25. mars 2019

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsumering ...


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* The Favorite Sister - Jessica Knoll 
* Girls' Night Out - Liz Fenton & Lisa Steinke

Antall leste sider i forrige uke:

  370 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Glassvinge - Katrine Engberg

Bøker som leses nå:

* The Thief of Always - Clive Barker
* Drapet på kommandanten - Haruki Murakami
* The Darkness Within - Lisa Stone
  
  Planlagte bøker denne uken:

* The Thief of Always - Clive Barker
* Drapet på kommandanten - Haruki Murakami
* The Darkness Within - Lisa Stone
* Ikke slå av lyset - Bernard Minier
* Ghost Stories - Charles Dickens

Litt sent ute med mandagsinnlegget denne gang, men har ikke hatt anledning før nå.

To bøker ble lest i forrige uke og det er en stund siden sist. Natt til torsdag ble jeg endelig ferdig med forferdeligeThe Favorite Sister av Jessica Knoll. Den var for fjollete for meg. En blanding av roman og thriller. Følte i hvert fall ikke det var noen thriller. Jeg slet med å komme meg gjennom den fordi den handlet for mye om utseende, klesvalg, intriger, kosthold, yoga, livsstil generelt og jeg gir f*** i livsstil for å være helt ærlig. Så det var i hvert fall ingen bok for meg og lettet over å være ferdig med den.

Sent i går kveld leste jeg ut Girls' Night Out av Liz Fenton og Lisa Steinke. Det er en thriller, men den ble for lettbeint for min del. Liker thrillere som er mer å tygge på. Konseptet er interessant og litt engasjerende, men det var ingen tyngdekraft. Det ble også for lett å gjette seg frem til. 

Jeg leser fremdelesThe Darkness Within av Lisa Stone. Den liker jeg bedre. Jeg leser den sammen med en annen bokblogger. Hun leste ut boka før meg for en stund siden, og jeg har som mål å sose meg til å bli ferdig med den jeg også. Forhåpentligvis i denne uka. Tror jeg blir ferdig med den ganske snart da jeg har få sider igjen. 

En annen bok jeg leser i er Drapet på kommandanten av Haruki Murakami.  Det er min første bok av ham og det er på tide. Jeg begynte å lese den natt til fredag, og liker den godt så langt. Den er ikke spesielt surrelastisk så langt og synes at hovedpersonen er litt komisk. Tror denne boka byr på litt svart humor som jeg liker, og jeg liker språket og handlingen veldig godt. En mann som er trettiseks år som får vite av kona at hun har vært utro. Hun tilbyr seg å flytte ut, men han gjør det istedet og ender opp med å flytte til litt øde og roligere sted.

I dag skal jeg begynne å lese en ny bok og det erThief of Always av Clive Barker. Som den horrorfreaken jeg er, skjemmes jeg over at jeg ikke har lest noe av ham, spesielt med tanke på at jeg har sett filmen Hellraiser mange ganger og har den i samlingen. Den ble både regissert og skrevet av Clive Barker, og horrorfilmen Candyman ble inspirert av en av hans noveller.

Håper også at jeg rekker å begynne på disse bøkene i løpet av uka; Ikke slå av lyset av Bernard Minier, og Ghost Stories av Charles Dickens. Jeg er flau over å ikke har lest noe av Charles Dickens ennå. Mulig jeg har lest noen noveller av ham, men er høyst usikker. Så det er på tide å utforske forfatterskapet hans også.

 Denne uka består visst av å lese bøker av forfattere jeg ikke har lest noe av tidligere. Det så jeg ikke før nå, og det blir spennende. Stephen King er og blir min forfatterhelt,  men kan ikke bare lese bøker av ham heller ... 😊

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar