18. februar 2022

Helgelektyre(426)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Ondskapens forkledning av Erica Spindler, Bite av Richard Laymon, Skuringstimen av Maria Trolle, Colourmorphia av Kerby Rosanes og Tarot fargelegging av Alexis E. Thomson , er fra egen boksamling
 




















Ondskapens forkledning - Erica Spindler (Jeg har en annen utgave som jeg ikke fant online)

Bite - Richard Laymon

Ravnene - Kass Morgan & Danielle Paige


Natt til tirsdag leste jeg ut denne:

Beist - Ane Riel

En spesiell roman på mange måter, egentlig. Den er om det å være annerledes og det å føle seg litt utenfor på grunn av det, og de nærmeste rundt som prøver å beskytte den som er annereldes. Leon er Danicas og Karls sønn. Han vokser raskt og fort. Han er uvanlig stor for alderen og sterk. På grunn av det har han ikke særlig kontroll over musklene sine. Nabogutten, Mirko som ofte hjelper til på gården, får et sterkt bånd til Leon, og han får bedre kontroll over ham enn det foreldrene til sammen gjør. Etter en hendelse, er Leon og Mirko nødt til å flykte. Mirko er nødt til å ta seg av Leon fordi han er den eneste som forstår tilstanden hans, men hva er det de flykter fra?

Fin roman i grunn, men det ble for mye erotikk. Mirko som er avstandsforelsket i Danicas, Leons mor og sexscener mellom henne og Karl. Så det ble vel mye om følelser og erotikk i nesten hvert kapittel. Noe som ble masete i lengden.

Anmeldelsen kan leses her.

Mandag begynte jeg å lese Ondskapens forkledning av Erica Spindler, og det er min første bok av henne. Det er ikke en seriøs mysterie, suspense bok, men veldig lett underholdning, og det trenger man en gang i blant.

Den er om Liz som flytter til Key West hvor søsteren Rachel har bodd i det siste. Hun var pastor og har forsvunnet sporløst. Det er ulikt henne å gjøre noe slikt og Liz er bestemt på å finne henne, samme om hun er myrdet eller forsvunnet. Politiet har foreløpig henlagt saken fordi hun har lagt igjen spor etter seg som tegn på ustabilitet. Derfor prøver Liz seg som etterforsker på egen hånd, samtidig holde på jobben som sosionom/familierådgiver. Hvem er de som Rachel nevnte i en av hennes siste beskjeder til henne? Hun er helt sikker på at Key West, Florida ikke er et så trygt sted, som mange hevder at det er ...
 
Helt ok så langt. Ikke noe spesielt, men liker stemningen og at det er alltid noe som skjer.
 
Natt til onsdag begynte jeg å lese Bite av Richard Laymon. Jeg har lest mye av ham, men det er lenge siden sist, og syntes det var på tide. Han skriver en blading av horror og slashere. Hans bøker er like vågale som slashere var laget på 80 - tallet. De har litt av den samme tonen. 

Denne gang er det en vampyrbok. Vampyrer er ikke min favoritt i horror sjangeren, men synes at de er bedre enn zombier, i det minste. Liker best de gammeldagse vampyrene i bokverdenen enn de moderne variantene. En fyr får uventet besøk sent på kvelden. Cat er en ekskjæreste han ikke har sett på ti år. Hun trenger hans hjelp, fordi en vampyr har besøkt henne i ett år, og hun vil ha en slutt på det en gang for alle, men hun trenger Sams hjelp. Men vil han tro på henne, og gjøre noe slikt for henne uten å ha sett hverandre etter alle disse årene?

Underlig så langt, men Laymons bøker pleier å være underlige og man vet ikke helt hva man får. Ikke alle vil like bøkene hans da han beskrev kvinner på en seksuell måte, noe som var vanlig i horror sjangeren i gamle dager, så tror ikke det var noe han gjorde med vilje. Det var ganske vanlig på 80-90 - tallet i horrorbransjen både på film og i bokformat. Jeg støtter det ikke, bare nevner det.
 
Boka er mer humoristisk enn uhyggelig. Det er ikke hans beste, men jeg kjeder meg ikke.
 
Men en bok jeg kjeder meg litt med, er Ravnene av Kass Morgan og Danielle Paige. Jeg liker deler av handlingen, men er ikke helt fortrolig med fortellerstemmene. Vet godt at det er en ungdomsbok, men har lest ungdomsbøker med voksnere stemmer enn denne. Det blir hakket for barnslig.

Den er om to helt forskjellige jenter som skal begynne på samme college. Vivi, altså Vivian vil så langt unna moren sin som mulig for å starte et liv uten morens varsler gjennom tarotkort. Scarlett kommer fra en familie med årlang tradisjon om å være med i søsterskapet gjennom colleget hun skal begynne på, og det ventes store krav til henne. Snart er det rekrutteringsfest. Kommer Vivian også til å delta til tross for et ønske om et nytt liv?

Mer enn det har ikke hendt i boka. Har ikke kommet særlig langt og det jeg har lest har vært mest introduksjon av forskjellige karakterer og omgivelsene rundt dem. Ville lese denne fordi det er om hekseri, men er som nevnt, ikke helt fan av fortellerstemmene. Jeg sier fortellerstemmene siden boka er skrevet av to forfattere.

Tror ikke jeg blir ferdig med Bite eller Ravnene i helga. Men blir nok ferdig med Ondskapens forkledning siden jeg er godt i gang, og har ikke mye igjen. Og har som mål å starte på Størst av alt av Loen Frank før uka er over.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:



Motivet er fra denne boka:

 
Skumringstimen - Maria Trolle
 

Motivet er fra denne boka:

Colourmorphia - Kerby Rosanes


God helg.


Ukas låt: Hard Came the Rain - Rag'n'Bone Man



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar