13. juni 2012

Å leve et liv, ikke vinne en krig av Anna Kåver - selvutviklingsbøker er ikke helt bortkastet likevel.

Selv om vi alle er enige om at følelser som sorg, redsel, skam og skyld er allmennmenneskelige og uunngåelige fenomener i livet, betyr ikke det at det er lett for oss å akseptere dem. Vi ønsker å være lykkelige, og med det mener vi som regel å være fri for alt som heter negative følelser.


Er Er det mulig å ta en dag av gangen i vår hverdag?

Å være fornøyd med seg selv, livet og ta en dag av gangen er ikke alltid like lett for alle. Det er lett å gape opp for mye og streve etter det perfekte. Hvorfor er vi slik? Hvorfor kan vi ikke bare fornøyde med den vi er og det vi har rundt oss? Stresse ned og bare ta livet som det kommer? Men det er vel slik vi mennesker er. Men om du føler at du gaper over for mye eller har for store forventninger til fremtiden og livet generelt, så er det viktig å ta det litt med ro og reflektere. Det er det boka tar opp også. Det er viktig å ta det med ro.

Å leve et liv, ikke vinne en krig er kjekk å ha som et lite oppslagsverk. Boka inneholder mange forskjellige praktiske øvelser innenfor diverse områder, blant annet: stress, hvordan få indre ro, hvordan få sove bedre om natta selv om man har mange tanker gående, og andre gode råd mot diverse psykiske "plager". Har vært meget skeptisk til selvutviklingsbøker tidligere, men etter denne boka har jeg vært flinkere til å ha et åpent sinn.

Bakpå

Å leve et liv, ikke vinne en krig er en bok om å akseptere. Om hvorfor det er viktig å stoppe kampen mot andre seg selv og sitt indre, om hvorfor man ikke behøver å mene noe om alt, om hvorfor man bør droppe sin konstante streben etter forandring. Med andre ord: gi opp krigen mot tilværelsen! Først når man lar være å flykte fra eller unnvike livet, først når man aksepterer sin (indre og ytre) tilværelse, vil virkelig forandring kunne skje.

Når vi kjenner på ubehag og møter vanskelige situasjoner, ligger det i vår natur å søke forandring. Men ofte preges denne forandringen av flukt og unnvikelse. Vi søker tilflukt i arbeid, legemidler og rusmidler, vi shopper, spiser eller trener oss bort fra våre indre plager. Slik prøver vi å kontrollere det som ikke lar seg kontrollere – det faktum at livet selv  også innebærer lidelse. For god psykisk helse er ikke det samme som fravær av lidelse. Det å ha det vondt er normalt og en del av den menneskelige eksistens. Dette må vi forsone oss med.

Å leve et liv, ikke vinne en krig viser hvordan vi kan nå en mer aksepterende holdning – og på den måten større harmoni. Boken inneholder mange praktiske tips, eksempler og øvelser.
Original Tittel: Att leva ett liv, inte vinna en krig. Om acceptans
Norsk Tittel: Å leve et liv, ikke vinne en krig
Forfatter(e): Anna Kåver
Sjanger:
selvutvikling, psykologi
Målgruppe:
Voksen
Antall sider:
127
Forlag: Gyldendal Akademisk

Utgitt:
2005
Min utgave:
2011 (Heftet)
Lest:
29.05 - 02.06, (2012)
Kilde:
Kjøpt
Plot:
5 (Reflekterende og nyttige tips.)
Tittel:
6 (Veldig treffende. Har ofte følt at jeg har vært på krigsstien uten at jeg har noen grunn til å være det.)
Omslag:
4 (Enkel og grei. Søt sommerfuggel.)
Baksidetekst:
5 (Beskrivende og veldig tro til innholdet.)
Persongalleri
: -
Skrivemåte:
5 (Enkelt og greit beskrevet. Kjekk bok å bruke som oppslagsverk.)
Favorittkarakte
r: -
Slutten: -
Høydepunkt:
Mange nyttige øvelser innenfor forskjellige områder, ikke bare mot stress.
Lavpunkt:
Boka er veldig tynn og kunne godt ha inneholdt 100 sider til.
Terningkast:
5
Leseutfordring: 100 + Books In A Year (2012)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar