29. juli 2016

Helgelektyre(152)


Stille som i graven - Mary Higgins Clark
Fergen - Mats Strandberg
The Gunslinger (The Dark Tower, #1) - Stephen King

Forrige torsdag leste jeg ut I Am Number Four av Pittacus Lore og den likte jeg ikke noe særlig, så den er jeg glad jeg er ferdig med (ikke meningen å være en kresen leser, men det har jeg alltid vært), men mer om det i anmeldelsen. Rett etterpå begynte jeg på Stille som i graven av Mary Higgins Clark. Henne er det lenge siden jeg har lest noe av. Leste mye av henne før så jeg trengte vel en pause. Man trenger en pause fra alt av og til. Sånn er det bare. Bøker jeg har lest av henne tidligere er: Et skrik i natten, Lille Lizzie vender tilbake, Hvor er du nå? og I gaten hvor du bor. Den jeg liker best av henne så langt er: Et skrik i natten. Den var tvers gjennom uhyggelig.

Og i natt rundt kl. 03:30 ble jeg ferdig med Huset ved innsjøen av Kate Morton. Det var ikke meningen å bruke så lang tid på den, men noen bøker trenger mer tid enn andre, og jeg likte den godt. Men synes ikke det er Mortons beste. Bøker jeg har lest av henne tidligere er: Tilbake til Riverton og En svunnen tid, og må si jeg liker En svunnen tid av henne best. Huset ved innsjøen var også veldig stemningsfull, men nådde ikke helt opp til En svunnen tid.

Siden jeg lider av søvnmangel begynte jeg like så godt på en annen bok etter at jeg ble ferdig med Huset ved innsjøen, og da startet jeg på Fergen av Mats Strandberg. Har lest bøker av ham før. Han skrev tidligere Engelsfors trilogien sammen med Sara Elfgren. Det er en av de bedre ungdomstrilogiene jeg har lest. Bøkene fra den trilogien er: Sirkelen, Ild og Nøkkelen. Denne gang skriver han alene, så får se om Fergen er spennende eller ikke. Omslaget ser spennende ut, men man skal ikke la seg lure av bokomslag heller:)

Jeg skal også fortsette med The Gunslinger av Stephen King (min store forfatterhelt). Har ikke mange sider igjen. Og må nok dessverre vente litt på å lese bok to i serien, for jeg bestilte den i går, og må vente noen dager før den kommer.

Neste bok på leselista er Nattens stemme av Nora Roberts, men tviler på at jeg rekker å begynne på den i helga.  Vi får se:)

Har dere lest noen av disse bøkene og hva leser dere i helga?

Ukas låt: Save me av Thirty Seconds to Mars11 kommentarer:

 1. Jeg har lest mange av Mary Higgins Clarks bøker tidligere, både på engelsk og norsk, men "Stille som i graven" har jeg ikke lest. Hadde litt "dilla" på bøkene hennes en periode, mange av dem er veldig spennende. I samme periode leste jeg også en del bøker av Joy Fielding som skriver mye i samme sjanger som Clark. Ønsker deg en fin helg! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg var som deg og var dilla på bøkene hennes jeg også en periode. Men nå har det gått så mange år at jeg tenkte jeg ville lese flere av henne igjen, siden det er lenge siden sist.

   Jeg har lest noen få bøker av Joy Fielding, men må si jeg foretrekker Mary Higgins Clark hvis jeg måtte velge mellom de to. Mary Higgins Clark skriver kanskje enkelt, men bøkene hennes kan være stemningsfulle og av til gufne:) Hennes bøker er eklere enn Joy Fieldings bøker.

   Det samme ønskes deg:) God helg og god lesing:)

   Slett
  2. Du har nok kanskje rett i at Mary Higgins Clark er hakket hvassere en Joy Fielding :) Er en stund siden jeg har lest bøkene deres, men har mange av dem fortsatt stående i bokhylla.

   Slett
  3. Hadde ikke lest noe av Mary Higgins Clark på mange år jeg heller og tenkte at det var på tide pluss at det var en av bøkene fra Sommerlesing 2016 innlegget mitt, hvor jeg valgte ut hva slags bøker jeg har tenkt å lese fra 4. juni til 4. august og se hvor mange av bøkene jeg rakk å lese pluss at jeg leste bøker fra forlag ved siden av. Så da tenkte jeg at det var lenge siden jeg leste noe av henne. Sommerlesing 2016 består av bøker som lenge har vært på hylla:) Mary Higgins Clark er ikke så verst. Det er vel en guilty pleasure:) Har ikke hatt så mange guilty pleasures i voksen alder for slike bøker var lettere å finne da man var barn/ungdom, synes jeg. Så da er det greit med slike bøker av og til:)

