13. november 2014

Siste fangst(13)

Nå er det fryktelig lenge siden jeg oppdaterte Siste fangst - spalten. Jeg ser at jeg har ikke oppdatert den siden i begynnelsen av september, og det er allerede lenge siden. Som sagt er dette ingen skrytespalte, men liker å holde oversikt for min egen del over bøker jeg har fått i det siste. Den er mest interessant for min egen del. Jeg liker å holde litt orden i tingene mine. Sånn er det bare.

Alle bøkene i dette innlegget har jeg fått fra forlag. Jeg trenger ikke å kjøpe bøker selv for tiden for vil jo lese alle bøkene jeg får, (men leser selvfølgelig bøker ved siden av som jeg har kjøpt tidligere).

Så dette er altså bøkene jeg har fått siden begynnelsen av september og frem til nå:Fra øvrste bunke (beklager at titlene er utydelige, men prøvde å ta bilde med mobilen både med og utenb blitz, men kom jeg for nære ble bare titlene blendet. Gjorde så godt jeg kunne, men som sagt, jeg er ingen fotograf).

Nøkkelen - Mats Strandberg & Sara B. Elfgren (Gyldendal) Leser nå
Billie Ve - Julia Kahrs (Gyldendal) Lest & anmeldt
Barfotdronningen - Ildefonso Falcones (Bazar) Lest & anmeldt
Råta (Ravneringene, #2) - Siri Pettersen (Gyldendal) Lest & anmeldt
Fangirl - Rainbow Rowell (Pantagruel) Lest & anmeldt
Marmor - Toril Brekke (Aschehoug) Lest & anmeldt
En dør på gløtt - Marianne Grung Farsund (Comino) Lest & anmeldt
Trollskallen - Alexander Løken (Cappelen Damm) Lest & anmeldt
Vinterfolket - Jennifer McMahon (Bazar) Lest & anmeldt
Nærmere titt på bunken til venstre


Kaoshjerte - Lise Forfang Grimnes (Aschehoug) Skal lese
Dødspakten - Tom Kristensen (Aschehoug) Skal lese
Her lå Tirpitz - Ingrid Storholmen (Aschehoug) Skal lese
Og hjerte mitt bare - Elen Betanzo (Gyldendal) Skal lese
Du og jeg ved daggry - Glenn Ringtvedt & Sanne Munk Jensen (Gyldendal) Skal lese
En overflod av Katherines - John Green (Gyldendal) Skal lese
Hvit som snø - Salla Simukka (Gyldendal) Skal lese
I morgen er alt mørkt - Sigbjørn Mostue (Cappelen Damm) Skal lese
Begravelsesriter - Hannah Kent (Schibsted) Skal lese
Å våge livet en gang til - Per Arne Dahl (Schibsted) Skal lese
Soloppgang - Victoria Hislop (Schibsted) Skal lese
Nærmere titt på bunken til høyre


Ruby Redfort: Trekk pusten for siste gang - Lauren Child (Mangschou) Skal lese
Joyland - Stephen King (Schibsted) Skal lese
Måneglasset - S.E. Grove (Schibsted) Skal lese
Morfar. Hitler og jeg - Ida Jackson (Aschehoug) Skal lese
Guinness world records 2015 (Schibsted) Skal lese
Nemi - Lise Myhre (Egmont Kids Media Nordic AS) Skal lese
Lykkeravnene - Paul Durham (Aschehoug) Skal lese
Jellicoe Road - Melina Marchetta (Heinesen) Skal lese
Søt jente 13 - Liz Coley (Pantagruel) Skal lese
Rovdyret - Jan - Erik Fjell (Juritzen) Skal lese
Nøkkelmakeren - Gert Nygårdshaug (Juritzen) Skal lese
Jeg sluttet å telle dager - Caterina Cattaneo (Juritzen) Leser nå


Zelda: Jenter som kommer - Lina Neidestam (Egmont) Skal lese

Av Egmont har jeg også fått en Nemibok (som dere ser på en av listene ovenfor) som skal vurderes og et ukjent tegneseriehefte. Så det skal selvfølgelig leses. Så som dere ser, leser jeg ikke bare bøker.

