1. mars 2015

Månedens Bokanbefaling (februar)

Den korteste måneden i året er over, og selv om februar er kort, fikk jeg da lest noen bøker.

Bøkene jeg leste i februar var disse:


                               "Det perfekte rom" av Anne-Britt Harsem"Her lå Tirpitz" av Ingrid Storholmen"Dødspakten" av Tom Kristensen
                               "Kaoshjerte" av Lise Forfang Grimnes"Operasjon sjølvdisiplin" av Agnes Ravatn"Hunden" av Kerstin Ekman
                               "The long hard road out of hell" av Marilyn Manson"Det lir mot kveld ; Kristinas reise : to sonettkranser" av Margaret Skjelbred"Too Good to be True The Colossal Book of Urban Legends" av JH Brunvand


Det perfekte rom - Anne Britt Harsem
Her lå Tirpitz - Ingrid Storholmen
Dødspakten - Tom Kristensen
Kaoshjerte - Lise Forfang Grimnes
Operasjon sjølvdisiplin - Agnes Ravatn
Hunden - Kerstin Ekman
The long hard road out of hell - Marilyn Manson & Neil Strauss
Det lir mot kveld; Kristinas reise - Margaret Skjelbred Anmeldelse kommer!
Too good to be true: The colossal book of urban legends - Jan Harold Brunvand Anmeldelse kommer!

I februar leste jeg bøker av 4 mannlige forfattere og 6 kvinnelige. Det ble 0 klassikere og 2 bøker på engelsk. Ingen klassiker i måneden som var altså, men det får jeg tid og mulighet til senere, så har ikke dårlig samvittighet for det.

Det ble en bok mer enn i januar, men jeg er ikke fornøyd før jeg har lest ti bøker og mer, spesielt med tanke på at jeg har all verdens tid til å lese, men det er ikke alle dager jeg klarer å lese like mye som jeg ønsker. Sånn er det bare.

Men for første gang på flere måneder ble det en femmer (kanskje på tide?). Bedre sent enn aldri, og boka som fikk den femmeren og boka jeg likte best i februar er.


Dødspakten - Tom Kristensen

Afghanistan, norske soldater, bestekameraten til en av de norske soldatene blir drept og hovedpersonen i boka sverger hevn. Trenger jeg å si mer? Og nei, boka er ikke for maskulin eller mannlig hvis noen er redd for det. 

Jeg likte ikke ungdomsboka World of Spycraft: mientologene av Kristensen, så jeg var veldig skeptisk til denne krimboka for voksne, men likte den mye bedre enn forventet og håper Kristensen ikke skriver flere ungdomsbøker og holder seg til voksent publikum istedet.

Hele anmeldelsen av Dødspakten kan dere lese her!

Februar ble en variert lesemåned det også. Selv om grøss og psykologiske thrillere er mine favorittsjangre, så er det greit å variere litt og utvide horisonten. Og selv om det ble en femmer, bød februar på en del skuffelser også, men sånn er det. Jeg er en kresen leser. Jeg kan ikke noe for det.

8 kommentarer:

 1. Tom Kristensen har jeg enda ikke lest noe av. Skal sjekke ut denne en dag.. :) 10 bøker er bra det da… God ruskehelg.:) Det blåser mye her også..

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ble 9 bøker:) Håper du leser noe av Kristensen en dag. Tviler på at du kommer til å angre på det:) Spent på hva du syns om eventuelt Dødspakten hvis du bestemmer deg for å lese den.
   God ruskehelg til deg også:) Litt vind tåler vi:)

   Slett
 2. Flott lesemåned! Jeg har lest 5 av "dine" bøker denne måneden. Elsket Kaoshjerte, men fikk problemer med Tirpitz, hvor jeg ikke likte formen. Gleder meg til din omtale av Skjelbred sin bok, den likte jeg godt, selv om diktlesing er litt utenfor min komfortsone. Ha en super søndag Ina!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror dere likte Kaoshjerte noen hakk bedre enn meg, men den var ikke verst da. Falt ikke helt for Her lå Tirpitz jeg heller. Fin bok, men likte ikke skriveformen helt jeg også. Det var litt uvant og jeg foretrekker "hele" bøker best, så skjønner hva du mener.
   Diktlesing er helt utenfor min komfortsone også, Tine. Det er vel sjangeren jeg leser minst så gruer meg litt til å skrive om boka av Skjelbred. Vet ikke helt hvordan jeg skal angripe den anmeldelsen ennå, men det ordner seg vel. Det blir vel ikke før neste uke. Jeg må bare manne meg litt opp til å skrive om boka haha. Vanskeligere å skrive om lyrikk enn bøker fra andre sjangre. Men finner vel på en løsning hvordan jeg skal skrive anmeldelsen til slutt.
   Ha en fin søndag du også, Tine:)

   Slett
 3. En flott oppsummering! Jeg har lest 2 av dem og så ligger Margaret Skjelbred her i hylla. Vel ikke hun akkurat, selv om hun ikke er så stor :-))
  Jeg var ikke sikker på hva jeg mente om Kaoshjerte i begynnelsen, men jeg likte den bedre og bedre etterhvert som jeg leste. Så den fikk en femmer av meg.
  Operasjon Sjølvdisiplin var underholdende og jeg ser hun har noen gode poeng. Når jeg skriver et innlegg har jeg en tendens til å lete opp linker og bilder samtidig som jeg skriver. Hun sier du ikke skal gjøre det, men derimot konsentrere deg om en ting av gangen. Og da jeg prøvde det fikk skrivingen min et løft jeg hadde savnet. Det var rett å slett lettere å konsentrere seg :-)

  Ønsker deg en flott søndag, Ina!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hadde tatt seg ut om Margaret Skjelbred lå i hylla di:)

   Jeg likte Kaoshjerte, men det var noe med den som jeg savnet. Litt mer intensitet og noe som ga boka et piff, men vet ikke hva.
   Operasjon sjølvdisiplin likte jeg ikke noe særlig. For det første er jeg ikke avhengig av Internet og mobil som forfatteren konsentrerte seg mye om i boka. Jeg kan gå i flere dager uten å sjekke hverken nettet eller mobilen uten å få panikk. Så er ikke avhengig. Men det jeg sliter med er å utsette alt i siste liten. Hun nevnte litt om det i boka også, men ikke mye og det hjalp ikke noe særlig. Har ikke helt troen på selvhjelpsbøker, men underholdende å lese en gang i blant og det spørs litt på hva tematikken er. Men likte hverken humoren eller tematikken i boka så den boka ga meg ikke noe særlig, dessverre. Men bra hvis den hjelper andre med noen råd.

   Ha en fin søndagskveld, Astrid Terese. Og bra du fikk utbytte av den boka med at du fikk et løft i skrivingen:) Fortsett med det:)

   Slett
 4. Synes du har vært flink med lesingen som alltid :)!
  ja, når du gir femmere så fortjener bøkene virkelig femmere! Så denne må jeg nesten lese en dag, hehe :D
  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, selv om jeg ikke alltid er fornøyd med innsatsen selv:)
   PS: Det er ikke meningen å være en kresen leser altså, men takk for at du stoler på meg:) Setter høy krav til bøker. Jeg kan ikke noe for det. Jeg er og blir strenge-Ina:)
   Håper du gir boka Dødspakten en sjanse.

   Slett