19. mai 2013

(En smakebit på søndag) I know what you did last summer av Lois Duncan


Mari som eier bloggen Flukten fra virkeligheten arrangerer "En smakebit på søndag" hvor du skal dele en smakebit fra boka du leser i akkurat nå. Gå til bloggen hennes, og se hva andre leser og få med deg andre smakebiter også.

Boka jeg henter smakebit fra denne gang er temmelig kjent, i allle fall tittelen I know what you did last summer. Mange skrekkfilmfans har vel sett den, tenker jeg. Jeg har sett den mange ganger selv om den ikke er noen favoritt. Grei underholdning, og tittelen passer perfekt nå når sommeren nærmer seg med stormskritt og temperaturen har økt. I går var det 25 varmegrader. Selv er jeg ikke så begeistret for sommeren. Det er for lyst og for varmt (i enkelte somre, i alle fall). Selv foretrekker jeg høsten. Jeg liker regn, det er masse farger og skumringen begynner. Helt klart er høsten best. Men jeg får bare ta sommeren som den kommer selv om jeg ikke er noen fan av akkurat den årstiden. Greit med oppholdsvær og sitte ute på verandaen med en god bok og kaffe, men blir fort lei av sommeren etter bare noen dager. Jeg kan ikke noe for det. Det er vel bare jeg som er sær på mange vis ...

Avsluttet The girl next door av Jack Ketchum i går kveld. Omtale finner du her. Derfor har jeg ikke kommet meg så langt i I know what I did last summer. Begynte så vidt på den i natt, men gleder meg til fortsettelsen til tross for at jeg har sett filmen. Men filmversjonene går jo ikke til punkt og prikke etter bøkene, så boka kommer naturligvis til å være annerledes regner jeg med. I alle fall litt. Foretrekker å lese boka før jeg ser filmen, men da jeg så filmen først på 90-tallet visste jeg ikke at den var basert på en bok. Og etter det har jeg hatt lyst til å lese den i mange år. Så, hvorfor ikke nå?


 I know what you did last summer - Lois Duncan

 Her er en smakebit som jeg har valgt helt tilfeldig:

This is dumb, Julie told herself firmly. It's been almost a year since the thing happened. It's over and done with, and I swore to myself I'd never think about it again. If I let myself get this uptight over some innocent little comment of Mom's, I'll wind up right back where I started, an absolute basket case.

Senere i dag skal jeg kjøre en tur til foreldrene mine og ligge over der til i morgen som en avslutning på helgen. Skal bli godt å få servert mat. (Hater å lage mat. Det er det verste jeg gjør). Dessuten er det godt med langhelg også siden jeg ikke fikk det forrige helg. Men nå er alle disse fridagene snart over, dessverre. Mai har bestått av mange enkeltstående fridager og det har vært godt. Alle gode ting tar jo slutt ... Men syns det er litt godt å være på jobb også, jeg da. Blir litt lei av fridager i lengden, spesielt med den dårlige formen jeg er i, så er det godt å være litt i aktivitet.

God søndag!:)

14 kommentarer:

 1. Jag hade faktiskt ingen aning om att även detta är en bok, men det får nog räcka med att ha sett filmen flera gånger :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg visste heller ikke at den var basert på en bok da jeg først så filmen, så ble temmelig overrasket. Men morsomt å få lest boka så mange år etter at filmen kom ut:)

   Slett
 2. Den filmen har jeg ikke sett, kun hørt om. Jeg er ikke så veldig fan av skrekkfilmer, men takk for film- og boktips :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingen årsak:) Selv er helt syk etter skrekkfilmer. Syns det er en fascinerende sjanger:)

   Slett
 3. Anonym12:34

  Filmen har jeg sett, men jeg visste ikke at den var basert på en bok :-) Jeg har det ganske som deg med sommeren. Den kommer alltid for fort og for lyst :-) Jeg skal dra meg ut litt i dag, for i går satt jeg bare inne og det er ikke bra det heller :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi er ganske like vi, både når det gjelder bøker og årstider. Satt inne i hele går jeg også, og hele 17. mai selv om det var knallvær. Men jeg gadd ikke. Tenkte meg ut på verandaen i går, men det ble bare med tanken. Skal prøve å sitte litt ute i dag når jeg er hos foreldrene mine senre i dag. Da får jeg sikkert ingen valg, heller:)

   Slett
  2. Anonym15:39

   Nei, foreldre og sitte ute er ikke noe jeg har stemmerett på jeg heller :-)

   Slett
  3. Enkelte ting forandrer seg aldri uansett hvor gammel man er:)

   Slett
 4. Det är en sån där film som jag inte klarar att se hela för jag sitter bara med händerna framför ansiktet:-)
  Tror det är flera bokälskare som är lite kluvna till sommaren;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, jeg elsker skrekk. Det er min store svakhet. Syns det er morsomt å bli redd enkelte ganger selv om jeg ikke blir det så ofte lenger ...

   Slett
 5. Takk for smakebiten!:) Ble litt overrasket over boksen siden jeg ikke visste den fantes:) Morsomt å se skrekkfilmer og kan tenke meg boken kan være sånn ca like spennende:) Kos deg og ha en fin kveld!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Beklager for sent svar. Det er ikke alltid internett vil samarbeide også var jeg bort en stund på besøk.
   Morsomt å finne ut av bøker gjennom filmer enkelte ganger. Etter å ha sett filmen I know what you did last summer fikk jeg veldig lyst til å lese boka da jeg først fikk vite gjennom rulleteksten at den var basert på en bok. Syns boka er mye bedre enn filmen så langt.

   Ha en fin kveld du også:)

   Slett
 6. God söndag själv och tack för smakebiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingen årsak:) God kveld:)

   Slett