25. mars 2022

Helgelektyre(431)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Near the Bone av Christina Henry, Magiske eventyr av Johanna Basford, Tarot fargelegging av Alexis E. Thomson og Colourmorphia av Kerby Rosanes,  er fra egen boksamling
 
   


 
Mrs. England - Stacey Halls

Near the Bone - Christina Henry

Det fins ikke monstre - Kory Merritt


Har ikke blitt ferdig med noen bøker så langt i uke 12. Men er kommet godt i gang med de jeg leser. Forrige mandag skrev jeg at jeg håpet på å bli ferdig med alle tre før uka er over, og det forbauser meg ikke om at jeg leser ut alle på akkurat søndag. Det har skjedd før noen ganger. Det er jo typisk. Hvis jeg ikke blir ferdig med alle, er det jo heller ingen krise.

I akkurat en uke har jeg lest Mrs. England av Stacey Halls. Det går ikke så fort, men karakterene er interessante. Det er en gotisk roman/historisk roman. Det kommer an på hvordan man ser på det. 

Den er om Ruby May som er barnepleierske og er utdannet som det. Hun er nødt til å ta farvel med en familie som skal flytte til Chicago og de vil gjerne at hun skal være med. Men Ruby vil ikke flytte til USA. Dermed er hun nødt til å si opp som barnepleierske for dem og finne en ny familie. Med litt hjelp, blir hun barnepleierske for en storfamilie i Yorkshire. Mr. England virker som en hyggelig og omgjengelig mann, mens Mrs. England virker noe fjern, og er sjeldent å se med barna sine. Mr. England er ikke så mye med barna sine, han heller. Ruby føler seg ikke godt likt blant de andre som jobber for dem, men prøver å ignorere det. Vil hun finne trivsel hos den nye familien?

Føles ut som om Ruby selv har noe å skjule, men om det stemmer, gjenstår å se. Som sagt en noe langsom handling, men liker stemningen og at familien er noe rare.

Natt til lørdag begynte jeg å lese Near the Bone av Christna Henry og jeg leser et hakk tregere på engelsk. Det er heller ingen stor bok. Den er på under fire hundre sider.

På fjellet befinner Mattie seg i en hytte med William. Ingen andre vet om stedet, og hun husker bare så vidt bruddstykker før hun begynte livet med William. Hun er forsiktig med hva hun sier og gjør, for William er ikke redd for å bruke vold. Det er han som bestemmer hva hun skal gjøre, hvor mye hun skal spise og hvor hun kan bevege seg.

Ikke nok med det. Da hun skal sjekke fellene, ser hun en død rev på stien og merkelige spor rundt det. Ikke lenge etterpå, hører hun merkelige brøl som ikke ligner på vanlige dyr hun har hørt før. Men vil William tro henne?

Vil man få vite hva "the creature" er og hvordan Mattie havnet sammen med William på fjellet?

Den siste boka jeg skal konsentrere meg om i helga er Det fins ikke monstre av Kory Merritt som er en gøyal bok for barn. Det er også første bok i en serie, men hvor mange bøker det blir, vet jeg dessverre ikke.

Den er om barn som forsvinner. De andre familiemedlemmene husker ikke det forsvunndede barnet sitt, fordi sammen med barnet, blir minnene deres tatt fra dem. Dette skjer med lillesøstren til Levi. Hans lillesøster forsvinner en natt og soverommet er helt tomt. Det er bare Karo som tror på ham. En rar jente fra skolen som ikke lar ham være i fred siden han er ny, og de ender opp med å vanke sammen. De skal prøve å finne monsteret og lillesøsteren til Levi. 

På forlagets hjemmeside omtales jenta som Kat, men hun heter egentlig Karo, i den norske utgaven.

Liker illustrasjonene som er fargeløse, men likevel inneholder mye liv, og sidene er pent dekorerte. De unge vil nok ikke skjønne alle skrekkreferansene, da de er ment for en voksnere målgruppe.

Hvis det blir tid til overs i helga, er neste bok på leselista: Åtte perfekte mord av Peter Swanson. Det er en stund siden jeg har lest noe av ham nå, og bøkene hans har vært noe varierende. For noen år siden leste jeg Her Every Fear og Dødelig bekjentskap, og må si jeg likte Her Every Fear bedre. Så er spent på hvordan det blir med Åtte perfekte mord.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:

(Et motiv jeg er ferdig med)


Motivene er fra denne boka:

Magiske eventyr - Johanna Basford


Motivet er fra denne boka:

Tarot fargelegging - Alexis E. Thomson (Jeg har den norske utgaven)
 

 
 
Colourmorphia - Kerby Rosanes

God helg.

Ukas låt: The X- Files Theme - Mark Snow

4 kommentarer:

  1. Kjapt innom for å ønske deg en skummel og spennende helg :)
    Jeg har lest to Swanson. En som jeg fant underholdende og en som kjedet meg. Har også lyst til å lese Åtte perfekte mord.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er vel heller en kjedelig enn en skummel helg. Bøker skremmer ikke lenger. :/ Tror du eller noen andre må skremme meg. =)

      Noen forfattere er det enten eller med, men Åtte perfekte mord frister og har hatt den lenge i vil lese lista.

      God helg til deg også. Håper din helg er mer spennende enn min. =)

      Slett
    2. En natt ... venter jeg bak sofaen ...Bø! :)

      Jeg er vant til å jobbe i helgene, og nå som jeg "henger hjemme" er det ikke lenger stort skille på hverdag og helg. I dag tok vi en mini roadtrip for å teste temperaturen i havet (fortsatt litt for kaldt for bading)og har plantet alt for mange frø. Nå er det gjentitting av Elementary mens jeg lager pizza. Ikke spennende, men en fin lørdag.

      Lar deg lese Åtte perfekte mord først. Lærer mye om hva jeg vil synes om en bok av å lese dine omtaler

      Hold ut. Snart er det høst igjen :)

      Slett
    3. Haha, ser det for meg, og hadde vært morsomt. =)

      Har vært hjemmeværende i flere år og vet ikke forskjell på mandag og fredag lenger. God helg har ikke sin samme magiske betydning, lenger.

      Her har det snødd i kveld, så vil man ha et kaldt bad, så er Trøndelag stedet.

      Takk. Godt å vite at ikke alt jeg skriver er like bortkastet, for man vet jo ikke selv. =)

      Får bare holde ut for man har ikke så mange andre valg. Bare synd at sommeren består av så lange dager. Vet jo at døgnet har like mange timer året rundt, men de føles ekstra lange på sommeren, dessverre. =)

      Slett