13. august 2010

Fossefall 20: Kjennemerket av Jorunn Johansen - bokserien er nå over 1 million i opplag. Det er vel ikke så rart?

Amalie myste nedover kjerreveien.
Det var vanskelig å se hvem som kom. Solen stakk i øynene. Hun vaklet da hun oppdaget en mann med lyst hår som kom ridende mot henne. Hun kunne ikke se ansiktet hans tydelig, men han var kraftig, og håret hans duvet i vinden.
Hun så lenge etter rytteren før hun snudde seg for å gå tilbake til gården. Hvorfor skalv hun slik i bena? Hvorfor banket hjertet så hurtig?


Originaltittel: Kjennemerket
Forfatter: Jorunn Johansen
Sjanger: romanserie, overtro, kjærlighet
Antall sider: 254
Utgitt: 2010
Lesetid: 5 dager


Bakpå: Amalie får et mystisk brev i hendene. I det hevder den kappekledde at en besettende ondskap gjorde ham til drapsmann. Brevet slutter med en advarsel om at det ikke er over …
Sigmund har oppført seg svært underlig den siste tiden, og da Amalie finner dagboken til Elise, moren til Ola og Sigmund, får hun innsyn i en skremmende hendelse fra barndommen deres.
Beretningen får det til å gå kaldt nedover ryggen hennes.

Oppsummering: Amalie er trist for tiden. Hun savner en mann som kan passe på henne og gården, men kjærlighetslivet er langt i fra enkelt. Dessuten er hun redd for at Sigmund fremdeles er i nærheten. Hun er også lei av å føle seg trist. Hun savner Ola voldsomt, spesielt når hun får se en rytter som er svært lik ham. Det fremkaller savnet etter ham sterkere enn tidligere. Vi følger også hennes søster, Karis kamp mot Hans som visstnok skal være utro. Vil disse søstrene oppleve lykke igjen? Og hva med Edna? Kommer hun til å overleve båtturen hvor det er flere passasjerer som har blitt syke og dødd av den farlige sykdommen?

Ettertanke: Aller først må jeg gratulere forfatteren med bok nummer 20 (det føles ikke så lenge siden jeg leste den første boka, men tiden flyr), og at bokserien nå er over 1 million i opplag. Gratulerer så mye! Det er vel fortjent. Skjønner godt hvorfor Fossefall har mange lesere. Det er tross alt en spennende bokserie som er lett å bli avhengig av, og ikke minst glad i.

Forrige bok avsluttet svært så spennende og jeg var veldig spent på hva som ville skje videre, men heldigvis var ikke ventetiden så veldig lang. Men må innrømme at jeg likte forrige bok hakket mer, enn denne, selv om også denne var spennende på sin måte. Jeg tror kanskje jeg hadde litt for høye for å like Kjennemerket likte godt eller enda bedre enn forrige. For jeg følte at det skjedde mye mer i Den onde broren. Men for all del. Kjennemerket er for all del ikke en kjedelig bok. Nye eventyr og avslørninger får vi også i denne boka, men følte at det tok litt lenger tid denne gangen før spenningsmomentene skjedde. Syns heller ikke at slutten ble en pangbombe slik jeg hadde håpet på siden det ble veldig opplagt i følge Amalies spekulasjoner. Likevel må jeg innrømme at jeg gleder meg til neste bok. Det er alltid spennende å lese om Amalies liv og hennes valg. Og to bøker i Fossefall som kommer ut i samme måned er heller ikke noe å klage på! Neste bok kommer ut allerede 30 august og jeg håper tiden går fort frem til da mens jeg koser meg med andre bøker.

Høydepunkt: Starten på boka, Amalies spekulasjoner og hemmelige funn er veldig spennende deler og gjør til at det blir spennende å følge Fossefall videre.

Lavpunkt: Tror nok jeg hadde litt for store forventinger til denne fortsettelsen, siden forrige bok avsluttet så spennende. Men for all del. Fossefall er en fornøyelse å lese!

Terningkast: 4

2 kommentarer:

 1. Hei ;-)

  Så flott omtale av bok 20. Tusen takk! Morsomt at du fortsatt henger med i serien. Det setter jeg veldig pris på.
  I bok 20, syntes jeg at jeg måtte ha med mer kjærlighet og rolige partier hehe ... Amalies spekulasjoner og tanker :smile: Men jeg lover deg mer spenning etterhvert som bøkene kommer ut nå - ispedd med andre ting som hører til :mrgreen:

  Ønsker deg en flott kveld!

  Hilsen Jorunn

  SvarSlett
 2. rufsetufsa23:59

  Hei Jorunn!
  Lenge siden je har hørt noe fra deg og beklager for litt forsinket svar. Sliter litt med tregt nett for tiden, men håper det ordner seg snart.
  Selvsagt henger jeg fremdeles med i serien for den er kjempespennende! Jeg må stadig vite hva som skjer med fossefallgjengen videre :) Jeg liker både den overnaturlige delen og den rolige delen, men må innrømme at jeg liker de overnaturlige partiene best, selv om jeg skjønner at de ikke kan være med hele tiden :) Og håper det blir flere bøker i serien fremover, så det er bare å fortsette å skrive ;)

  Ha en flott helg du også, og ikke minst helg! :)

  SvarSlett