16. juni 2023

Helgelektyre(595)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Kommer alltid tilbake av Christina Erikson, The Coffin Path av Katherine Clements, Colourmorphia av Kerby Rosanes, The Beauty of Horror av Alan Robert og Summer Nights av Hanna Karlzon,
er fra egen boksamling



Kallmyren - Liza Marklund

Kommer alltid tilbake - Christina Erikson

En fremmed banker på din dør - Håkan Nesser


Mandag  leste jeg ut denne:


 
The Coffin Path - Katherine Clements
 
I denne boka er man langt tid tilbake i et helt annet århundre. Man blir kjent med Mercy som er en bestemt kvinne. Hun bor i huset Scarcross Hall, og huset og eiendommen rundt, er det eneste stedet hun kjenner til. Hun bor der sammen med faren og noen hjelpere. Siden faren hennes begynner å bli eldre, hjelper hun mer til med sauene og mye annet som må gjøres. 
 
En dag kommer det en mann som heter Ellis som gjerne vil ha en jobb, og håper de har behov for ham. Til tross for at Mercy er skeptisk, ansetter hun ham. Både før og etter Ellis ankomst, oppdager hun merkelige ting på stedet. Hun føler seg iaktatt av noe, mynter fra farens samling er forsvunnet og mye annet. Hun opplever en slags uhygge som ikke kan beskrives. Hun har heller ingen anelse om at faren har planer om å selge stedet for å beskytte henne mot noe. Mot hva?
 

I helga skal jeg lese videre i disse bøkene:

Kallmyren av Liza Marklund. Krim utgitt på norsk i 2023.
En frittstående oppfølger av Polarsirkelen og man møter igjen Wiking. Denne gang er han godt voksen, har to barn og barnebarn. For tretti år siden forsvant hans kone mens han datter, ble funnet. Han har aldri klart å komme over tapet. Ting blir mystisk når sønnen hans Markus har fått et brev, signert av hans mor, Helena. Det er en trussel på grunn av jobben hans. Hvordan er det mulig? Har hun vært i live all denne tiden, eller er det noen som har forfalsket brevet?
 
Kommer alltid tilbake av Christina Erikson. Krim utgitt på norsk i 2019.
Første bok i en krimserie. Den er om Elias Svensson som er kriminaletterforsker. De etterforsker to voldtekter og et mord. De er ikke helt sikre, men Svensson har en mistanke om at Josef Decker er den skyldige. De har ikke mange bevis å gå på, men Svensson vet at Decker voldtok noen da han var en ung mann. For å få et bilde av og "forstå" psykopater, tar Svensson kontakt med en forfatter som skal ha skrevet en bok om psykopater, og kjent noen personlig.


En fremmed banker på din dør av Håkan Nesser. Krimnoveller utgitt på norsk i 2023.
Denne krimboka består av tre langnoveller. Den første er om Anna som blir smånervøs av at poltiet vil snakke med hennes mann. Deres nabo, er død, og han kan da ikke være skyldig? Hun kan ikke forestille seg ham som utro. I den andre novellen er om noen som er betatt av en jente. Han tar ofte samme buss som henne, og blir svært opphengt i henne. Den tredje novellen vet jeg ikke hva handler om, da jeg ikke har kommet så langt.

Siden sist helg har jeg fargelagt/malt dette:





















Motivene er fra denne boka:

 
Colourmorphia - Kerby Rosanes
 
 










Motivet er fra denne boka:

 
The Beauty of Horror: A GOREgeous Coloring Book - Alan Robert
 

Motivene er fra denne boka:

 
Summer Nights - Hanna Karlzon
God helg.
 
Ukas låt: Awake - Godsmack

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar