5. april 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Knust av Karin Slaughter, In Darkness, Shadows Breathe av Catherine Cavendish, De dødes tjern av Andre Bjerkè, The Stand og Later av Stephen King, House of Leaves av Mark Z. Danielewski, er fra egen boksamling
 
 


 Bøker som ble lest i forrige uke:

Knust - Karin Slaughter
In Darkness, Shadows Breathe - Catherine Cavendish
De dødes tjern - Andre Bjerké

Antall leste sider:

531 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Estragons historier 2: Himmelmannen - Gaute Heivoll & John Kenn Mortensen

Bøker som skal leses nå:

🕮 Gjestelisten - Lucy Foley
🕮 Heksejakt - Max Seeck
🕮 House of Leaves - Mark Z Danielewski
🕮 The Stand - Stephen King

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Later - Stephen King
⃞   Lyst mørke - Geir Jacobsen

Natt til mandag i forrge uke leste jeg ut Knust av Karin Slaughter. Kommer ikke til å skrive om den nå siden anmeldelse av den kommer i en av de førstkommende dagene, og den har blitt nevnt en del ganger før. Vil gjerne unngå så mange gjentakelser som mulig. Men likte den veldig godt og kommer til å lese enda mer av Slaughter. Det er i hvert fall sikkert.

Lørdag leste jeg ut In Darkness, Shadows Breathe av Catherine Cavendish. Enda en forfatter jeg har fått sansen for. Hun skriver ikke originale konsept, men det er språket som løfter det hele, og stemningen. Carol er en ung kvinne. Det eneste faste hun har i livet sitt er jobben. For et halvt år skal hun passe på leiligheten til eierne mens de er i utlandet på grunn av en jobbkontrakt. Hun skal sørge for at ting er i orden til de kommer tilbake. Bortsett fra jobben, er hun ensom uten familie eller venner. Etter å ha overtatt leiligheten, merker hun rare ting. Hun ser skygger, og opplever skremmende ting, og den fysiske helsa begynner å bli ustabil. Er dette bare ting som hun innbiller seg? Gjennom noen andre får hun vite at bygget hun bor i, bærer på en mørk fortid.

Vet godt at det høres ut som en typisk historie, men den er ikke utført på en typisk måte.

Jeg leser fremdeles Heksejakt av Max Seeck, som er en småstor bok, men har ikke mye igjen og liker den så langt. Den er ikke original eller imponerende, men liker stemningen, at det okkulte tas opp som alltid er et fascinerende tema og at dette er en mørk krim. Typisk med flørting i politimiljøet som er blitt brukt mange ganger før til det kjedsommelige, men bortsett fra det, er dette en god bok.

Den er om en kjendisforfatter som er på turné for å møte sine trofaste lesere. Men han får en trist telefon om at hans kone er død. Hun er funnet død på en morbid måte i deres luksushjem. Metoden virker kjent fra en trilogi han har skrevet, og politiet frykter flere ofre.

I går begynte jeg å lese Gjestelisten av Lucy Foley. Har ikke lest noe av henne før, men har lagt merke til navnet. Har sett denne litt på YouTube, og har sett den har fått noe blandede meninger, så får se hvilken side jeg lander på. Den positive eller negative. Er alltid interessert i bøker som får mange forskjellige meninger, og det har denne fått.

Jeg vet ikke så mye om den ennå siden selve handlingen ikke har kommet ordentlig i gang, men det er om et ungt par som virker å være styrtrike, som inviterer til bryllupsfest på en irsk øy. Øya har sine værutfordringer, mange stormer som ofte fører til strømbrudd. Noe de håper ikke skjer på selve bryllupsdagen. Gjestene blir nervøse da de plutselig blir avbrutt i feiringen av et redselsskrik. Er noen i ferd med å bli myrdet? Dette er en slags lukket rom mysterie, bare at det er et lukket rom mystierie på en øy. Jeg liker det konseptet av og til for det har sin sjarm, men for tidlig å si om jeg liker boka eller ikke.

Fra skjærtorsdag til første påskedag leste jeg De dødes tjern av Andre Bjerké. Har hatt den boka som fast tradisjon hver påske siden ungdomsskolen. Synes ikke det er verdens beste krimbok, men det er den eneste boka som gir litt påskestemning. Liker konseptet, at det er både humor og litt uhygge. Blandingen av virkelighet og overtro. Tror handlingen er såpass kjent at jeg trenger ikke å nevne det. Jeg liker både boka og filmen. Unngår nyversjoner, for skjønner ikke helt vitsen med nyversjoner. De er for det meste bare repeterende og fører ikke med noe nytt.

I dag begynte jeg med monsterboka The Stand av Stephen King. I likhet med House of Leaves av Mark Z. Danielewski, kommer jeg iikke til å nevne mye om disse bøkene hver uke, når det gjelder handling og mening, for det er bøker jeg bruker tid på og sparer heller slike ting til anmeldelsene, når det gjelder store bøker. For vil ikke skrive nesten det samme hver uke, når det er bøker man bruker lang tid på. Det blir litt masete.

Blir nok ferdig med både Heksejakt og muligens også Gjestelisten i løpet av uka, og da blir neste bøkene på listen: Later av Stephen King og Lyst mørke av Geir Jacobsen. Later er Stephen Kings nyeste bok og Lyst mørke kom også ut tidligere i år. Så det blir litt gammelt og nytt i denne uka, også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar