22. september 2011

Skjult lengsel av Nora Roberts - kinky og litt corny.

- Skjebnen, svarte han og slo seg ned på sofaen. – Fantastisk, ikke sant?

- En vakker dag kommer jeg til å fortelle deg hva du kan gjøre med den skjebnen din. Hun satte seg ved siden av ham og la albuen på armlenet mens hun støttet hodet i hånden. Hun lukket øynene og gjespet igjen.

Caine brydde seg ikke med å skjule smilet, og lente seg tilbake. – Lucy har fått utkastet til leiekontrakt. Hun burde ha det klart tidlig mandag morgen.

- Fint.  Jeg har tenkt å handle i dag. Hvis jeg er heldig, kan jeg få noen av møblene brakt tidlig i uken. Kaffen var varm, og ikke bedre enn den hun selv laget. Hun avskydde tanken på at hun kom til å være lys våken før hun hadde drukket halvparten.

- God idé. Jeg blir med.

- Hvor?

- I butikker.

- Takk for tilbudet, men det er ikke nødvendig. Jeg er sikker på at du har andre ting å gjøre.

- Ikke egentlig. Så lo han, bøyde seg mot henne og trakk henne i håret. – Jeg lurer på hvorfor jeg synes du er så uimotståelig, når du ber meg dra til helvete så høflig.

Hun stirret kaldt og lenge på ham. – Jeg har ikke den fjerneste anelse.

Enkelte følelser er vanskelig å skjule.


Diana er en voksen og selvstendig kvinne som vokste opp hos sin tante. Hun er utdannet advokat og det er takket være hennes selvstendighet, og målbevissthet som formet henne til kvinnen hun er nå. Hun er redd for å slippe noen for tett innpå seg fordi hun ikke vil at alt hun har bygd opp, karriere og spesielt tryggheten skal falle i grus. Hun liker å være trygg og ha kontroll over det hun gjør. Hun vil være den hun er nå.

Etter mange år får hun en invitasjon til å møte broren hennes som hun ikke har møtt siden hun var veldig ung. Og hun tenker at det skader vel ikke. Og det går hel fint til hun møter broren til hennes svigerinne, Caine MacGregor, som også er advokat og ubeskrivelig kjekk. Men som sagt hun er ikke interessert i mann nå. Hun er mest interessert i jobben sin. Hun har ikke tid til og vil ikke være avhengig av en mann. Men det viser seg å være lettere sagt enn som så. Han har sjarm, og hun vet at han liker henne veldig godt. Det viser seg også at han ikke tar et nei for et nei. Er han en mann som er verdt å satse på eller vil det bare ødelegge jobbmotivasjonen hennes? Og vil hun og broren, Justin, gjenoppta kontakten igjen etter første treff på mange år?
Nora Roberts er som kjent for å være en populær forfatterinne innen romantikksjangeren. Hun skriver både vanlige romantiske bøker og romantikk innenfor suspense. Jeg har sett noen av filmatiseringene av bøkene hennes. Noe som ligner onsdagsfilmer, men koselige suspensefilmer som er lett å bli glad i. Og lenge har jeg vært nysgjerrig på å prøve meg på bøkene hennes. Min første leste jeg i fjor som het Min skjebne i dine hender. Den boka og denne, Skjult lengsel kjøpte jeg på salgt hos en bruktbokhandel. De solgte pocketbøker for 10kr stk i noen uker og da så jeg noen Robertsbøker og tok sjansen.
Min skjebne i dine hender likte jeg bedre enn Skjult Lengsel. Problemet med Skjult lengsel var egentlig mye. For å nevne noe var blant annet dialogen ikke helt 100%. Med det mener jeg at i enkelte plasser tenkte jeg at det var noen veldig snodige samtaler. Det andre er at de to hovedpersonene Diana og Caine ikke føltes ekte nok. Jeg ble ikke nok kjent med dem og jeg syns også de fikk følelser for hverandre i en maratonfart hvor det foregår en jeg - er - ikke - interessert - i - deg - i det - hele - tatt,  tiltåelse, men - jeg-er-virkelig-interessert-i-deg-likevel. En tilståelse som gjentas i tankene hennes litt for ofte. Jada, vi vet at hun er interessert i denne Caine, men hun er redd for å bli såret bla, bla, bla, det kan gå utover karrieren hennes, bla, bla, bla og likevel vet vi jo hva som kommer til å skje.
Så denne ble meget skuffende i forhold til Min skjebne i dine hender. Skjult lengsel ble altfor platt og ofte ble jeg meget irritert over denne Diana. Er hun ikke voksen nok til å ta sjanser istedet for å oppføre seg som en tenåring?
Skjult lengsel ble en kjedelig og skuffende leseropplevelse for denne leseren, men jeg har fortsatt håp for Nora Roberts. Jeg likte i alle fall den forrige boka jeg leste av henne og det gir meg håp til å utforske forfatterskapet videre i fremtiden selv om Skjult lengsel var litt for corny for meg.
Klanen MacGregor
- eventyr og hete kjærlighetsforhold


