6. august 2018

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* Andre folks døtre - Amy Gentry
* Polly og Buster (Den trassige heksa  og følelsesmonsteret) - Sally Rippin
* Surviving and Thriving with an Invisible Chronic Illness - Ilana Jacqueline
* Something in the Water - Catherine Steadman

Antall leste sider i forrige uke:

 760 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Bad Girls with Perfect Faces - Lynn Weingarten
The Good Daughter - Karin Slaughter

Bøker som leses nå:

* The Amityville Horror - Jay Anson
* Høstmørke - Jean-Louis Adorsen
* Graves' Disease (A Practical Guide) - Elaine A. Moore & Lisa Moore

Planlagte bøker denne uken:

* The Amityville Horror - Jay Anson
* Høstmørke - Jean-Louis Adorsen
* Graves' Disease (A Practical Guide) - Elaine A. Moore & Lisa Moore
* De forsvunne - Patricia Gibney
* The Intruder - P.S. Hogan

Jeg leser oftest mellom to-tre bøker i uka. Det er første gang på lenge jeg har lest fire. Skulle gjerne ha vært så produktiv hver uke ...

Forrige onsdag ble jeg ferdig med Andre folks døtre av Amy Gentry. Det er en thriller blandet med krim, og jeg likte den ikke i det hele tatt. Den ble for uengasjerende og snodig. Jeg ble bare lettet over å bli ferdig med den. 

Samme kveld begynte jeg på barneboka Polly og Buster (Den trassige heksa og følelsesmonsteret) av Sally Rippin, som er første bok i en serie. Jeg leste ut boka allerede neste dag, så den ble lest på null komme niks. Det var også en bok jeg likte overraskende godt.

Senere på torsdagskvelden begynte jeg så vidt på en ny bok før jeg la meg og det var; Something in the Water av Catherine Steadman som jeg leste ut i går kveld. Den var ikke spesielt spennende, men veldig lettlest thriller. Jeg ble lei av hovedpersonen som var fullstendig kjærlighetssyk og i hvert kapittel nevner hun hvor kjekk mannen hennes er, og hvor glad hun er i ham. Utrolig irriterende i lengden. Boka ble altfor barnslig for min del.

Natt til søndag leste jeg ut  Surviving and Thriving with an Invisible Chronic Illness av Ilana Jacquelin. Som nevnt tidligere har jeg ingen tro på at selvhjelpsbøker bidrar til store livsforandringer. Det er ikke derfor jeg leser dem av og til. Jeg leser dem hvis det er tema som interesserer meg og som jeg vil vite mer om. Jeg er ikke naiv og tror at selvhjelpsbøker har noen virkning. Sånn er jeg ikke.

 Senere samme natt, siden jeg ikke sover mye, begynte jeg å lese en ny bok og da ble det; Høstmørke av Jean-Louis Adorsen. Den skal jeg lese videre i. 

Jeg begynte også på en ny bok i går kveld etter å ha lest ferdig Something in the Water. Da begynte jeg på horrorbokaThe Amityville Horror av Jay Janson som er en meget kjent tittel på grunn av alle filmversjonene og dokumentarene. I flere år har det vært spekulasjoner om hele greia bare er spøk for media eller om det virkelig er sant. Sant eller ikke, spennende tema er det likevel.

 Har som håp å begynne på to bøker til før uka er over og da blir det; De forsvunne av Patricia Gibney, ogThe Intruder av P.S. Hogan. The Good Daughter av Karin Slaughter er en av de få gode thrillerne jeg har lest den siste tiden, så jeg gir ikke opp sjangeren ennå. 😀

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar