21. desember 2015

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ... Og hva gjør du når du sliter med dårlig leselyst og dårlig blogglyst? Bøker jeg leste i forrige uke:

Steady - Jarle Sten Olsen

Antall leste sider i forrige uke:

  393 sider (Veldig lite, dessverre)

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Avslørt - Renée Knight
Min søsters grav - Robert Dugoni

Bøker som leses nå:

Himmelfall - Kari F. Brænne (roman/voksen)
Fjellets skygge - Gregory David Roberts (roman/voksen)

Planlagte bøker denne uken: 

På lørdag begynte jeg så vidt å lese Himmefall av Kari F. Brænne, og jeg skal lese videre i Fjellets skygge av Gregory David Roberts. Hvis jeg blir ferdig med en av disse mursteinene skal jeg begynne med Knuste hjerter og halve sannheter av Geir Sætre.

Ellers er det siste mandag før jul. Har ennå ikke kommet i julestemning, men det kommer jeg ikke til å gjøre. Har ikke vært spent på jul eller gledd meg over jula på mange år. Jul er mest beregnet for barn og småbarnsfamilier. Så jul er ikke helt min greie, men en tradisjon er en tradisjon.

Selv om jeg sliter med både leselyst og blogglyst for tiden skal jeg prøve å blogge litt i jula også. Liker ikke at ting står stille. I hvert fall ikke altfor lenge. Livet mitt står mer enn nok stille fra før så vil ikke at alt skal stoppe helt opp.

Og jeg håper at noen kommer med noen råd til hva dere gjør når dere har både dårlig leselyst og dårlig blogglyst? Hva gjør dere for å komme over den kneika? Jeg har ikke mange andre hobbyer, så når jeg ikke blogger eller leser blir jeg nærmest apatisk for jeg sliter alltid med å finne på ting selv hva jeg kan gjøre. Var flinkere til å kjede meg og finne på noe da jeg var yngre. Så hva gjør dere for å få leselysten og blogglysten tilbake?

10 kommentarer:

 1. Håper mange svarer på spørsmålet ditt Ina, for jeg har opplevd "lesetørke" for første gang på mange år. Jeg ble bitt av strikkebasillen, og nå kommer jeg ikke igang med lesingen igjen. Leser "litt" men ikke på langt nær så masse som jeg pleier. Bloggingen går det også trått med, og jeg har ikke besøkt andre blogger nesten hele desember. Jeg savner "vennene" mine, men jeg orker bare ikke. Håper på mange gode råd, så jeg titter innom deg igjen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo takk, for det. Jeg leser litt hver dag jeg også selv om jeg har lesetørke, men som med deg blir det ikke mange sidene. Det blir ikke samme flyten, hvis du skjønner. Så vi får håpe at vi kommer ut av denne "knipen", hehe ...

   Slett
 2. Anonym19:39

  Julestemning har jeg ikke hatt på flere år til tross for at jeg har barn og gjør de tradisjonelle førjulstingene. Ikke godt å si hvorfor det er slik. Jeg sliter litt med liten blogglyst for tiden til tross for at jeg har innlegg hver dag på grunn av kalenderen, men ikke enkelt å vite hva man skal fylle innleggene med når man ikke leser noe særlig om dagene og dermed ingen omtaler å skrive heller. Her er det ikke lysten men tiden som ikke strekker til. Føler det er stille i blogglandia, få som legger ut egne innlegg og få som besøker blogger og enda færre som legger igjen kommentarer, så kanskje det er flere som har det sånn om dagene. Ikke godt å si. Har slitt med dårlig lese og blogglyst og da har jeg hatt en pause fra begge deler. Kanskje viktig å finne en bok man vet man kommer til å like eller rett og slett lese om igjen en bok man liker godt. Noe særlig mer fornuftig har jeg ikke å si akkurat nå, som Tine håper jeg du får mange gode råd på veien, for det er kjedelig å bli "rammet" av dette.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har ikke hatt julestemning på flere år jeg heller, er hverken spent eller oppglødd, hehe,men feirer jul bare fordi det er en tradisjon. Jeg prøver å legge ut blogginnlegg jevnlig selv om det er jul nå, og legger ut tre-fire innlegg i uka. Det må jo være nok?:) Prøver også å blogge de dagene jeg ikke føler for det.
   Det er ikke noe galt med bøkene jeg leser i nå, spesielt ikke Fjellets skygge så det er ikke noe galt med lesestoffet heller, så vet ikke hvorfor det har blitt slik. Men har opplevd det minst to - tre ganger tidligere i år så det har ikke noe med jula å gjøre heller, hehe:)
   Takk for tips så langt og så får vi håpe at vi kommer oss ut av dette :)