Hun var ennå langt fra sikker på hvorfor hun gjorde det. Diana stirret blindt ut av flyvinduet og prøvde å finne ut  om denne reisen var gjennomtenkt eller en ren impuls. Til tross for at hun allerede skulle lande om tretti minutter; hadde hun ikke noe svar …

Reisen til kystbyen Atlantic City er begynnelsen på et nytt kapittel for Diana Blade. Hittil har målet om å bli Bostons beste advokat overskygget alt annet i livet hennes, men nå skal hun ta opp igjen kontakten med sin bror, som hun ikke har sett siden de var barn.

Det blir en reise som overrasker på mange måter. Ikke minst gjennom møtet med Caine McGregor, broren til hennes svigerinne. Hans lette væremåte og fengslende blå øyne lokker frem forbudte, varme følelser i henne. Skal hun klare å konsentrere seg om jobben, må hun flykte så fort hun kan! Men akkurat idet hun tenker den tanken, kommer Caine med et forretningstilbud, et hun ikke klarer å motstå.

”Et persongalleri som rører ved leserens hjerte, historier som fengsler og romantikk som gløder – Nora Roberts mestrer alt.”

Rendezvous

Originaltittel: Tempting Fate
Norsk tittel: Skjult lengsel
Forfatter(e): Nora Roberts
Sjanger: romantikk
Målgruppe: Voksen
Antall sider: 320

Forlag: Forlaget Harlequin
Utgitt: 1985

Min utgave: 2006/2007 (?)

Lest: 13.09 - 18.09 (2011)

Kilde: Kjøpt

Plot: 2

Tittel: 2
Omslag: 4
Baksidetekst: 3
Persongalleri: 3
Skrivemåte: 2
Slutten: 2
Høydepunkt: Gledet meg til å lese en bok av N.Roberts siden den første boka jeg leste av henne falt i smak.

Lavpunkt: Kjedelig, platt, og veldig forutsigbart. Ingen overraskelser. Man vet hele tiden hva som kommer til å skje. Det hadde heller ikke skadet at boka fikk en liten korrekturgjennomgang til for det var en god del skrivefeil. Morsomt at det står på baksiden Klanen MacGregor - et eventyr og hete kjærlighetsforhold, mens Caine blir omtalt som Caine McGregor istedet for MacGregor. Blir litt irritert på slike slurvefeil.

Terningkast: 2

Leseutfordring: 100 Books In a Year Reading Challenge, Off the shelf


4 kommentarer:

 1. Eg trur at Nora Roberts-bøker er mine guilty pleasures! Har 5-6-7-8 i bokhylla og leser dei på dårlige dager. Forutsigbare så det held, men veldig koselig:-)

  SvarSlett
 2. rufsetufsa00:42

  Ja, Nora Roberts bøker er veldig koselig og jeg likte Min skjebne i dine hender veldig godt. Skjult lengsel ble derfor en skuffelse. Selv om den også var forutsigbar, så var den platt og på en måte livløs i forhold til den andre boka jeg leste. Men jeg har fortsatt troen på NR likevel :)

  SvarSlett
 3. Jeg har ikke lest noe av Nora Roberts, men kanskje det kan være noe på kjipe dager? Likte overskriften din; Kinky og litt corny - herlig :grin:

  SvarSlett
 4. rufsetufsa13:57

  Hehe...det var den eneste overskriften jeg kom på i farta :)
  Men ja, Nora Roberts passer best på kjipe og ikke minst, late dager. Har lest bedre bøker av henne så jeg kommer nok til å prøve meg på flere av henne. Litt underholdende er det selv om denne boka var veldig flau. Sikkert bare jeg som ikke har blitt så vant til å lese slike bøker ennå. Men har planer om å lese flere :)

  SvarSlett