   Slett
  4. Jeg har lest flere av bøkene til Mary Higgins Clark flere ganger, og synes de er leseverdige i aller høyeste grad. Har hatt mye glede av forfatterskapet hennes, og kjenner jeg får lyst til å lese de igjen. Så da har vi en en guilty pleasure til felles;)

   Slett
  5. Ja det er beskrivelsen på bøkene hennes. Det er en guilty pleasure, såkalt kosekrim:)

   Slett
 2. Jeg leser i et annet innlegg at ditt innlegg om filmatiseringen av Rosemary's Baby er "forsinket" - ser frem til det. Ellers synes jeg at Tilbake til Riverton var en god bok. En svunnen tid leste jeg på engelsk, det ble ikke den helt store leseopplevelsen siden det var så mange ord jeg ikke fikk betydningen av. Ellers tenkte jeg på deg når jeg ser reklamen for Sommer i P2 med Herborg Kråkvik på søndag. Tenker på meg selv også. Jeg har et litt ambivalent forhold til jula og sommeren siden man er programforpliktet til å være lykkelig. Derfor skal jeg høre på programmet. Jeg er ikke like glad i høsten som deg, men jeg liker årstiden bedre og bedre. Jeg leser om disse amerikanske presidentene, og en bok skrevet av Virginia Woolf. Gleder meg til å bli ferdig med bøkene selv om det er interessant nok.

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper å få til Rosemary's Baby innlegget der jeg sammenligner boka og film på søndag hvis ikke må jeg forskyve det til neste uke. Jeg mener ikke at forsinket er utsetting, men var lenge usikker på hvordan jeg skulle sette opp innlegget, for det er et uvant område å bevege seg på, men samtidig interessant å gjøre noe nytt, men vær tålmodige med meg. Jeg jobber med saken. Håper å få det ferdig til søndag ellers blir det neste uke. Det er ikke glemt:) Kommer til å lage flere slike innlegg med andre filmatiseringer også for det er greit å gjøre noe annerledes av og til, ikke bare gjøre det samme:)

   Synd du ikke likte En svunnen tid:/ Det er min favoritt av Morton og syntes den var svært stemningsfull og mystisk. Synd at du ikke likte den, men synes også at det er interessant med delte meninger;)

   Morsomt at du tenker på meg av og til:) Tror jeg er allergisk mot lykke av en eller annen grunn. Synes lykke og slike ting er ting er oppskrytt. Tror jeg aldri blir en person som kommer til å gå rundt å nynne/synge for å si det sånn:) Kan man ikke bare være den man er uten at man hører hele tiden at man skal være lykkelig? Jeg er monoton og kan ikke noe for det;)

   Jeg har ikke lest noe av Virgina Wolf ennå, men har en bok av henne som jeg må prøve meg på og som har stått lenge ulest i en av bokhyllene. Og kult at du leser om amerikanske persidenter:) Selv har jeg bestilt en bok av Donald Trump som jeg skal lese i august til tross for at han bare er presidentkandidat. Synes han er sær, mystisk og noe morsom.

   Kos deg med lesingen og skjønner følelsen over å bli ferdig med noen bøker. Har det sånn selv til og med bøker man liker så er det av og til godt å bli ferdig:)

   Slett
  2. Det ser ut til at jeg blir nødt til å sette Rosemaryinnlegget som mål til neste uke for det blir for liten tid. Jeg har bare kommet halvveis i innlegget og mangler litt finpussing. Beklager at det tar tid, men det blir:)

   Slett
 3. Artig å se at Huset ved innsjøen holdt deg våken så lenge, og at du likte boken godt. Jeg brukte også lang tid på den, men romanen var så bra at det var bare et pluss. Ønsker deg en spennende helg med Mary Higgins Clark

  SvarSlett
  Svar
  1. Nja, jeg sover så lite ellers at jeg til og med leser bøker som kjeder meg så sent på natt:) Kan ikke noe for det. Jeg sover lite og da utnytter jeg tiden på å lese istedet for å prøve for det er bortkastet tid:)

   Jeg ga Huset ved innsjøen terningkast 4, men dog en sterk firer:) Og det er jo over gjennomsnittet så jeg likte den godt:) Det gjorde heller ikke noe at jeg brukte mer tid på den, for noen bøker krever det;)

   Hehe, takk for det. Mary Higgins Clark er en gammel favoritt (ikke bedre enn Stephen King selvsagt) og fikk lyst til å lese bøker av henne igjen:)

   Ønsker deg også en spennende lesehelg:)

   Slett