6. mars 2015

Helgelektyre(84)

Tok meg noen internettfrie dager (igjen). Derfor har bloggen vært litt stille. Tok meg internettfrie dager fra søndagskvelden til torsdagskveld. Har gjort det før og denne gangen fikk jeg heller ingen panikk ... så kan ikke kalle meg avhengig.

Grunnen til at jeg tar meg noen internettfrie dager av og til er fordi det er godt å trekke seg tilbake og leve som før i tiden. Ikke bare holde på med digitale. Slappe av i roen.

 Men nok om det og tilbake til denne helgas lesestoff, som består av disse bøkene:

(Lenge siden jeg har gjort noe grafisk design og jeg er jo utdannet grafisk designer, så lekte meg litt med bildene).

I morgen (fredag) skal jeg begynne på en ny stuelektyre, som er: Sju dager i september av Jørgen Gunnerud. Jeg har ikke begynt på den ennå fordi jeg leste ferdig Undis Brekke av Gunnhild Øyehaug torsdagskveld. Og jeg har så vidt begynt på nattlektyren Rebecca av Daphne Du Maurier. Har alltid hatt lyst til å se filmen, men så lenge jeg vet at en film er basert på en bok så vil jeg gjerne lese boka først og Rebecca er jo en klassiker som er innenfor min kategori (grøss,psykologisk thriller), så håper den er noe for meg. Og jeg skal pløye meg videre gjennom Good Omens av Terry Pratchett og Neil Gaiman. Jeg har kommet meg litt lenger siden sist helg. Det går tregt med den boka, men det får bare ta den tiden den tar.

Og hvis jeg blir ferdig med en av disse før helga er omme skal jeg begynne på denne:

Glassbarna - Kristina Ohlsson

Som vanlig velger jeg å ikke skrive så mye om hva bøkene handler om i helgelektyreinnleggene og sparer det til anmeldelsene.

Og angående anmeldelser blir det flere av dem nå fremover siden fem bøker venter på å bli skrevet om. Så det blir lagt ut jevnlig. Det er ikke glemt.

Har du lest noen av disse bøkene og hva leser du i helga?

God helg.

4 kommentarer:

 1. Jeg synes også det er fint med internettfrie dager innimellom. Jeg ser at de dagene jeg føler meg dårlig pga ME'n så foretrekker jeg å la være å gå på internett. Men så er det ofte bloggen som drar meg tilbake :-)

  Av bøkene du har tenkt å lese i helga er jeg mest spent på den av Gunnerud. Han er en forfatter jeg er nysgjerrig på og jeg ser frem til å høre hva du synes om han. Rebecca har stått på leselisten min i årevis. Men jeg ga bort mitt eksemplar i en konkurranse på bloggen. Men jeg kan jo låne den på biblioteket.

  Jeg har akkurat vært på biblioteket og kom hjem med to bæreposer med tegneserier. Det er tegneserier jeg har lest før, men som jeg har bestilt fra Fylkesbiblioteket slik at jeg har dem her når jeg skal skrive om dem. :-) Jeg synes det er lettere å skrive om noe du faktisk kan bla i.

  Ønsker deg en fin helg, Ina!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er bloggen som drar meg tilbake også, alt annet på nettet kan jeg leve i flere dager uten. Er ikke avhengig av å sjekke facebook, mail, twitter og slike ting. Så det er bra at det er bloggene våre som holder oss i gang:)

   Har hatt boka Rebecca stående på lista i årevis jeg også, men nå tenkte jeg at det var på tide å lese den, og en av grunnene er at det er såpass lenge siden jeg har lest grøss, psykologisk thriller. Så jeg ga meg selv muligheten til å lese den nå. Har vært nysgjerrig både på boka og filmen i flere år. Og Sju dager i september er jeg litt spent på selv. Så lurer på hvordan jeg vil like den boka.

   Skal si du fordyper deg i tegneserier og det er ikke småtterier. To bæreposer vil gi deg rikelig av tid. Jeg også er avhengig av å bla i bøkene når jeg skal skrive om dem. Ha dem i nærheten. Så det ser ut som du har litt av en jobb å gjøre siden du skal bla i og skrive om to bæreposer med tegneserier, men da har du i alle fall noe å gjøre, heldige du. Selv strever jeg med hva jeg skal fylle all den fritiden min med. Det er ikke bestandig bøker er nok. Å lese hele tiden blir jo monotont det også, men, men ...

   Kos deg med tegneseriene og fin helg til deg også, Astrid Terese:)

   Slett
 2. Så å si alle av disse var ukjent, utenom Good Omens. Så jeg har ikke lest noen av dem nei :D I helgen må jeg lese Geometri siden jeg har prøve på mandag, men ellers skal jeg prøve å lese første bok i Game of Thrones tenker jeg :D

  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er så glad jeg er ferdig med matte. Det ble jeg for mange år siden. Det var det faget jeg behersket dårligst - uten tvil. Men er sikker på at du behersker det faget bedre enn det jeg gjorde siden du studerer det, så du kommer garantert til å klare prøven på mandag. Lykke til.
   Spent på hva du vil mene om Game of Thrones. Har litt lyst til å lese den bokserien jeg også, men lurer på om den er interessant nok.
   God helg.

   Slett