14. desember 2023

Julehefter 2023 - del 4 og den siste

 Eksemplar fra Egmont Kids Media Nordic AS, mot en ærlig anmeldelse



 
 
Julefruer av Lindell & Ragde 71 sider

Vårt fineste julehefte

De morsomste og vakreste fortellingene

 

To kjente forfattere og som har vært gode venninner i flere år, deler personlige tekster og humoristiske innslag, både hver for seg og sammen. Det er også litt om matlaging, og sitater fra barn. Så her er det både litt humor og alvor. Har lest bare en bok av Ragde, og mange bøker av Lindell, spesielt de om Cato Isaksen. Det kan også hende at det er en krimnovelle med ... Jeg avslører ikke noe.

En fin liten samling med korte noveller og man får vite litt mer om både slekt og bakgrunnen deres.

Terningkast: 4


Julestemning av Astrid Lindgren 78 sider

Hun er nok det svenske svaret på Kjell Aukrust. Hun også har etterlatt seg mange kjente og kjære karakterer som de fleste kjenner til. Dette heftet inneholder fem fortellinger om Pippi, Emil, Bakkebygrenda, Bråkmakergata og Marikken. Kan ikke si jeg har mye forhold til Marikken, men de andre, spesielt Emil. Illustratørene er Ilon Wikland, Ingrid Vang Nyman, Björn Berg. Personlig foretrakk jeg illustrasjonene av Björn Berg som var lekne og hadde et gammeldags preg.

En novellesamling om ensomhet, utfordringer og det livet har å by på.

Terningkast: 5

 

 Juleroser 85 sider 

Juleroser er som kjent et julehefte av Herborg Kråkevik. Det har blitt et folkekjært julehefte de siste årene. Juleroser er en blanding av alt. Både noveller og sangtekster. Her kan man lese tekster av H.C. Andersen, Gaute Heivoll, Tarjei Vesaas, Kjartan Fløgstad, og mange flere. Boka er også dekorert med mange fine illustrasjoner. 

Skjønner at dette juleheftet er populært, men personlig når det gjelder julehefter, foretrekker jeg tegneserieheftene, for er ikke så glad i noveller. Det kommer jo an på hvilken sjanger og hvem som har skrevet dem. Juleheftene, altså tegneserieheftene jeg er glad i handler ikke så mye om jul, men heller nostalgi og tradisjoner.

Juleroser blir for min del en smule tørt og det er ikke helt min sjanger. Men må si at heftet har en veldig fin forside.

Et hefte med mye variasjon, nydelige og stemningsfulle illustrasjoner, men novellene tilhører kanskje en sjanger jeg ikke leser mest av til vanlig.

Terningkast: 3

 

Dette er da det siste julehefteinnlegget, og det var gøy så lenge det varte. Selv foretrakk jeg tegneseriene og noen av novellesamlingene. Morsomt å lese noeannet  enn bare bøker, av og til.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar