15. oktober 2022

Helgelektyre(561)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Friend of the Devil av Stephen Lloyd, De fire løgnerne av Ruth Ware, The Beauty of Horror av Alan Robert og Tarot fargelegging av Alexis E. Thomson, er fra egen boksamling


 
Fremmedlegeme - Unni Lindell

Som en fremmed - Araminta Hall

Sanatorium - Sarah Pearse


Tirsdag leste jeg ut denne:

 
De fire løgnerne - Ruth Ware

Psykologisk thriller utgitt på norsk i 2018. 
Den er om Isa og tre av hennes gode venninner som møtes igjen etter flere år siden sist de treftes. De har ikke vært sammen siden den gangen de måtte slutte på kostskolen. Noe skjedde på kostskolen slik at de måtte slutte samtidig. En dag får de en tekstemelding der det står Jeg trenger deg. Det er et kodeord på at det er en slags nødsituasjon. Et lik er blitt funnet etter å ha vært forsvunnet i flere år. Og jentene som nå er voksne kvinner, er mer nervøse for for fremtiden enn noen gang. Da de gikk ppå kostskolen hadde de en lek sammen om å lyve, og den de løy til skulle tro det. Diverse løgner og troverdighet ville gi dem poeng. Lot de det gå for langt?
 
Hørte denne på lydbok. 

Lydbokinnleser: Petronella Barker  Spilletid: 13t 36m

Senere samme dag leste jeg ut denne:

 
Friend of the Devil - Stephen Lloyd

Horror som ble utgitt i år,
Sam er krigsveteran og nå er han forsikringsetterforsker. Han befinner seg nå på en internatskole fordi en gammel og betydingsfull bok med forskjellig heksekunst er forsvunnet fra safen i biblioteket. Internatskolen er for det meste for rike studenter, og mens Sam er der, skjer det grufulle ting og studenter forsvinner.


Krim utgitt i høst.
I de siste dagene har jeg lest Fremmedlegeme av Unni Lindell. Det er den andre boka om Snø, eller Lydia Winther som hun egentlig heter. Etter en tøff sak i forrige bok som kunne ha gått galt, savner Snø sin tidligere arbeidsplass sammen med Marian Dahle og Hay. I boka blir man kjent med en gård som lar kvinner som har blitt utsatt for vold få bo der, hvor de kan være trygge.  Gården drives av en kvinne i sekstiårene. Men en av dem føler seg ikke riktig trygg der på grunn av diverse oppdagelser ...

Psykologisk thriller utgitt på norsk i år.
Som en fremmed er om Eleanor som får vite at en av hennes beste venninner Nancy er død, og det er et mistenkelig dødsfall. Hun prøver å være der for Nancys ektemann og datter i den vonde tiden. Eleanor føler bare dårlig samvittighet på grunn av at hun selv ikke var god mot Nancy den siste tiden, og Nancy skal ha innrømmet å ha en elsker. Var det han som myrdet henne?

Krim utgitt på norsk i år.
Sanatorium er om et eldgammelt sanatorium med en mørk bakgrunnshistorie som er omgjort til et øde, luksushotell. Veien dit er ved hjelp av taubane eller en kronglete og småfarlig fjellvei. Broren til Elin Warner (ikke Werner) som det står på baksideteksten, skal gifte seg. Elin og kjæresten hennes er invitert til forlovelsesfest på dette umake stedet. Hun har alltid hatt et anstrengt forhold til broren Isaac for hun mistenker ham for å ha gjort noe i fortiden hun gjerne vil oppklare, men de er der ikke lenge da hans forlovede er sporløst forsvunnet. Politiet kobles inn i saken.
 
Siden sist helg har jeg fargelagt dette:
 

 
Motivet er fra denne boka:

 
The Beauty of Horror: A Goregeous Coloring Book - Alan Robert

Motivet er fra denne boka:

 
Tarot fargelegging - Alexis E. Thomson (Jeg har den norske utgaven)
 
God helg. 😈 

Ukas låt: Born of the Night - Midnight Syndicate

4 kommentarer:

  1. Tøft du også har begynt å høre på lydbok! Du gjorde ikke det før, sant? Synes å huske det . .. Digg du leser så mye krim og spenning altså. Lar ikke meg selv lese så mye sånt, men når jeg gjør det er det digg!

    SvarSlett
  2. Morsomt at du har lagt merke til det. Prøvde meg på lydbok tiden før det var blogg som jeg lånte på biblioteket, men ga fort opp og hørte på Radioteatret i stedet. Men signerte meg opp på Fabel i august i fjor, for å teste tålmodigheten litt, og det har gått overraskende bra. Så er ikke så allergisk mot lydbøker som jeg trodde. Morsomt å prøve seg frem. =)

    Du må lese mer av krim, spenning og horror. Mye rart og spennende å finne der, og gjerne fortell meg hvordan det går. God helg. =)

    SvarSlett
    Svar
    1. Du som sitter å fargelegger er jo lydbok samtidig genialt. Så mange bøker - så lite tid! Med lydbøker får en slukt flere bøker. Jeg skal lese den nyeste om Harry Hole i år, og det gleder jeg meg skikkelig til. Men nå leser jeg Dickens og han tar tid. Må bli ferdig med han først.

      Slett
    2. Jeg hører ofte på lydbok mens jeg fargelegger/gamer når jeg er lei av musikk. Tror ikke det mer bøker på meg enn til vanlig da jeg hører på små doser av ganger for ikke å falle ut av handlingen. =)

      Jeg er ingen fan av Jo Nesbø/Harry Hole, men likte hans nyeste og Snømannen. Temmelig dystre, og gleder meg til du høre hva du synes om den nyeste boka.

      Slett