2033 - Dmitrij Glukhovskij (dystopi/ungdom,voksen)
Den syvende demonen - Øistein Borge (krim/voksen)

Planlagte bøker denne uken: 

I helga ble jeg ferdig med både Red Rain av R.L. Stine og In the dark av Richard Laymon. Jeg har jo tenkt å bli flinkere til å lese flere engelske bøker i år enn det jeg har gjort i det siste. På ungdomsskolen og videregående leste jeg nesten bare engelske bøker på fritiden. Så det skal jeg fortsette med nå. Ikke hele tiden riktignok, men oftere enn det jeg har gjort i de siste årene.

Natt til søndag begynte jeg på Den syvende demonen av Øistein Borge og i går kveld begynte jeg på Metro 2033 av Dmitrij Glukhovskij. De skal jeg selvfølgelig fortsette med. Og jeg har som plan å begynne på en bok til før uka er over og det blir; Fordi overlevelse ikke er nok av Emily St. John Mandel. Kanskje jeg rekker å begynne på en bok til, men jeg er høyst usikker på det.

Jeg vil så gjerne få til tre bøker i uka som før. Synes jeg har lest så lite i det siste selv om jeg leser hver dag, og håper jeg kommer på det nivået igjen. Så vi får se da om jeg får til tre bøker i uka noen gang igjen. Det er ikke akkurat det at jeg ikke har tid til det. Jeg har all verdens tid, men har ikke tålmodighet til å lese hele tiden fra morgen til kveld. Man må ha litt avbrekk fra det man liker å gjøre og avveksle litt med filmer, fargelegging og dataspill ved siden av. Jeg er avhengig av variasjon. Jeg klarer ikke å gjøre det samme hele dagen hver dag. Det blir for monotont.

9 kommentarer:

 1. Ikke lest noen av bøkene du nevner, og håper du når målet ditt om å lese tre bøker i uka. Selv er jeg ikke i nærheten av det. Heldig om det blir en bok i uka for tiden :D
  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det selv om det ser umulig ut;) Jeg blir jo aldri fornøyd med noe av det jeg gjør og stiller alltid høye krav til meg selv:) Jeg kan ikke noe for det så vi får se om jeg klarer tre bøker i uka;) En bok i uka er slett ikke verst spesielt med tanke på at du studerer ved siden av:)

   Slett
 2. 1073 sider på en uke er mange sider for meg. Men jeg forstår deg i og med at du har mye tid å bruke på lesing. Forstår også at du ikke vil lese hele tiden. Jeg har den siste uka begynt og gitt opp bøker i ett sett. Det er lite som fenger. Idag har jeg hatt tid til å lese, men har soset bort tida. Har begynt på Snømannen av Nesbø. Begynte på den for flere år siden, men bestemte meg for at jeg måtte leste de første bøkene om Harry Hole først. Men det skjedde ikke. Nå leser jeg Snømannen fordi den skal filmes, og blir filmen bra håper jeg å få sett den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har lest mange bøker som ikke har fenget meg jeg også, men jeg avslutter dem likevel helt til siste slutt. Jeg er en kresen leser så kan ikke huske sist jeg ga femmere og seksere. Men jeg får meg ikke til å avbryte en bok. Jeg har bare ikke samvittighet til det:)

   Kos deg med Snømannnen. Det er den eneste boka jeg liker av Jo Nesbø og personlig synes jeg at Jo Nesbø er oppskrytt. Til tross for at jeg likte Snømannen og ikke særlig de få bøkene jeg leste av ham, så ble jeg aldri helt begeistreet så jeg forstår ikke hysteriet rundt Nesbø:)

   Slett
 3. Jeg har som Tone begynt å bli flinkere(?) til å kaste fra meg bøker som ikke i det hele tatt fenger. Noen er jo så dårlige at man må fortsette fordi man blir så irritert eller slikt, men bøker som ligner for mye på ting jeg har lest tidligere kaster jeg som regel fra meg nå. 1073 sider er jo bra, jeg tenker det også er forskjell på hvor mye motstand man møter i en tekst. Uansett hvor god tid man har til å lese så vil det være tekster som tar lenger tid å komme seg igjennom. Jeg ønsker deg en så god uke som mulig, Ina :) Finn lyspunkter i små ting, som for eksempel det å faktisk ha lest 1073 sider ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Lenge siden jeg har sett deg her:)
   Du og Tone kan avbryte så mange bøker dere vil, men jeg får meg ikke til det. Samme hvor mye jeg misliker og irriterer meg over en bok og uansett om den er på 400 sider eller 800 sider så leser jeg til the bitter end. Jeg gir meg ikke uansett hvor mye jeg sliter meg med å komme gjennom en bok som ikke fenger og i det siste har jeg lest svært mange bøker som ikke har fenget i det hele tatt. Men jeg klarer bare ikke å avbryte uansett. Litt sær sådan;)

   Takk for det, Mari. Jeg er en person som har det vanskelig for å se små gleder. Det blir litt vel amerikansk for meg, haha. Også er jeg jo den rene pessimisten fra før. Jeg kan ikke noe for det, men jeg takker for tanken og ønsker deg også en fin uke, og lykke til med studiene fremover. Håper det går bra:)

   Slett
  2. Ps: Jeg studerte kunsthistorie og allmenn litteraturvitenskap for noen år siden og savner ikke studier i det hele tatt. Etter mange års skolegang blir man dessverre skolelei:/

   Slett
  3. Tiden flyr for alt for fort for meg om dagen :) Attpåtil rev Tor ned telefonledningen, så jeg har vært nettløs i over to uker i tillegg. Jeg tenker ikke over det å se små gleder som noe amerikansk, mer som en måte som kan hjelpe til med små endringer i livet. Det er noe vi har glemt hvordan gjøres, tror jeg, og at de som kom før oss var flinkere til å sette pris på de små tingene.

   Dette er det femte studieåret mitt etter videregående, så jeg har studert litt forskjellig, men ikke mer enn ett år sammenhengende. Kanskje er jeg det man kaller en halvstudert røver? Jeg er ikke lei, men det er fem år siden siste eksamen så jeg har rukket å få det litt på avstand.

   Slett
  4. Her er det stikk motsatte. Jeg trør jo stort sett hjemme for jeg er fremdeles sykmeldt og arbeidsledig. Så å kvele disse monotone dagene er en kunst. Så her går det trått og det hater jeg.

   Kjipt å være uten nett, men bra at det ordnet seg. Nettet minn var borte i noen uker da jeg flyttet hit for noen år siden, så kjenner til den frustrasjonen, men samtidig var det godt å leve uten nett en stund også:)

   Vet at det å se små gleder i livet og hverdagen er en viktig ting og vet av flere som gjør det, men jeg tror ikke det passer min personlighet:) Jeg tenker at det er bare sånn det er. Så jeg er på en måte ikke den type person som bryr meg om å se små gleder i hverdagen. Jeg er nok ikke evnen til det:)

   Jeg studerte i mange år etter videregående jeg også, både grafisk design, kunsthistorie, allmenn litteraturvitenskap, kunsthistorie, religionvitenskap og gått ett år på kunstskole. Men har alltid vært en person som ikke helt vet hva jeg vil bli "når jeg blir stor". Det er noe jeg ikke kommer til å bli klok på, hehe.

   Håper du trives i det studiet du er i nå, og break a leg;) Ha en fin onsdag videre:) Og det er godt at dere legger igjen kommentarer. Det setter jeg pris på:)

   Slett