24. mai 2012

(Boktema) Min favorittforfatter på H!

Det er torsdag igjen og det har vært en laaaaaaaaaaaaang uke. Det har vært den store, umotiverte uken som jeg kaller det. Har bare vært daff og irritabel. Håper det går over.  Jeg er lei av å være lei (om dere skjønner hva jeg mener?) Glad jeg også endelig får en langhelg snart. Det er på tide!

Anettes boktema i dag er favorittforfatter på H, og min er denne kvinnen.


MO HAYDER


Og hvorfor? Fordi hun er et råskinn til å skrive og jeg digger krimbøkene hennes. De er mørke og herlige. Jo Nesbø og fictionkarakteren hans, Harry Hole, kan bare gå og legge seg. Hayders etterforsker, Jack Caffery er mye, mye tøffere!

Av Mo Hayder har jeg lest: 

Fuglemannen


Kuren

 Tokyo

 Virkelig gode krimbøker som jeg ble oppslukt av. (Tokyo er en bok uten Jack Caffery forresten)

Jeg har ikke lest flere av Hayder ennå, men har to uleste bøker som venter på meg og som jeg gleder meg til å lese. Og det er. 


Ritual (Jack Caffery roman)

Pig IslandLiker du mørk, realistisk, dyster og smågrotesk krim, så anbefaler jeg gjerne Mo Hayder! Det er en stund siden jeg har lest noe av henne nå, men jeg husker bøkene jeg har lest av henne temmelig godt ennå! Og jeg føler det er snart på tide å lese en Hayder bok igjen. Jeg digger skrivemåten hennes!


10 kommentarer:

 1. Takk for flott forfattertips:) Har ikke lest noe av denne damen og jeg skjønner det er noe jeg burde prøve meg på:)Kos deg med langhelg, håper det hjelper på humøret:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Anbefaler henne veldig hvis du liker krim:) Hun skriver skikkelig bra!
   Kos deg med langhelg du også!:)

   Slett
 2. Åh, Mo Hayder er herlig grotesk (selv om enkelte skildringer blir litt for mye for sarte lille meg ;-) He he). Jeg har bare lest Fuglemannen og Kuren, men jeg skal jammen lese de andre etterhvert også.

  Nyyyyyyyyyt langhelgen, Ina, det har du fortjent :-) Klem, klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg syns bøkene hennes er herlige og at en kvinne skriver så grotesk er bare herlig!:) Gleder meg til å ta fatt på flere av bøkene hennes i fremtiden!
   Ha en fin langhelg du også, Silje! Ikke jobb for mye med oppgaver:)

   Slett
 3. Vurderte Mo Hayder jeg også denne gangen, men har et litt ambivalent forhold til henne fordi det er helt på kanten-groteskt. Jeg har også bare lest Fuglemannen og Kuren der jeg såvidt kom meg gjennom den siste fordi den var så grusom. Tross dette skal jeg definitivt lese mer av henne og er mest fristet av de enkeltstående titlene som Tokyo og den siste Hanging Hill.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg syns det er herlig at hun skriver grotesk og tar opp viktige og brutale temaer. Syns det er bra at hun våger det og bøkene hennes er jo så fengende! Hun har en fortellerstemme som er besettende.

   Slett
 4. Tusen takk for forfatter tips! Har ikke lest noe av denne damen enda... Ha en strålende dag:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da har du virkelig gått glipp av noe, Beathe! Anbefaler bøkene hennes på det varmeste!:)

   Slett
  2. Jeg har hanging hill liggende men ikke lest enda, så jeg forstår jo at jeg må få lest den snart da.

   Slett
 5. Det er så sjeldent jeg velger krim når jeg skal lese og går tydeligvis glipp av mang en bra bok, som fra denne forfatteren jeg ikke har hørt om - takk for tips
  :)

  SvarSlett