26. juli 2018

Eye Candy av R.L. Stine - trygt med onlinedating?


    Jack lowers his face to kiss me. I turn my head so his lips brush my cheek.
    Again, I see his disappointed expression.
    "Bye," he says. He spins away, glancing at the battling drivers, then takes off downtown.
    Cross him off the list, I tell myself. Dull, dull, dull. He's history.
    But nothing is ever that simple, is it?

Spennende utgangspunkt, men kjedelig gjennomført ...

R.L. Stine er en forfatter jeg har lest mye av, spesielt i ungdomsårene. Jeg leste alle bøkene fra Grøsserne (Goosebumps) og Fear Street serien. Jeg har også lest noen av hans enkeltstående bøker. Han var mestselgende ungdomsforfatter før han ble slått av J.K. Rowling. Grøsserne serien ble også til Tv-serie og film. Det har også kommet en trailer til en oppfølger. Så R.L. Stine er en mann med stor fanbase, spesielt barn og ungdom, og nostalgiske voksne.

Det skader ikke å være litt nostalgisk
Jeg er en nostalgisk voksen. Serien Grøsserne gjorde inntrykk på meg, ikke fordi det var skremmende, men den økte leselysten i stor grad. Har alltid likt å lese helt fra jeg lærte å lese, men det var noe med de bøkene som gjorde interessen for bøker større. For den serien var svært underholdende og banal.

Eye Candy er om Lindy som er en smule lei av singellivet. Hun bor i New York sammen med to andre jenter, og å finne en normal type å bli glad i, i denne store byen er ikke bare, bare. Det hjelper heller ikke at hun er svært vakker, da det skremmer fleste gutter. En av venninnene hun bor sammen med foreslår at hun legger inn en annonse på Internett, og før hun vet ordet av det, har venninnen hennes laget og publisert en annonse for henne på en datingsside, med kallenavnet Eye Candy. Hun er ikke helt fan av kallenavnet, men hun har heller ikke noe å tape siden det er vanskelig å finne noen.

Mange særinger på Internett
Hun møter forskjellige typer og begynner å date for moro skyld, tar det som det kommer. Hun møter forskjellige karakterer, noen rare, noen tørrpinner og en hun liker veldig godt, men er usikker på om det er hennes type gutt. Ting blir utrivelig i datingsprosessen da hun får oppringninger og et anonymt brev om trussel at hun kan bare våge å si nei til å date ham. Det verste er at hun vet ikke hvilken av guttene hun dater som har sendt henne disse truslene. En gammel venn av henne som er politimann, lover å stille opp for henne i denne saken og råder henne om å være forsiktig. Han vil også at hun fortsetter å date som før, og sammen prøve å finne ut hvem som står bak truslene. I mellomtiden prøver hun å date som vanlig og leve et normalt liv. Kommer hun til å klare å avsløre hvem som står bak truslene, og bør hun ta dem alvorlig? Er det bare noen som kødder med henne?

Stalking er et interessant og skremmende tema. Har lest noen thrillere om dette temaet, og dette er dessverre ikke en av de beste bøkene innenfor det temaet for thrillersjangeren, men snarere det motsatte. Dette var bare dødt og kjedelig. Gode karakterbeskrivelser og man blir godt kjent med de, men de er oppriktig dumme. R.L. Stine er en av mine favorittforfattere, så det er en synd og skam at jeg ikke liker denne boka, men jeg fikk meg bare ikke til å like den, og jeg vet at han kan så mye bedre enn dette. Derfor gjør det ekstra sårt å kalle denne boka en flopp. Kunne heller ikke klare å like denne hovedpersonen Lindy. Hun virket for selvopptatt, og man klarer ikke å føle sympati for henne.

Bakpå:

DROP-DEAD GORGEOUS ...
WITH AN EMPHASIS ON DEAD

Lindy Sampson is a beautiful twenty-three-year-old New Yorker with a problem. She's too beautiful., and guys are intimidated by her. Her roomate suggests Internet dating and writes a personal ad for Lindy, calling her "Eye Candy." The responses pour in. Suddenly, Lindy is dating four guys at once - and having the time of her life.  Until she gets a terrifying note that warns: "Don't say no, Lindy. Keep going out with me. I'll mess you up if you say no."
    Which one of her admires is a deadly freak? Lindy is forced to say yes to everything the four men ask of her - dates, invitations to spend the night, anything. From the Wast Village to the Hamptonsm panic and paranoia shadow her every move. Lindy suspects everyone, even the one person she thought she could trust. But Lindy Sampson doesn't know half of it - and what she doesn't know could kill her....

Originaltittel: Eye Candy
Norsk tittel: Kunne ikke finne norsk tittel
Forfatter(e): R.L. Stine
Sjanger: psykologisk thriller
Målgruppe:
ungdom
Antall sider:
311
Forlag: Ballantine Books
Norsk forlag: Kunne ikke finne noen norsk utgave
Utgitt: 2004
Min utgave: 2004 (Pocket) 
Lest: 22.07. - 30.07. 2018
Kilde:
fra min egen boksamling
Plot
: 2 Virker interessant, men kjedelig gjennomført.
Omslag: 4 Kult og fresht.
Baksidetekst: 3 Grunnen til at jeg ville lese boka, egentlig.
Skrivemåte: 1 R.L. Stine kan bedre enn dette. Dette blir for forutsigbart, gjentagende og på grensen til dumt.
Favorittkarakter: Ingen som skilte seg ut til å bli noen favoritt, dessverre...
Slutten: 1 Som forventet og en type slutt som jeg ikke liker.
Høydepunkt: Veldig lettlest, gode karakterbeskrivelser.
Lavpunkt: Lite stemning, forutsigbare spenningsmomenter og altfor åpenbar slutt.
Terningkast: 1
Leseutfordring: 
100 bøker i løpet av 2018


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar