5. august 2018

The Good Daughter av Karin Slaughter - endelig en stødig thriller etter å ha lest mange dårlige ...


    Her life had started to unspool back in August of last year. Charlie had spent almost every waking hour since then raveling out mistake after mistake. Apparantly, the new month of May was not going to see any improvement. The blunders were now starting before she even got out of bed. This morning, she'd been wide awake on her back, staring up at the ceiling, trying to convince herself that what had happened last night had not happened at all when an unfamiliar ringtone had come from her purse.

Dette er en bok jeg har sett ofte til i det siste, spesielt på Goodreads. Trodde ikke jeg ville lese den siden "alle" andre leste den, men tiden gikk og nysgjerrigheten la seg ikke. Til slutt bestemte jeg meg for å skaffe den, og dermed var det gjort.

Traumatisk oppvekst
The Good Daughter er en gjennomført og nesten en helstøpt thriller om søstrene Charlie og Sam, og deres høyst spesielle far, Rusty. Som ungjenter opplevde de noe traumatisk som ingen burde oppleve. De mistet moren sin på en brutal måte og alt på grunn av jobben til faren deres som har en kontroversiell jobb. Han er en kontroversiell forsvarsadvokat som gjør ham lite populær i småbyen. Han mener alle fortjener en sjanse til. På grunn av ham dukker det opp to fyrer hjemme hos ham en dag han selv ikke er hjemme, og jentene blir vitne til morens brutale død. Til tross for sjokket må de hjelpe hverandre og prøve å redde sine egne liv.

Nesten tretti år senere er Charlie og Sam voksne kvinner. Charlie bor i samme småby, Pikeville, hvor hun er oppvokst, mens Sam bor i New York og har lovt seg selv å aldri dra tilbake. Charlie jobber i farens firma og er i en vanskelig periode. Hun og ektemannen Ben er for tiden separert, og hun håper hele tiden de vil finne tilbake til hverandre. Da hun drar til en skole for å ha en diskusjon med noen, en lærer hun kjenner, havner hun midt i en skolemassakre hvor en ung student tar livet av to personer. Denne hendelsen tvinger både Charlie, Sam og Rusty tilbake i fortiden, enten de vil det eller ikke ... Vil livene deres noen gang bli normale igjen?

Endelig et persongalleri man bryr seg om
I fjor leste jeg en annen bok av Karin Slaughter, Pretty Girls og likte vel den et hakk bedre ennThe Good Daughter, men for all del, dette er en av de bedre thrillerne jeg har lest på en god stund, for i det siste har jeg lest mange dårlige. Derfor er jeg glad jeg ga denne en sjanse til slutt. Jeg likte de fleste karaktererne veldig godt, spesielt Rusty. Han er noe for seg selv på mange måter. Morsom også. Jeg likte også hans særegne elsker gjennom mange år, Lenore, som er nesten like spesiell som Rusty selv.

Det eneste jeg ikke fikk helt sansen for angående denne boka var dramaet mellom Charlie og hennes ektemann Ben, som til stadighet vandrer frem og tilbake gjennom hele boka. I lengden blir det bare masete og barnslig. Man får nesten lyst til å riste dem og få dem til å bestemme seg, for man blir lei av at de oppfører seg som noen håpløse tenåringer.

Bortsett fra det er dette en bok med høy tempo. Selv om slutten ble som forventet og ingen høydare sånn sett, er dette likevel en god og veldig stødig thriller. Det gjorde heller ikke noe at boka var på over fem hundre sider, for denne thrilleren har et svært godt driv og byr på svært mange interessante karakterer som man ønsker å bli kjent med. De er spennende å lese om.The Good Daughter er vel verdt å få med seg. Svært underholdende og mørk thriller for den som liker det.

Bakpå:

Two girls are forced into the woods at gunpoint.
One runs for her life. One is left behind...

Twenty-eight years ago, Charlotte and Samantha Quinn's happy smalltown family life was torn apart by a terrifying attack on their family home. It left their mother dead. It left their father - Pikeville's notorious defence attorney - devastated. And it left the family fractured beyond repair, consumed by secrets from that terrible night.

Twenty-eight years later, and Charlie has followed in her father's footsteps to become a lawyer herself - the archetypal good daughter. But when violence comes to Pikeville again - and a shocking tragedy leaves the whole town traumatised - Charilie is plunged into a nightmare. Not only is she the first witness on the scene, but it's a case which can't help triggering the terrible memories she's spent so long trying to suppress. Because the shocking turth about the crime which destroyed her family nearly thirty years ago won't stay buried forever ...

PRAISE FOR KARIN SLAUGHTER
'Id follow her anywhere' GILLIAN FLYNN

'Passion, intensity, and humanitu' LEE CHILD

Originaltittel: The Good Daughter
Norsk tittel: Den gode datteren
Forfatter(e): Karin Slaughter
Sjanger: thriller, krim
Målgruppe:
voksen
Antall sider:
503
Forlag: HarperCollins Publishers Ltd
Norsk forlag: Vigmostad & Bjørke
Utgitt: 2017
Min utgave: 2018 (Pocket)
Lest: 15.07. - 26.07. 2018
Kilde:
fra min egen boksamling
Plot
: 4 Sterkt plot, med mange troverdige og tydelige karakterer og spennende sak.
Omslag: 2 Sier meg ingenting, egentlig og liker det originale omslaget bedre som har mer stemning og uhygge i seg.
Baksidetekst: 4 Virker spennende, men litt lei av bøker der fortid møter nåtid, men dette er en av de bedre fortid møter nåtid thrillerne.
Skrivemåte: 4 Veldig god driv gjennom hele boka og det føles ikke tungt å lese selv om boka er på over 500 sider for det er stadig noe som skjer.
Favorittkarakter: Rusty. Han er meget spesiell og herlig.
Slutten: 4 Ikke spesielt overraskende, men en god slutt.
Høydepunkt: Veldig lettlest, spennende og troverdige karakterer, 
Lavpunkt: Synes at forfatteren bruker ordet literally litt for ofte. Hater det ordet for det er veldig oppbrukt, spesielt i sosiale medier hvor enkelte sier eller skriver det i hver eneste setning. Utrolig irriterende. Hun nevner ikke det ordet like ofte, heldigvis, men vet ikke. Jeg klarer bare ikke det ordet. Synes også at greia mellom Charlie og Ben blir latterlig i lengden. De er separert, men lengter etter hverandre osv. Det blir litt masete og barnslig unvderveis.
Terningkast: 4
Leseutfordring: 
100 bøker i løpet av 2018


2 kommentarer:

  1. Ah, det finnes så mange dårlige i den sjangeren! Bra du fant en som fungerte, den skal jeg sette på listen over bøker å lese :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Haha, ja, den sjangeren er veldig ustabil. Enten finner man noen få goder ellers så kommer man over mange dårlige, på grensen til flaue thrillere. Det er ingen mellomting, men anbefaler gjerne denne for The Good Daughter har mye action. Spent på din mening. =)

      Slett