Artig at jeg har begynt å få litt tegneserier også.  Jeg leser jo tegneserier innimellom og i forrige måned ble jeg Donald abonnement (valgte å betale helårsabonnement) for jeg ble så lei av at jeg aldri fant Donaldblad i butikkene. Liker Donald for han minner mye om meg selv. Han har en stor dose uflaks, og temperament. Sådan er vi temmelig like.

Så her leses det hver dag. Skulle ønske at jeg kunne lese enda fortere, men leser så mye som mulig og vil bare at dere skal vite at jeg leser alle bøker jeg får. Selv om det virker som det tar lang tid i blant, så er ingen av bøkene glemt. De venter bare tålmodige på sin tur til å bli lest:)

Så dette er bare en kort oppsummering på hva jeg har fått i det siste og et lite takk til forlagene. Bøkene settes pris på og håper fortsatt på et godt samarbeid fremover. Det er dette som holder meg oppe om dagene for tiden og som gir meg noe å gjøre. Livet som sykmeldt og arbeidsledig på ubestemt tid er ingen spøk. Derfor er det kjekt med mye lesestoff.

6 kommentarer:

 1. Oi! :-) Det var litt av en haug! (Men når jeg titter bort mot min skal lese haug så er den vel knapt noe mindre). Jeg skrev nettopp på bloggen min at istedenfor å klage over at jeg har for mange bøker jeg ikke har lest skal jeg glede meg over alt jeg har å lese. Det gjorde haugen straks litt "vennligere" :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Skjønner hva du mener, men blir glad for hver eneste bok jeg får:) Samtidig gir det meg noe betydningsfullt å gjøre og det gir dagene mine mer mening. Og å lese bøker er slett ikke det dummeste man kan gjøre:) Og det er jo bedre å ha for mange bøker enn for lite for oss bokelskere. Skal ta meg en tur innom bloggen din nå. Har ikke vært innom så mange blogger de siste dagene for formen har vært litt shabby. Vil gjerne bytte hodet og kropp med hvem som helst:)

   Slett
 2. Og for en haug! Jeg er litt misunnelig - og glad på dine vegne fordi du har så mye kult å lese på i vinter :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Man går ikke tom for lesestoff, gitt, men godt er det:) Og takk for det:) Regner med at du også får mye spennende å lese fremover, skal du se. Og jeg prøver jo å lese bøker jeg har kjøpt selv tidligere ved siden av. Opptatt av å gi bloggen bredde og variasjon:)

   Slett
  2. Mellom bokstablene er fortsatt en bitteliten bokblogg. Jeg får et par bøker i måneden og blir like barnslig glad hver gang :)
   Dessuten må jo noen av oss holde liv i bokkilden og ebay også :)

   Men det er jo kult at du får så mange. Hvordan velger du?

   Slett
  3. Jeg begynte ikke å få bøker før etter å ha blogget i fem år, først da begynte jeg å få bøker fra forlag. Så man må jobbe for saken og jobbe seriøst og jevnlig. Så det tok lang tid før jeg begynte å få bøker mot å skrive ærlige anmeldelser. Så ting skjer ikke over natten. Man må jobbe for det:) Det er sånn det har funket for meg:) Det begynte med at jeg beskjedent å spørre noen forlag om jeg kunne få noen leseeksemplarer mot en ærlig anmeldelse og senere har jeg også fått veldig mange bøker som jeg ikke har spurt etter, men som jeg også selvfølgelig leser. Setter jo pris på alle bøker jeg får og er stort sett altetende. Så det er bare koselig at det kommer bøker:)

   Jeg holder jo litt liv i De norske bokklubbene (bokklubben.no) som jeg fortsatt er medlem i, men kjøper og bestiller ikke så mye som før. Men har mange uleste bøker stående i hylla som jeg har kjøpt selv (jeg bodde nesten i bokhandler før i tiden) ... som jeg leser ved siden av bøkene som jeg får av forlagene.

   Hvordan jeg velger hvilke bøker jeg skal lese som jeg får? Jeg tar det i kronologisk rekkefølge som de kommer i hus. Enklest på den måten og sikkert en tvangstanke jeg har:)

   Slett