15. januar 2016

Helgelektyre(124)


Søndager med The Supremes - Edward Kelsey Moore
Jeg gir deg sola - Jandy Nelson
Irma Dahl (Den dedikerte begravelsesagenten) - Kristine S. Henningsen

Sent i går kveld ble jeg ferdig med Knuste hjerter og halve sannheter av Geir Sætre, så senere i dag skal jeg begynne på en ny stuelektyre som da blir; Søndager med The Supremes av Edward Kelsey Moore. Jeg skal også fortsette å lese i Jeg gir deg sola av Jandy Nelson som jeg er godt i gang med. Og forhåpentligvis før helga er omme har jeg begynt på Irma Dahl (Den dedikert begravelsesagenten) av Kristine S. Henningsen. Så vi får se hva jeg rekker.

 
 (Bildet hentet fra google).

Ved siden av lesingen skal jeg se på sjakk. Det er vel sjakk fra lørdag kl 13:00 på TV2 Sportskanalen (ser kun på den kanalen når det er sjakk, men foretrakk at VGTV sendte sjakk før i tiden), og utover januar tror jeg at sjakkturneringen varer. Har ikke fått noen konkret dato og det er ikke sikkert de sender alle partiene på TV, men håper det. Jeg er sikkert den eneste personen som følger med på sjakk både i 8 - 10 timer i strekk (så lenge det varer). Det er den eneste "sporten" jeg liker, og det er en sport jeg skjønner meg på:) Sjakkturneringen denne gang heter; Tata Steel Chess 2016.

Ellers blir det en stille og rolig helg som vanlig. Det er ikke mye som skjer her selv om det er helg eller hverdag. Et godt tegn på at jeg ikke har noe liv ...

Har dere lest noen av disse bøkene og hva leser dere i helga?    

18 kommentarer:

 1. Jeg må også komme igang med Irma Dahl. Men så fant jeg Mio Blues av Kristina Ohlsson på nattbordet mitt og jeg har ikke lest Lotus blues så da må jeg få lest den og. Og så har jeg ikke fått begynt på Stormens søster og den har jeg lyst til å lese. Pluss Havboka som jeg har på ipaden. Som du ser er min helgelektyre alt fra systematisert denne helga :-) Men jeg tror jeg skal satse på Lortus blues og Stormens søster :-D Ha en riktig fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har betemt meg for å ikke drøye ut forhåndseksemplarer så mye som i fjor. I fjor kunne det ta fire-fem måneder etter at jeg fikk forhåndseksemplaret så har bestemt meg for å bli litt flinkere til å prioritere det:) Jeg er ikke så særlig systematisert jeg heller. Hverken når det gjelder bøker eller livet, haha:)

   Ser ut som du har mye lesestoff å velge mellom og håper at det du har valgt vil bli stas å lese:) Selv savner jeg å lese en ordentlig god bok, men har ikke mistet håpet ennå:)

   Takk for det, og ha en utrmerket helg du også:) Og håper det blir masse lesing:)

   Slett
 2. Jeg leser i biografien om David Bowie av Paul Trynka. Interessant, men den er lang og tettpakket av info og navn, så det tar litt tid.. Ellers skal jeg starte på Ned til elva av Leif Enger. Skal være ferdig med den til lesesirkelen til uka..
  God helg Ina:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra. Jeg skal bestille meg en bok om David Bowie og bli bedre kjent med livet hans jeg også. Rart at noen har fått til å skrive bok om ham siden han var så privat av seg:)

   Ned til elva har jeg ikke hørt om, men skal undersøke den. Er den bra?

   God helg til deg også, Anita. Og håper at din helg er litt mer spennende enn min;)

   Slett
  2. Ja, det kan du si.. han var privat.. Men det var mange år, mange folk som kunne si noe og all musikken. og noe fortalte han dog, i intervjuer etc.. Og det er skrevet masse bøker /flere biografier om ham..

   Ned til elva skal visst være bra , ja.. har ikke begynt å lese den enda..

   Takk, det blir nok en rolig helg her. Kikker på Bowievideoer på youtube nå, på tide å legge seg... Du har fått med deg at det er Bowie temakveld på nrk 2 lørdag fra 21.10 og utover?

   Slett
  3. Ja, han røpet jo ikke noe om livet sitt bortsett fra intervjuer og det var jo noen som kjente ham og sto ham nær,men tror ikke han var den som røpet mest om seg selv. Han var ikke en av de store som var høy på seg selv og virket som en jordnær fyr selv om man ikke kjenner ham

   Har sett på Bowie videoer jeg også, både intervjuer og musikkvideoer:) Det har ikke gått opp for meg at han er død ennå. Det virker surrealistisk.

