19. juni 2023

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Kommer alltid tilbake av Christina Erikson, The Coffin Path av Katherine Clements, Fairy Tale av Stephen Kinog The Southern Book Club's Guide to Slaying Vampires av Grady Hendrix
, er fra egen boksamling


 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

The Coffin Path - Katherine Clements
En fremmed banker på din dør - Håkan Nesser

Antall leste sider:

415 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Nattreise - Tore Aurstad
✎  Mord og misunnelse - Ruth Ware

Bøker som leses nå:
📖 Kallmyren - Liza Marklund
📖 Kommer alltid tilbake - Christina Erikson
📖 Aftentid og morgengry - Ken Follett 
📖 Fairy Tale - Stephen King
📖 Blodmåne - Tor Arve Røssland

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Mord i Lima - Mats Vederhus
⃞   The Southern Book Club's Guide to Slaying Vampires - Grady Hendrix

Nok sommer nå. Med to uker sol er det mer enn nok, og det er jo ingen hemmelighet at jeg hater sommeren. Så venter tålmodig på høsten, men det tar sin tid.

I forrige uke hadde jeg som mål å lese ut The Coffin Path av Katherine Clements, og En fremmed banker på din dør av Håkan Nesser, og denne gang ble jeg ferdig med begge.

Forrige mandag leste jeg ut The Coffin Path av Katherine Clements som er en blanding av gotisk horror og historisk roman. Den gikk noe sakte, noe gotisk horror ofte gjør, men jeg hadde ikke noe i mot det. Likte at boka hadde familiehemmeligheter, overnaturlige elementer, og mørk/isolert stemning. Begynnelsen var noe uinteressant, men det tok seg opp etter hvert. Igjen en bok jeg ikke ble skremt av, men det blir jeg jo aldri. Når jeg leser horror er jeg mer ute etter gode historier med undertoner fremfor skremmende bøker, for har aldri blitt skremt av en bok.

I går kveld leste jeg ut En fremmed banker på din dør av Håkan Nesser. Det er en god stund siden jeg har lest noe av ham, så det var kjekt. Dette er en bok med tre krimnoveller. Alle var gode på hver sin måte, men brydde meg mest om og var mer engasjert i novelle nummer to. Personlig liker jeg ikke krimnoveller så godt, og foretrekker hele bøker i stedet. Men likevel var det god lesning.

For noen dager siden begynte jeg å lese Kallmyren av Liza Marklund som er en frittstående oppfølger av Polarsirkelen, og det skal visst være en trilogi? Den er ikke så verst, men tror jeg likte Polarsirkelen litt bedre.

Kommer alltid tilbake av Christina Erikson har jeg lest i noen netter nå, og er første bok i krimserien om kriminaletterforsker Elias Svensson. Psykopater er interessante å lese om, og er spent på fortsettelsen selv om jeg ikke er helt overbegeistret.

Jeg leste ikke videre i Aftentid og morgengry av Ken Follett eller Fairy Tale av Stephen King. Det er som nevnt bøkker jeg leser når jeg vil i, men kom meg videre i Fairy Tale i dag siden jeg prøver å bli ferdig med den innen juni. Er ikke helt begeistret over den siden det er fantasy. Jeg liker urban fantasy, men ikke ren fantasy. Jeg liker fantasy filmer og serier, men ikke spesielt fan av det i bøker.

I dag eller i morgen skal jeg begynne på en ny bok, og det er Blodmåne av Tor Arve Røssland. Det er en bok for unge tenåringer. Jeg leser gjerne horror fra alle målgrupper, så målgrupper er jeg ikke så nøye på. Dette blir min sjette bok av Røssland. Jeg ville lese den fordi konseptet virket fascinerende.

De neste bøkene på leselista, er: Mord i Lima av Mats Vederhus. Er ikke sikker på at det er helt min type krim, men skal gi den en sjanse, og den neste er The Southern Book Club's Guide to Slaying Vampires av Grady Hendrix. Det blir min andre bok av ham. Tidligere har jeg lest The Final Girl Support Group. Den ble jeg ikke spesielt begeistret over, selv om jeg liker final girl konseptet, men dette er en vampyrbok, og det er det altfor lenge siden jeg har lest.😈

Mål for denne uka er å lese ut Blodmåne siden den er såpass kort, og Kallmyren. Leser ikke fire-fem bøker i uka, så må ha noen realistiske mål.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar