3. mai 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Let's Go Play at the Adam¨'s av Mendal W. Johnson, House of Leaves av Mark Z. Danielewski, , The Stand av Stephen King og The Other Emily av Dean Koontz, er fra egen boksamling 
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Torsdagsmordklubben - Richard Osman
Lang lang rekke - Bjørn Bakken
Satisfaction - Espen Mowinckel

Antall leste sider:

593 sider

Bøker som ble anmeldt:

🖉 Lyst mørke - Geir Jacobsen

Bøker som leses nå:

🕮 Let's Go Play at the Adams' - Mendal W. Johnson
🕮 Natten. Søvnen. Døden. Stjernene. - Joyce Carol Oates
🕮 House of Leaves - Mark Z. Danielewski
🕮 The Stand - Stephen King
🕮 The Other Emily - Dean Koontz

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Sølvveien - Stina Jackson
⃞   Elskeren - Helene Flood

Tre bøker ble lest i forrige uke, men begynte ikke på alle bøkene samme uka.

Den første boka jeg ble ferdig med var Torsdagsmordklubben av Richard Osman. Brukte et par uker på den siden den er litt stor. Jeg ble ferdig med den natt til onsdag. Men det var en god og underholdende. Handlingen foregår i landsbyen Kent. Det er et rolig sted hvor lite skjer. Hver torsdag samler en fast pensjonisgjeng sammen for å diskutere uløste mordmysterier. De har tidligere hatt svært forskjellige yrkesliv, og trives i hverandres selskap. En dag skjer det et mord i den stille landsbyen. Klarer hobbydetektivene å ligge unna mysteriet? Er det et tilfelle, eller blir flere myrdet? Boka betår av et stort persongalleri som man blir godt kjent med. Osman er kjent for sin smarte humor og er litt sarkastisk. Han virker lik seg selv i fortellerstemmen også, som jeg fikk sansen for, så ser ikke bort i fra at jeg kommmer til å lese resten av serien også.

Lang lang rekke ble jeg ferdig med på onsdag etter å ha lest den i et par uker. Brukte litt tid på den også fordi den er ikke stor, men leste den digitalt, og gjorde det bare fordi han er bokblogger han også, men ellers foretrekker jeg fysiske bøker. Det er litt triveligere, så det tok litt tid å lese pdf dokument. Det tok litt tid å venne seg til det. Har bare laptopen til å lese digitalt, så det var litt tungvindt, men man venner seg til det etter hvert. Glad jeg tok sjansen også for den er en underholdende krim. Den er om Carl Fredrik som slippes ut etter å vært i fengsel i mange år, uskyldig. Han ønsker hevn for de som tok hans elskede fra ham. Han har sin metode å søke hevn på og spore opp de skyldige. Men etter hvert som han graver i det dystre nettverket som han ønsker å hevne, merker han at det kanskje er noe større enn det han først trodde. Han blir oppsøkt av noen som også ønsker hevn av andre grunner, men det gjelder de samme menneskene som Carl Fredrik ønsker å hevne. Kommer de til å arbeide sammen, eller er det for risky?

Underholdende krim som kan minne om en røverhistorie.

Jeg ble ferdig med en bok i går, og det var Satisfaction av Espen Mowinckel, som også er en debutbok. Det er en roman om tre mannlige karakterer: Wilhelm, Lukas og Christian. De har forskjellige bakgrunn og vi føkger dem fra 60-tallet og noen år inn i 2000 - tallet. Som unge menn har de en ting til felles og det er at de tre har anstrengt forhold til faren sin av ulike grunner, og vil det påvirke dem på noe vis når de blir eldre? Viser menn følelser og snakker de like åpent som kvinner gjør? Som voksne samles de en gang i blant for å finne på ting sammen, som hytteturer. Men er det egentlig vennskap, når de er så forskjellige som de er? En fin bok om gutter som blir menn, hvordan retning i livet deres tar og om vanskelige følelser.

I forrige uke begynte jeg å lese en roman av en kvinne jeg har fått sansen for de siste årene, i hvert fall fortellerstemen, og det er den nyeste boka av Joyce Carol Oates. Den har en herlig tittel, også. Natten. Søvnen. Døden. Stjernene. Og jeg liker den virkelig godt så langt. Boka er stor, men den føles ikke stor eller anstrengende for innholdet er spennende.

Det er familiedrama og jeg er ikke helt fan av det, hverken i bøker eller på film, men det er måten Oates skriver på at man blir sugd inn i det hele enten man vil det eller ei. Den er om Bev, som en gang var vakker og populær, og er gift med en mann som setter lite pris på henne. Hun blir oppsøkt av Virgil, en av brødrene hennes, men later som hun ikke er hjemme. Hun vil ikke møte ham siden han skuffet henne for en del år siden. Men hun lurer på hva det var og ringer rundt til andre familiemedlemmer, men da hun ikke får tak i noen av de andre familiemedlemmene, blir hun bekymret. Hun ringer farens arbeidsplass, men får bare beskjed om at det har skjedd noe akutt. Hun har ikke noe annet valg enn å vente til noen ringer henne opp igjen. Senere får hun vite at faren hennes er på sykehus og har blitt operert. Hva har skjedd og vil han overleve?

Intenst og spennende og de fleste av karakterene er interessante å lese om.

I dag begynte jeg på en ny bok og det er Let's Go Play at the Adams' av Mendal W. Johnson. Den ble for første gang utgitt i 1974 og utgitt på ny i fjor. Horrorforfatter Grady Hendrix, gir ut gamle horrorbøker som ikke lenger er i trykk, i håp om at bøkene får nye lesere. Han har dette prosjektet med en annen fyr. Dette prosjektet heter Paperbacks from Hell. Synes det er et fint prosjekt. Det varmer mitt horrorhjerte.

Venter med å utdype hva boka er om til senere, for har ikke kommet så veldig langt i den, og coveret sier jo sitt hva det er om.

Dette er da hovedbøkene. Ved siden av disse bøkene leser jeg andre bøker litt av og på. Siden jeg ikke leser dem like fast som hovedbøkene, kommer jeg ikke til å nevne handling og meninger før anmeldelsene. Det blir bare kjedelig å gjenta det uke etter uke, og dette er bøker jeg gjerne vil bruke tid på. Greit med noen tidsprosjekter også. De bøkene jeg mener er House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Stand av Stephen King og The Other Emily av Dean Koontz. House of Leaves og The Other Emily leser jeg med to forskjellige bokbloggere. Resten av The Other Emily må jeg lese alene siden hun jeg leser den sammen med, er ferdig. Håper å bli ferdig i denne uka, men lover ikke noe for leser tregere på engelsk. The Stand leser jeg for meg selv.

De neste bøkene på leselista er Sølvveien av Stina Jackson, som de fleste har lest, og Elskeren av Helene Flood. Leste Terapeuten av henne i fjor etter at hysteriet ble dysset ned. Den boka ble sett på som nyskapende innen thrillersjangeren, men syntes ikke det var noe spesielt med den. Men selv om jeg ikke likte den så godt, liker jeg å gi forfattere flere sjanser, og noen bøker frister selv om man ikke er helt overbevist om man vil like den.

Så det blir litt mørkt lesestoff i denne uka også, men det er sånn jeg liker det. Men prøver å lese litt fra andre sjangre ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar