11. februar 2022

Helgelektyre(425)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Midnight Lock av Jeffery Deaver, En verden av verdener av Kerby Rosanes, Magiske eventyr av Johanna Basford, Havets hemmeligheter av Lina Ekstrand, er fra egen boksamling

 


 
 
The Midnight Lock - Jeffery Deaver

Beist - Ane Riel

Ravnene - Kass Morgan & Danielle Paige


Har ikke fullført en eneste bok så langt i uka. 

Dette er vel den fjerde helga jeg leser The Midnight Lock av Jeffery Deaver. Siden 4. februar har jeg lest Beist av Ane Riel. Av og på siden søndag har jeg lest Ravnene av Kass Morgan og Danielle Paige. Det går ikke så fort, si ... Leser i vanlig tempo på norsk, og et hakk tregere på engelsk. Det får bare ta den tiden det tar.

The Midnight Lock er Deavers nyeste bok i Lincoln Rhyme serien og det er bok nummer femten. Tidligere har jeg bare lest den første boka i serien som er: The Bone Collector. Mange er nøye med å lese serier i kronologisk rekkefølge, men når det gjelder thrillere og krim, er jeg ikke så fisefin på det. Oftest får man mye bakgrunnshistorie og da faller man ikke av.

Den er om noen som kaller seg Locksmith og som liker å leke seg med politiet og ofrene sine. Han har et budskap, men vil noen skjønne det? Han dirker opp låser som ingenting, og bryter seg inn i leiligheter til ofre som sover. Når de våkner, merker de at ting er blitt brukt og noen ting står på uvanlige steder. De vet at det er ikke dem selv som har flyttet på tingene. Ved siden av denne saken, må Lincoln Rhyme møte en urettferdig utfordring.

Det er mye prating i denne boka, etterforskningsprat, men synes det er både spennende og lærerikt. Har som mål å bli ferdig med boka i løpet av helga, men vi får se.

Beist er en dansk roman som er noe underlig. Den er om Mirko som lover faren sin å hjelpe til på nabogården. Mirko er betatt av noen på gården, og en svær kar som heter Karl dukker opp. Karl gifter seg med kvinnen Mirko er betatt av, og sammen får de sønnen Leon. Leon er oppsiktsvekkende sterk og vokser raskt. Moren skjønner straks at han er litt annerledes. Mirko får et uventet sterkt bånd til Leon og ser ut til å håndtere ham bedre enn foreldrene.

Mer enn det er det egentlig ikke å si om boka. Selv om jeg har kommet et stykke, har det ikke vært mye handling, men mest beskrivelser og boka er nok karakterdrevet. Derfor er det noe vrient å forklare hva boka egentlig er om. Advarer at boka er noe pornografisk, noe som er kleint å lese.

Romanen er fascinerende, men noe vanskelig å skjønne med det første.

Ravnene er et ukjent terreng for meg. Det hender seg at jeg leser fantasy, men som oftest er det den sjangeren jeg har det vanskeligst for å forestille meg det jeg leser. Jeg kommer aldri helt inn i det som med andre sjangre.Vet ikke helt hva boka handler om ennå siden jeg ikke har kommet så langt. Det eneste jeg vet er at den er om hekseri og sorority, altså søsterskap eller sosial forening som det kan kalles på norsk. Måtte ha den siden hekseri var nevnt og synes alltid det er et spennende tema.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:

 
 
 
Motivene er fra denne boka:

En verden av verdener - Kerby Rosanes
 

 

Motivene er fra denne boka:

Magiske eventyr - Johanna Basford
 
 
 
Motivet er fra denne boka: 

Havets hemmeligheter - Lina Ekstrand

God helg.

Ukas låt: Zeig Dich - Rammstein

2 kommentarer:

  1. Noen ganger leser man mye- og andre ganger mindre. Sånn er det bare :)

    Tar du en tur til Oslo for å se Rammstein i sommer?

    SvarSlett
    Svar
    1. Enig. Det varierer fra dag til dag, i hvert fall for meg, og det fine med bøker, er jo at de ikke stikker av. =)

      Nei, er fortsatt sur fordi de egentlig skulle spille i Granåsen rundt 20. juli 2020, men så kom pandemien ... Er jo ikke deres feil, men likevel. Hadde nok ikke fått tak i billetter heller for de selges vel ut før man rekker å blunke. =)

      Slett