14. juni 2012

(Boktema) Min sommerlesing!


Det er torsdag (igjen) og denne gangen vil Anette ha en liten oversikt over hva jeg har tenkt å lese i sommer. Men om det blir som planlagt gjenstår å se:)

Skjønner ikke. Det er snart sommerferie. Syns ikke det var lenge siden vi hadde påske. I år har jeg vel den korteste ferien noensinne. Helt til nå har jeg vært vant til å ha lang skolefri på 8 uker, men siden jeg nå er i jobbkvalifisering så er denne ferien på "bare" 3 uker. Blir litt uvant, men muligens lenge nok det også. Spørs om jeg får tid til å lese så mye som jeg ønsker på den feriestunden for jeg skal flytte også. Men litt lesing må jeg vel få tid til uansett. Og bøkene jeg håper å få lest er bøker som har gnålt lenge på meg fra hyllene. Blant annet disse:

The Hunger Games - Suzanne Collins

Denne boka er nevnt så mange ganger nå og de fleste vet hva en handler om så jeg har ikke tenkt å si så mye om handlingen. Det eneste jeg har tenkt å si er at det føles ut som om jeg er den eneste i verden som ikke har lest den ennå. Jeg må bare lese den for å se hva alt "snakket" om The Hunger Games dreier seg om. Om boka er verdt all oppmerksomheten eller ikke. Det blir spennende å se.

Den glemte hagen - Kate Morton

Etter endelig å ha kommet igang med En svunnen tid av samme forfatter etter en lengre pause, så må jeg si at jeg liker skrivemåten hennes veldig godt. Den er veldig levende og de fleste sier at denne er hennes beste. Vi får se. I alle fall gleder jeg meg. Liker mysterier og handlinger der fortid møter nåtid.

Caught - Harlan Coben

Nå er det en god stund siden sist jeg leste en Coben - bok og føler det er på tide igjen. Leser minst en Coben bok om sommeren. Det har på en måte blitt en tradisjon. Denne har sått lenge ulest i hylla og jeg gleder meg veldig til å ta fatt på den. Coben er en av mine favorittforfattere innen thrillersjangeren. Liker måten han bygger opp twists and turns på.

Needful Things - Stephen King

Min absolutte favorittforfatter og han er det veldig siden jeg har lest noe av *dårlig samvittighet*. Det var et par år tilbake at jeg leste så mye av ham at jeg trengte en liten pause, men nå har jeg savnet ham. Og boka Needful things venter tålmodig på å bli lest. Selv gleder jeg meg, Jeg har sett filmversjonen og syntes den var til tider vittig og litt spesiell. Bøkene pleier jo å være best, så denne gleder jeg meg virkelig til. En skikkelig murstein, men det skremmer ikke meg. Har lest mursteiner før.

Dette er bøkene jeg håper å få lese i sommer, men kjenner jeg meg selv rett så hender det jeg velger noen andre bøker også. Vi får se. I mellomtiden håper jeg bare at det blir litt varmere:-)

21 kommentarer:

 1. Fin liste:-) Har ikke lest noen av disse men har noen av disse på listen min. Ser ut som du skal få mye fint lesestoff i sommer. Blir nok en overgang med 3 uker ferie så vi får satse på at det blir noen fine uker:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:-)
   Godt å vite at det er flere som faktisk ikke har lest The Hunger Games. Da er jeg ikke helt alene likevel;)

   Slett
  2. Nei, jeg har heller ikke lest dem enda, men jeg skal ta fatt på de.

   Slett
 2. Gled deg til The Hunger Games og Den Glemte Hage, jeg likte begge veldig, veldig godt :) Så det håper jeg selvsagt at du kommer til å gjøre også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til flere Morton bøker. Sel om jeg tok meg en pause fra En svunnen tid er det godt å være i gang med den igjen. Liker atmosfæren i den veldig godt, og når mange påstår at Den glemte hagen er enda bedre, lover det bare enda godt. Har meget stor sans for skrivemåten hennes på. Den er levende og leken.

   Slett
 3. Så flott liste du har, mange gode bøker her! Ønsker deg en herlig boksommer, klem fra Anette :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Anette og det samme ønskes deg:)

   Slett
 4. Kjempefin liste, Ina. Jeg har lest Hunger Games og Den glemte hagen, og likte begge to veldig godt :-) Jeg skjønner at det blir en overgang fra 8 ukers ferie til 3 uker, men du får i allefall tid til å lese litt. Har du noen ferieplaner, eller? Klem fra meg, og Narnia sender et slengkyss til Turbo ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til begge bøkene og de andre. Eneste planene jeg har i sommer er flytting og lesing. Så ingen ferietur i år heler, men det gjør meg ikke noe;) Turbo fanger slengkysset med labben og plasserer det mot kinnet mens han rødmer. Så søtt;)

   Slett
  2. Sukk, disse barna og kjærligheten :-)

   Slett
 5. Flott liste, jeg elsker Den glemte hagen og ja det er den beste av bøkene hennes:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å vite. Jeg gleder meg til å begynne på den:)

   Slett
 6. Takk:) har også boka Tilbake til Riverton av Morton, men har hørt fra flere at Den glemte Hagen skal være den beste, så jeg har visst noe å glede meg til;)

  SvarSlett
 7. Jeg har Caught liggende på nattbordet faktisk, og Coben er fin sommerlesning. Jeg synes i grunn det er fin høstlesning også, spesielt hvis lesingen går trått, så får se hva det blir:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vet ikke hvorfor det har blitt sånn, men ender alltid opp med å lese en Coben bok om sommeren. En vane:)

   Slett
 8. Spennende liste! De to første har jeg allerede lest, og de to siste kan jeg tenke meg å lese... :) God sommerlesning!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det lover godt:)
   God sommerlesning til deg også:)

   Slett
 9. Sier som Mari gled deg til The Hunger Games bøkene og Den glemte hagen:) Flotte bøker:) Ha en herlig ferie og lykke til med flyttingen:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjekt å ha noe å glede seg til:-)
   Ha en super ferie du også:)

   Slett
 10. The Hunger Games har jeg lyst til å lese, men tenker det blir å se filmen først. Min datter skryter veldig av disse bøkene :)

  Kos deg med lesingen av disse bøkene i sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vil også se filmen, men må lese boka først (riktig rekkefølge;)
   Kos deg med gode bøker i sommer du også:)

   Slett