10. september 2017

Månedens Bokanbefaling (august)

I august leste jeg disse bøkene:


Lest i kronologisk rekkefølge:

The Dark Tower 7 (The Dark Tower) - Stephen King
Not Without My Daughter - Betty Mahmoody & William Hoffer
Myrkongens datter - Karen Dionne
Wes Craven (The Mand and His Daughter) - John Wooley
Out of the Depths (An Unforgettable WWII Story of Survival, Courage and the Sinking of THE USS INDIANAPOLIS)  - Edgar Harrell & David Harrell
Ett skritt for langt - Tina Seskis
The Selection - Kiera Cass
Final Girls - Riley Sager

Litt sent ute med månedens bokanbefalingsinnlegget denne gang. Beklager det.

August har vært en varierende måned både når det gjelder kvalitet og sjanger. Det ble noen godbiter i august også, riktignok ingen seksere. Har ikke gitt en eneste sekser så langt i år, bortsett fra De dødes tjern av André Bjerke. Men den boka leser jeg hver påske, og det har jeg gjort siden ungdomsskolen, så det telles på en måte ikke. Jeg har ikke gitt opp håpet ennå. Det er ikke meningen å være kravstor, men man vet jo hva man liker og ikke liker.

Og hvilken bok likte jeg best i august?

Out of the Depths (An Unforgettable WWII Story of Survival, Courage and the Sinking of THE USS INDIANAPOLIS) - Edgar Harrell & David Harrell

Denne biografien har Edgar Harrell skrevet med sin sønn, David. Som ung mann var Edgar om bord USS Indianapolis. 2 verdenskrig går mot slutten, men USS Indianapolis rekker å bli en av de største tragediene. USS Indianapolis ble angrepet av japansk ubåt etter å ha fraktet en uranbombe. Over tusen menn var om bord og det var bare litt over tre hundre av dem som overlevde. De fleste ble tatt av hai. Etter denne boka har jeg lyst til å lese flere bøker som er basert på 2. verdenskrig. Har jo selvfølgelig lest bøker fra den tiden før også, men vil gjerne ta det opp igjen. Det er både dystert og spennende.USS INDIANAPOLIS (CA-35)
(Bildet hentet fra google).

Mange husker sikkert historien om USS Indianapolis fra filmen Jaws (Haisommer). I klippet nedenunder forteller skuespilleren Robert Shaw denne historien på en levende måte.Det er også blitt laget dokumentarer om USS Indianapolis, og i fjor kom det ut en film om hendelsen med Nicolas Cage i hovedrollen. Filmen heter USS Indianapolis: Men of Courage.

Litt morsomt at etter bare noen få dager etter at jeg hadde lest ferdig Out of the Depths, så leste jeg en artikkel på VG at USS Indianapolis endelig var funnet etter så mange år. Synes det er morsomt med tilfeldigheter.

Andre bøker jeg likte og gjerne vil anbefale videre er:The Dark Tower 7 som er den siste boka i serienThe Dark Tower av Stephen King. Åtte år etter denne utgivelsen kom han med en ny bok til serien og det erThe Wind Through the Keyhole. Jeg skal selvfølgelig få med meg den også. Jeg likte også Final Girls av Riley Sager. Den var litt fresh. :) En av de bedre thrillerne jeg har lest på en god stund.

Bøkene jeg likte minst var Ett skritt for langt av Tina Seskis, og The Selection av Kiera Cass. Ett skritt for langt ble altfor vanlig og monoton, og The Selection var så forutsigbar at det holder. Likte konseptet, at det var litt The Bachelor aktig over det, bare at det var en prins som skulle velge, istedet for en helt "vanlig" ungkar. Men av denne boka og The Bachelor/The Bachelorette, velger jeg de programmene istedet for boka. Både The Bachlelor og The Bachelorette har jeg fulgt med på helt siden begynnelsen. Det er ikke spesielt troverdig, men underholdende.

Jeg ble heller ikke helt overbegeistret over Myrkongens datter av Karen Dionne, som mange andre ble. Jeg ville like den, men klarte det ikke helt. Fikk ikke helt sansen for språket/fortellerstemmen, og følte ikke at det var en thriller. Noen bøker føles feilstemplet av og til.

Alt i alt var august en fin lesemåned og jeg kom over noen godbiter da også. Jeg har ikke skrevet anmeldelse av Out of the Depths ennå og noen andre bøker jeg leste i august, men det blir etter hvert. Kan ikke si når, for tar det litt som det kommer. Av og til går ikke ting som planlagt, og noen dager vil man heller lese enn å skrive. Det blir når det blir.

4 kommentarer:

 1. Ser ut som en fin lesemåned, ja! Jeg setter "Out of the Dephts" på leselisten, men ettersom den er svært lang spørs det når den blir lest :D

  Jeg startet på The Wind Through the Keyhole i morges, og ser frem til denne historien :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er ikke spesielt lang da den er på bare 208 sider og veldig lettlest. :)

   Jeg skal plotte på The Wind Through the Keyhole nå med det samme og også, og begynne å lese den nå i ettermiddag. :)

   Slett
 2. Du leser utrolig mye engelsk! Jeg leser det jeg og, men må ha norsk innimellom. Mest fordi jeg da slipper å tenke så mye :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg foretrekker personlig å lese bøker på engelsk fordi det er et rikt språk. Norsk blir så flatt i forhold til engelsk, synes jeg, men prøver å lese engelske og norske bøker annenhver gang, slik at at det blir 50/50. Synes det blir enklere og enklere å lese på engelsk jo mer man leser på engelsk og finner flyten til slutt. :)

   Slett