12. juni 2012

Fossefall(42) Den ukjente av Jorunn Johansen - endelig stiger spenningen igjen!

Amalie hørte at det raslet i buskene bak henne. Hun snudde hodet for å se. Buskene bevegde seg fort og svaiet rem og tilbake. Det måtte være noe stort, tenkte hun og hyppet på Svarta, som reagerte med en gang. Hun satte sjenklene i siden på hesten og galopperte oppover bakken, mens hun hele tiden følte at noen var etter henne.
Hva er det som skjer i bygda til Amalie for tiden?

De underligste ting skjer. Skrik i kirken, og kirkeklokker som plutselig kimer av seg selv. Spøker det eller er det en eller annen tulling som står bak? Det får Amalie tidsnok finne ut av. I det siste har hun observert en noe underlig person helt tilfeldig og hun får dårlige vibrasjoner av ham. Hvem er han. Hvor kommer han fra og hva vil han. Uansett hva hensiktene er, har hun en stygg følelse av at de er ikke gode.

Som tidligere nevnt er det alltid en glede å lese Fossefall, og selv om serien har vært litt lunken i det siste, så har det virkelig tatt seg opp igjen. Gode, gamle Fossefall er tilbake igjen og det lyder godt. Det er lenge siden jeg leste ut en Fossefall - bok på bare to dager. Det gjorde jeg helga. Først jeg begynte på boka var den veldig vanskelig å legge den i fra meg. Tro meg, jeg prøvde, men det tok ikke lang tid før jeg bare måtte lese videre igjen. Blir jo så forbanna nysgjerrig og jeg må jo vite om jeg får rett eller ikke. Skjønner? Det er bare gøy å gjette seg til ting mens man leser.

Syns også den nye skikkelsen, figuren, mannen eller hva jeg skal kalle den ukjente for ondskapsfull festlig. Endelig er det noen som skaper litt riv og røre igjen. Jeg er spent på hva den ukjente kommer til å finne på tiden fremover. Det gjenstår å se.

Den ukjente er en av de siste ti beste Fossefall-bøkene og får frem den gode, gamle spenningen tilbake igjen. Er spent på hvordan Amalie og gjengen vil hanskes med den ukjente som viser seg for å være temmelig utspekulert. Gleder meg til neste bok!
Bakpå

Svartebokas onde krefter har ødelagt fru Vinge.

Amalie og Ola bestemmer seg for å kvitte seg med boka før flere blir skadet. Om kveldene skjer det underlige ting ved kirken; jamring og skrik høres fra kirkegården, og kirkeklokker begynner å kime av seg selv …

Amalie vil dra til herregården som Ola eier, men da hun går opp på soveværelset for å hente den lille sønnen, Oddvar, er han borte.
Original Tittel: Den ukjente
Forfatter(e): Jorunn Johansen
Sjanger: romanserie, spenning, overtro, kjærlighet
Målgruppe: Voksen
Antall sider: 254
Forlag: Cappelen Damm
/ NorskeSerier
Utgitt: 2012
Min utgave:
2012 (Pocket)
Lest:
09.06 - 10.06, (2012)
Kilde:
Kjøpt
Plot:
5 (mange spenningskurver)
Tittel: 5 (endelig et nytt bekjentskap)
Omslag:
5 (vakkert)
Baksidetekst:
4 (typisk Fossefall-baksidetekst)
Persongalleri
: 5 (mange spennende karakterer)
Skrivemåte:
5 (her snakker vi innlevelse!)
Favorittkarakte
r: Den ukjente, men min virkelige favoritt døde for mange bøker siden. Røper ikke hvem det er for dere som vil lese serien.
Slutten: 4 (ikke så overraskende, men må jo vite hva som kommer til å skje videre)
Høydepunkt:
Mange spenningsnivåer, nytt bekjentskap og mystiske ting skjer.
Lavpunkt:
Noen lignende episoder har jo skjedd før, men det gjør ikke noe.
Terningkast:
5
 Leseutfordring: 100 + Books In A Year (2012)

2 kommentarer:

 1. Anonym19:15

  Takk for flott omtale, Rufsa. Og så morsomt med en "femmer"

  Ha en fin kveld

  Hilsen fra Jorunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er ærlig fortjent for sidene bare fløy av gårde:)
   Ha en fin kveld du også, Jorunn.

   Hilsen Rufsetufsa:)

   Slett