30. mai 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Book of Accidents av Chuck Wendig og Barnet av Fiona Barton,  er fra egen boksamling

 
 

 
Bøker som ble lest i forrige uke:

Ingen. Godt jobbet ...

Antall leste sider:

492 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉  En nasjon i sjakk - Johan Høst
🖉  Dalen - Bernard Minier

Bøker som leses nå:

🕮 Rovhjerte - Ulrika Rolfsdotter
🕮 Åndenød - Amy McCulloch
🕮 Aldri - Ken Follett
🕮 Falskt vitne - Karin Slaughter
🕮 The Book of Accidents - Chuck Wendig

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Barnet - Fiona Barton
⃞   Midnattsbiblioteket - Matt Haig

Ingen bøker ble lest i forrige uke, og har ingen god unnskyldning. Det var nok sløvheten selv som tok overhånd de luxe. Noen ganger skeier man bare ut og heldigvis har jeg ikke slike perioder ofte. Men har som håp å bli ferdig med Rovhjerte, Åndenød og Falskt vitne før mai er over, siden jeg er godt i gang med alle tre bøkene. Leste hver dag mens jeg skeiet ut, men litt kjedelig når det ble bare få sider hver gang man leste. Så får lese litt ekstra som straff for forrige uke ...

Rovhjerte ble utgitt på norsk i år, og liker den godt så langt. Den er noe treg i begynnelsen, men det tar seg opp og liker handling som skjer på et lite og isolert sted.

Den er om sosinomen Annie som har flyktet fra Lockne til Stockholm. Men moren hennes bringer henne tilbake til Lockne fordi hun har rømt fra sykehjemmet og ut i kulden. Annie drar hjem for å sjekke til at moren hennes blir ordentlig passet på. Under oppholdet, forsvinner en slektning av Annie. Saga på 17 år er forsvunnet og i følge foreldrene hennes er det svært ulikt henne, og de frykter det verste. På grunn av dette, ønsker de at Annie blir værende litt lenger, men kan hun det, med tanke på det som fikk henne til å flykte? Får vi vite hvorfor hun tror at "alle" snakker om henne?

Spennende, klaustrofobisk og liker at handlingen tar seg litt tid. Dette er første bok i en serie.

I noen uker nå har jeg lest Åndenød av Amy McCulloch.Var ikke helt fan av boka de første hundre sidene for det var noe med språket jeg ikke fikk helt sansen for, men nå har det tatt seg veldig opp, og liker boka mye bedre. Liker bøker med kulde og isolasjon. Det er en interessant kombinasjon. Boka Rovhjerte har også disse elementene.

I Åndenød møter man Cecily Wong som kan risikere å miste alt hvis hun ikke får skaffet et intervju med den legendariske klatreren Charles McVeigh. Hun får et intervju med ham hvis hun bestiger Manaslu sammen med ham og resten av teamet. Han skal klatre uten ekstra oksygen og hjelpetau. Han er en klatrer som liker å sprenge grenser. Selv har ikke Cecily mye erfaring og hun har satset alt hun har på dette oppdraget og har ikke råd til å miste det. Vil hun fullføre denne klatreturen da en fra et annet team blir funnet død?

Ikke begeistret for alle karakterene, men det er nettopp det jeg liker med boka. Liker å lese om forskjellige personlighter og hvor langt er noen villig til å gå, for å redde seg selv?

I dag leste jeg videre i Falskt vitne av Karin Slaughter. Jeg liker søstrene Leigh og Callie bedre og bedre. De er litt fiffige. På grunn av en hendelse for tjue år siden, var de nødt til å gjøre noe som tærer på samvittigheten deres resten av livet. De trodde de var de eneste som visste om det, helt til Leigh, som er forsvarsadvokat, får en klient som gir et hint om at han vet. Men hvordan vet han?

Underholdende thriller med svært godt driv. Slaughter svikter ikke.

I helga leste jeg litt videre i The Book of Accidents av Chuck Wendig. Det er en stor bok, men boka er ikke tung å lese av den grunn. Det er en horror som ble utgitt i fjor. Den er ikke spesielt creepy, men heller interessant og mørk. Spesielt karakterene er svært mørke i seg selv av natur. Dystre på sine vis. Den er om familien Graves som får mange utfordringer. De flytter for å få en ny og bedre start siden Nate får kjøpe farens hus for en dollar. Selv etter farens død, klarer ikke Nate å bli kvitt hatet for faren sin. De har ikke vært bestevenner og han føler ingen sorg etter hans død. Han er ikke overbegeistret over å overta huset hans, men føler seg noe tvunget til det av Maddie og tenåringssønnen deres, Oliver. Nate opplever fremdeles nærværet av sin far, både i og utenfor huset, Maddie strever med kunstverkene sine som forandrer seg på et vis, og Oliver er en følsom gutt. Han har en evne til å føle smerte og empati for andre enn det som er vanlig, og på grunn av det går han til psykolog. Klarer han å finne seg venner på sin nye skole?

Merkelig persongalleri og hendelser, men jeg liker det.

De neste bøkene på lista blir akkurat de samme som i forrige uke, siden jeg ikke ble ferdig med noen. Det er da: Barnet av Fiona Barton og Midnattsbiblioteket av Matt Haig. To svært forskjellige bøker, kan man si, men håper å få begynt på dem snart.😈

2 kommentarer:

 1. Klaustrofobisk er en følelse jeg savner i spenningsbøker. Så man som leser kan kjenne ubehaget. Misliker sterkt den følelsen selv (små rom ...yikes!), men når det skjer med fiktive karakterer .. Rovhjerte frister :)
  Ønsker deg en fin juni, Ina

  SvarSlett
  Svar
  1. Selv sliter jeg ikke med klaustrofobi, heldigvis. Kunne godt tenkt meg å undersøke grotter som i The Descent filmene. Fascinerende. =)
   Tusen takk og i lige måde!

   Slett