   Slett
 3. Jeg leser vel hele tiden et eller annet, men det hender rett som det er at ting ikke fenger nok, eller jeg har hodet fullt av så mye annet, er trøtt e.l. og da blir det trått. Løsningen er som regel noe lettlest, men som likevel er fengende, kanskje en god krim eller noe annet med intensitet og dramatikk. Jeg begynte på Slekters gang av Jan KJærstad i helga, og den fenger, og den har jeg lyst å fortsette å lese- har flere påbegynte bøker som jeg mistet litt drivet på, så de får bare ligge.
  Så tipset er vel, finn noe annet du liker, og la det du har startet på som ikke fenger, ligge. Eller les aviser, tidskrifter, se en film etc..

  Angående blogging, så tenker jeg at det går opp og ned. Ofte tvinger jeg meg til skrive noe og da kommer det ofte av seg selv.. Jeg må bare åpne innlegget og starte...

  Lykke til med motivasjonen, den kommer nok igjen..:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg leser hele tiden jeg også selv om jeg havner i en slik periode, det er bare det at det blir bare ikke det samme flyten og det blir bare noen få sider av gangen.
   Jeg prøver også å blogge de dagene jeg ikke føler for det for jeg liker ikke at ting står stille altfor lenge. Da får jeg dårlig samvittighet, og jeg ligger etter med ting og jeg er en person som liker å få ting gjort.Av og til er det lettere å skrive enn å lese. Som oftest kommer skrivingen selv enn lesingen og omvendt, det skjer i periodevis. Jeg er litt snål skjønner du:) Håper bare jeg får den samme bloggløden igjen:)

   Og tusen takk for det. Håper at motivasjonen kommer tilbake jeg også, skaffet meg noen julehefter på lørdag og jeg får lese i dem, og skrive om dem til tegneseriespalten. Som en begynnelse på å få leselysten tilbake. Kanskje det virker:)

   Takk for gode tips:)

   Slett
 4. For meg så virker det som det hjelper med bøker man faktisk kan lese ut på en kveld eller noe sånt. Jeg sliter også med lesingen om dagen og har funnet ut at tegneserier og korte bøker er lettere å lese da. Bloggingen er det verre med, der trenger jeg tips også. Har absolutt bøker å skrive om, men klarer liksom ikke helt å sette igang med noe.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sånt som skjer, dessverre, at gnisten forsvinner, men før har den alltid kommet tilbake og det håper jeg at den gjør nå også. Har bestemt meg for å begynne å lese litt i juleheftene mine som jeg kjøpte forrige helg for å øke på leselysten og så anmelde dem. Bloggingen sliter jeg med, men som Anita sier så hjelper det ofte å begynne å skrive og da går det som oftest av seg selv. Det har vært dager jeg har ikke orket å tenke på blogging en gang, men så har jeg bare begynt og på et punkt går det av seg selv. Så bare prøv å blogge litt selv når du ikke føler for det, det skal jeg også være flinkere med.

   Ellers takker jeg for gode tips og at dere tok dere tid til å svare. Det settes pris på. Skal lese litt tegneserier i noen dager, så får jeg gå løs på bøkene. Jeg liker Fjellets skygge som jeg leser i nå, men av og til trenger man noe annet. Så det er ikke noe galt med bøkene jeg leser i, i hvert fall ikke med Fjellets skygge. Så får lese tegneserier en dag og kanskje da gå løs på bøkene igjen:)

   Slett
 5. Rolfsønns tips er en av tingene som fungerer for meg. Ellers så hender det jeg setter meg ned, leser noen sider i forskjellige bøker, så velger jeg meg den boka jeg føler fenger mest akkurat da. Selv har jeg tatt julefri fra bloggingen, og har ikke dårlig samvittighet for det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Brukte å ta julefri fra bloggingen før i tiden, men i og med at jeg ikke er en juleperson, og liker å være i gang med noe, så liker jeg å holde bloggen litt i gang også:) Som sagt så liker jeg ikke at ting står stille for livet står stille mer enn nok fra før, og jeg er en person som liker å ha noe å gjøre:)

   Leser litt i julehefter nå i håp om å få leselysten til bøker tilbake igjen:) Så takk for alle tips fra deg og resten. Det settes pris på skal dere vite:)

   Slett