   Jepp, har fått med meg nrk2 som har arrangert Bowiekveld i kveld, takk for at du minnet meg på det og det skal jeg jammen meg få med meg. Godt jeg ikke er alene i sorgen:)

   Slett
 3. "Ned til elva" er knallbra! Anbefales varmt og hjertlig ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Forresten har jeg lest boka om Irma Dahl også, og grubler fælt på hva jeg syns og hva jeg skal skrive om den... Skal jeg beskrive den med ett ord, må det vel bli "underlig"!
   Spent på hva slags dom den kommer til å få av deg.
   Sjakk-maraton er ikke det verste man kan bruke ei januarhelg til- her blir det forhåpentligvis en skitur eller to, hvis det ikke blir for kaldt. Vi får sjå, man kan alltids finne ei bok og slå seg til i sofaen! Alternerer mellom de nyeste fra Øystein Wiik og Britt Karin Larsen. Begge er gode og står til forventningene :)

   Slett
  2. Da er Ned til elva notert:) Jeg har ikke lest Irma Dahl ennå, men ut i fra baksidektsten virker det som du sier, underlig og kanskje en bok med svart humor?:) Vet ikke om jeg rekker å begynne på den i løpet av helga eller om jeg må vente til neste uke. Vi får se hva jeg rekker:)

   Ja, sjakkmaraton er ikke det verste man kan gjøre. Å se på sjakk er ikke akkurat kriminelt:) Selv synes jeg det er interessant til tross for at jeg bare kan grunnreglene og jeg prøver alltid å gjette neste trekk;) Jeg er og blir en nerd.

   I skrivende stund snør det og her har det ikke vært snø siden jula og da vara den her knapt en uke. Men tror jeg styrer unna ski. Husker jeg hatet skidagene på skolen og da foreldrene mine dro meg med på skitur. Det var absolutt ikke min greie. Har aldri likt å gå på ski selv om jeg har prøvd å like det:/ Men du får kose deg på skitur hvis det blir noe av det. Husk appelsin, kvikklunsj og kakao:)

   Har ikke lest noe av de to forfatterne, men har hørt mye bra om bøkene av Wiik. Så får prøve meg på bøkene hans etter hvert.

   Ha en fin helg!:)

   Slett
 4. Jeg holder på med Persuasion av Jane Austen, og skal lese videre i den. Sjakk har aldri interessert meg, selv om jeg har en venninne som var opptatt av det. Ha en fin lese- og sjakkhelg, Ina :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror jeg er den eneste som ikke har lest noe av Jane Austen, men har en bok stående ulest i en av hyllene mine så jeg får prøve å lese den i løpet av dette året:)

   Jeg kjenner ingen som liker sjakk heller, men så kjenner jeg ikke mange ellers heller da:) Jeg begynte å interessere meg for sjakk for fire-fem år siden da de begynte å sende sjakk på tv og jeg ble fort interessert. Jeg er totalt allergisk mot fotball og håndball og stort sett annet sport så noe må jeg følge med på jeg også:) Akkurat nå gjør Magnus Carlsen det dårlig så håper det tar seg opp igjen.

   Takk for det og ha en fin Jane Austen helg:)

   Slett
  2. Sport er noe jeg aldri ser på, av og til sykling :)
   Hvordan gikk det med Magnus?

   Slett
  3. Hei og beklager for sent svar. Det er ikke hver dag jeg er like mye online.
   Sport er ikke jeg heller interessant og betrakter egentlig ikke sjakk som sport. Men jeg synes det er interessant å følge med på og jeg kan grunnreglene av det. Også ser jeg på amerikansk fotball en gang å året når det er super bowl for er fascinert over styret rundt det med konserter og alt.

   Sjakkturneringen er ikke over ennå, den varer urover slutten av januar. Det begynte på lørdag og i tre dager ble det remis på Magnus, altså uavgjort. Så håper på en opptur for ham snart:)

   Slett
  4. Beklager for alle skrivefeil i forrige kommentar men er hos foreldrene mine og skal være der til i morgen. Da bruker jeg nettbrett men er ikke glad i å bruke digitale taster, foretrekker fysiske taster, men bruker nettbrettet bare når jeg er hos foreldrene mine.

   Slett
 5. Høres ut som en deilig helt, jeg har kjempe lyst til å lese Jeg gir deg Sola.
  I resten av helga skal jeg bare slappe av, lese litt pensum, jobbe litt på søndag kveld med et prosjekt jeg er med på. I tillegg vil jeg lese litt i boka jeg nett plukket opp, The Lies of Locke Lamora.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Jeg gir deg sola er visst en kjent bok som har fått både ros og kritikk. Hvordan jeg liker den ennå er hemmelig:)

   Høres ut som du har mye på gang, med pensum, prosjekt og alt. Håper du tar deg tid til å slappe av innimellom. Men savner å ha et liv som deg å være opptatt med noe. Det er et savn. For akkurat nå er det ikke mye som skjer.

   The lies of Locke Lamora har jeg ikke hørt om? Er den bra?

   God helg til deg også:)

   Slett
 6. Jeg har lest "Jeg gir deg sola". Syntes den var litt treg i starten, men etterhvert ble jeg slukt. Likte den godt :)
  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg opplevde også at Jeg gir deg sola var treg i starten spesielt i de første 100 - 150 sidene, men hva jeg synes om den nå er hemmelig:)

   Slett